The last of us mantık saçmalığı

Zaten LGBT yi gözümüze soktukları için nefret ediyorlar halbuki propagandalar yapılmasa bu kadar tepki görmezdi eminim. Çoğu insan yok sayardı, ama her sektörde siyahi ve LGBT cidden gözümüze sokuluyor ve bunu net anlıyorum yani rahatsız oluyorum. Onlar bile farkında değil herhalde sıradan bir insanı sanki sıradan değilmiş gibi ekranlara zorla sokmaları.

Eskiden filmlerde zenci görünce eşitlik derdim ama artık pamuk prensesi zenci yaptıktan sorna anladım ki pamuk prenses bundan sonraki süreçte başka pamuk prensesle olacak. Eskiden eşitlik için zenci/siyahi/çinli/tayvanlı koyulurdu şimdi ise daha çok nefret ettirmek ve propaganda yapmak için.

İstiyorlar ki insanlar için için zencilerden nefret etsin lgbteye kaysın.
Matrix 4 mesela bak oradaki ekibin çoğu lgbt üyesi. Neden en çok beklenen film mahvoldu çünkü wb zorla lgbt ekibine yaptırdı bunu kendileride söyledi. Hatta filmdede geçiyor filmi yapmak istemedikleri.

1743859125984.png

1743859173112.png

Bu herif erkek biriyle beraber. Bunun ekibide öyle yani koca film lgbt için yapıldı film bitişinde zaten "Herkes gökkoşağının altında birleşecek" mesajı verdikten sonra kapanıyor. Dikkat ederseniz burdaki lgbt üyesi Neo'ya akıl veriyor ama hocası. Mesajı aldınız mı?

Okan bayülgenin programındada geçti pek kimse bilmez. Matrixi çeken wackowski kardeşler normal erkekti ama matrix filmi hem dünyadaki ateist yapılanmayı hemde lgbt lobisini o kadar kızdırdı ki çünkü verdiği mesaj "Aslında sizde simulasyondasınız / bu simulasyonu yaratan var" mesajından sonra.
Bu insnalar tehdit edilip cinsiyet değiştirmişlerdir. Bak gördün mü zorlama yok karışma yok hür iradesiyle kafasında silahla cinsiyet değiştirdiler.
Kimse zorlamadı tabi !!!!!

Bu sahneyi sonuna kadar izlemenizi istiyorum. Kadının güzelliği zerafeti. İşte kadın bize böyle tanıtıldı. Hayranlık verici 1958 de çekilen vertigo filminden. İşte kadın böyle şahanedir.
Şimdiki dizilerde kadın şirret vahşi ve itici farkı aldınız mı?

Eskiden filmlerde zenci görünce eşitlik derdim ama artık pamuk prensesi zenci yaptıktan sorna anladım ki pamuk prenses bundan sonraki süreçte başka pamuk prensesle olacak. Eskiden eşitlik için zenci/siyahi/çinli/tayvanlı koyulurdu şimdi ise daha çok nefret ettirmek ve propaganda yapmak için.

İstiyorlar ki insanlar için için zencilerden nefret etsin lgbteye kaysın.
Matrix 5 mesela bak oradaki ekibin çoğu lgbt üyesi. Neden en çok beklenen film mahvoldu çünkü wb zorla lgbt ekibine yaptırdı bunu kendileride söyledi. Hatta filmdede geçiyor filmi yapmak istemedikleri.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bu herif erkek biriyle beraber. Bunun ekibide öyle yani koca film lgbt için yapıldı film bitişinde zaten "Herkes gökkoşağının altında birleşecek" mesajı verdikten sonra kapanıyor. Dikkat ederseniz burdaki lgbt üyesi Neo'ya akıl veriyor ama hocası. Mesajı aldınız mı?

Okan bayülgenin programındada geçti pek kimse bilmez. Matrixi çeken wackowski kardeşler normal erkekti ama matrix filmi hem dünyadaki ateist yapılanmayı hemde lgbt lobisini o kadar kızdırdı ki çünkü verdiği mesaj "Aslında sizde simulasyondasınız / bu simulasyonu yaratan var" mesajından sonra.
Bu insnalar tehdit edilip cinsiyet değiştirmişlerdir. Bak gördün mü zorlama yok karışma yok hür iradesiyle kafasında silahla cinsiyet değiştirdiler.
Kimse zorlamadı tabi !!!!!

Bu sahneyi sonuna kadar izlemenizi istiyorum. Kadının güzelliği zerafeti. İşte kadın bize böyle tanıtıldı. Hayranlık verici 1958 de çekilen vertigo filminden. İşte kadın böyle şahanedir.
Şimdiki dizilerde kadın şirret vahşi ve itici farkı aldınız mı?
yine noktasına kadar haklısınız

hocam eğitim gerçek olsun olmasın adı üstünde bir eğitim neden bunu normalleştirmeye zorluyorsunuz daha yok gerçek eğitim değil yok o değil ergenliğe girmeden lezbiyen olup fingirdeşmeleri aklına nerden geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam neye empati yapıyorsunuz tam olarak? empati dediğiniz türkiyede gey olmak ve halkın geylere nasıl yaklaştığımı?
abi sen normalleştirmeye kafayı çok takmışsın ben sana oyunun lore'unda geçen olaydan bahsediyorum normalleştiriyorsun diyorsun ben sana yazarın yarattığı ortamdan ötürü ellienin neden lezbiyen olduğuna dair açıklama yapıyorum empati yaptığım dediğim şey karşıdaki insanın bu durumdaki hisleri tam zıt bir dünya olarak düşünüyorum sana diyorum ki homoseksüelliğin egemen olduğu bir dünyada hetero olup karşı cinsi sevdiğim için yargılansam nasıl hissederim gibi

homoseksüelliğin egemen olduğu bir dünyada hetero olup karşı cinsi sevdiğim için yargılansam nasıl hissederim gibi
hocam öyle bir şey olmayacak kişi kendisi seçiyor neyden hoşlanmak istediğini 19. yüz yılardaki gibi ruhani eşcinsel olmayı isteyen sayısı ço kaz

daha ergen bile değil hocam oyun bu desteğini neden ellie gençken değilde el kadar bebeyken arkadaşı ile fingirdeşme sahnesini bize vererek gösteriyor?
ellie orada ergen kızlar ergenliğe 8-13 yaş arası girer ellie 14 yaşında ilk oyunda

hocam öyle bir şey olmayacak kişi kendisi seçiyor neyden hoşlanmak istediğini 19. yüz yılardaki gibi ruhani eşcinsel olmayı isteyen sayısı ço kaz
bak sende kendin söylüyorsun kişi kendi seçiyor neyden hoşlanmak istediğini seçimini etkileyen ne peki senin iç güdülerin hormonların duyguların demi bu da öyle işte

bak sende kendin söylüyorsun kişi kendi seçiyor neyden hoşlanmak istediğini seçimini etkileyen ne peki senin iç güdülerin hormonların duyguların demi bu da öyle işte
iç güdü değil hocam şuan sokakta gördüğünüz kaç eşcinsel birey iç güdüsü ile ruhani eşcinsel oluyor bunu havalı gören dizi film oyun etkisinde kalıp olmak isteyen olan çok genç var

iç güdü değil hocam şuan sokakta gördüğünüz kaç eşcinsel birey iç güdüsü ile ruhani eşcinsel oluyor bunu havalı gören dizi film oyun etkisinde kalıp olmak isteyen olan çok genç var
belki %10 ruhani olarak kendini eşcinsel hissediyor

13 mü joel ile tanıştığında kendisi daha söylüyor bu ısırık bir kaç haftalık diye :D
Ne alaka hocam ısırık şimdi? anlam çıkaramadım yani. DLC 13 belki daha küçük diyorum siz ısırık diyorsunuz :D

belki %10 ruhani olarak kendini eşcinsel hissediyor
bak böyle düşünürsen bu şuna bağlanıyor ben abi gidiyim cs oynayayım adam vurayım ben gideyim film izledim kumardan parayı vurayım yani böyle bakarsak her şey olabilir özentiyle olabilecek bir durum değil bu

Bilimsel Gerçekler ve Araştırmalar:​

1. Eşcinsellik seçim değil

• Amerikan Psikiyatri Derneği (APA), Amerikan Psikoloji Derneği ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası kuruluşlar, eşcinselliğin doğal bir insan varyasyonu olduğunu kabul eder.
  • 1973'te APA, eşcinselliği ruhsal hastalıklar listesinden çıkarmıştır.
  • Eşcinsel bireyler, çocukluklarından itibaren yönelimlerini fark ettiklerini ifade ederler — bu, sonradan "özentiyle" gelen bir şey değildir.

2. Genetik ve biyolojik faktörler

• Bazı ikiz çalışmaları, cinsel yönelimin genetik bileşenleri olabileceğini göstermiştir (örneğin monozygotik ikizlerde yönelim benzerliği daha yüksektir).
  • 2019'da yapılan büyük bir genom çalışması (Science dergisinde yayınlandı) eşcinselliğin tek bir “gay geni” olmadığını ama birçok genetik varyantın küçük etkilerle katkıda bulunabileceğini ortaya koymuştur.

3. Toplumda görünürlük ≠ artış

• Günümüzde LGBT+ bireyler daha görünür olabiliyor çünkü sosyal baskılar, geçmişe kıyasla bazı yerlerde azaldı. Bu bir "artış" değil, var olan insanların artık kendilerini daha açık ifade edebilmesidir.
  • Yani "eskiden yoktu şimdi çok var" algısı, gerçek artıştan çok toplumsal kabullenme ve görünürlük artışı ile ilgilidir.

Özenti argümanı neden hatalı?​

• Bir birey sırf çevresindeki biri eşcinsel diye “özenip” kendi yönelimini değiştiremez. Bu, tıpkı heteroseksüel bir kişinin, çevresinde gay insanlar olduğu için aniden kendi yönelimini değiştirmesi gibi bir şey olurdu — ki böyle bir şey yaşanmaz.
  • Gençler ergenlik döneminde kimlik arayışında olabilir, bu süreçte yönelimlerini anlamaya çalışmaları doğaldır. Ama bu keşif süreci özenti değil, gelişimin bir parçasıdır.

Sonuç:​

Cinsel yönelim, özentiyle ya da “moda” gibi bir dış etkiden kaynaklanmaz. Bu konuda yapılmış çok sayıda psikolojik, sosyolojik ve biyolojik araştırma vardır ve hepsi, yönelimin bireyin içsel bir parçası olduğunu göstermektedir.

Ne alaka hocam ısırık şimdi? anlam çıkaramadım yani. DLC 13 belki daha küçük diyorum siz ısırık diyorsunuz :D
Sen DLC'de neyi oynuyon kankam sen oyunu unuttun herhalde dlcde farkındaysan ellienin ısırlma hikayesini oynuyorsun ve sevdiği kız arkadaşının ölümünü görüyorsun flashback dediğin yer senin burası sen dediğin şeyi bilmiyorsun herhalde :D

bak böyle düşünürsen bu şuna bağlanıyor ben abi gidiyim cs oynayayım adam vurayım ben gideyim film izledim kumardan parayı vurayım yani böyle bakarsak her şey olabilir özentiyle olabilecek bir durum değil bu

• Amerikan Psikiyatri Derneği (APA), Amerikan Psikoloji Derneği ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası kuruluşlar, eşcinselliğin doğal bir insan varyasyonu olduğunu kabul eder.
  • Eşcinsel bireyler, çocukluklarından itibaren yönelimlerini fark ettiklerini ifade ederler — bu, sonradan "özentiyle" gelen bir şey değildir.

• Bazı ikiz çalışmaları, cinsel yönelimin genetik bileşenleri olabileceğini göstermiştir (örneğin monozygotik ikizlerde yönelim benzerliği daha yüksektir).
  • 2019'da yapılan büyük bir genom çalışması (Science dergisinde yayınlandı) eşcinselliğin tek bir “gay geni” olmadığını ama birçok genetik varyantın küçük etkilerle katkıda bulunabileceğini ortaya koymuştur.

• Günümüzde LGBT+ bireyler daha görünür olabiliyor çünkü sosyal baskılar, geçmişe kıyasla bazı yerlerde azaldı. Bu bir "artış" değil, var olan insanların artık kendilerini daha açık ifade edebilmesidir.
  • Yani "eskiden yoktu şimdi çok var" algısı, gerçek artıştan çok toplumsal kabullenme ve görünürlük artışı ile ilgilidir.

• Bir birey sırf çevresindeki biri eşcinsel diye “özenip” kendi yönelimini değiştiremez. Bu, tıpkı heteroseksüel bir kişinin, çevresinde gay insanlar olduğu için aniden kendi yönelimini değiştirmesi gibi bir şey olurdu — ki böyle bir şey yaşanmaz.
  • Gençler ergenlik döneminde kimlik arayışında olabilir, bu süreçte yönelimlerini anlamaya çalışmaları doğaldır. Ama bu keşif süreci özenti değil, gelişimin bir parçasıdır.

Cinsel yönelim, özentiyle ya da “moda” gibi bir dış etkiden kaynaklanmaz. Bu konuda yapılmış çok sayıda psikolojik, sosyolojik ve biyolojik araştırma vardır ve hepsi, yönelimin bireyin içsel bir parçası olduğunu göstermektedir.
tamam hocam oyun hikayesini zedelemeye ne gerek var onu diyorum el kadar bebenin fingirdeşmesini neden izliyoruz neden gençken vurgulanmıyor bu?

Sen DLC'de neyi oynuyon kankam sen oyunu unuttun herhalde dlcde farkındaysan ellienin ısırlma hikayesini oynuyorsun ve sevdiği kız arkadaşının ölümünü görüyorsun flashback dediğin yer senin burası sen dediğin şeyi bilmiyorsun herhalde :D
Benim dediğimle senin dediğin yer aynı kanka sen neyi zorluyon şuan anlamadım

tamam hocam oyun hikayesini zedelemeye ne gerek var onu diyorum el kadar bebenin fingirdeşmesini neden izliyoruz neden gençken vurgulanmıyor bu?

mesele fingirdemek değil karakterin kimliğini anlamak joel nasıl geçmişindeki kayıplarla tanımlanıyorsa ellie de bağlılıklarıyla acılarıyla sevgiyle tanımlanıyor riley ile ilişkisi ellienin bağışıklığından bile önce geliyor onun birini sevebilmesi kaybetmesi yalnız kalması bunlar hikayeyi zedelemiyor derinleştiriyor ayrıca bu sadece romantik bir sahne değil left behind'da izlediğin şey ellienin ilk aşkı ilk kaybı ilk travması bu yaşta hetero bir karakterin birini sevmesi normal sayılıyorsa ellienin bir kıza ilgi duyması neden fingirdemek olarak küçümseniyor hikayeye zarar vermiyor tam tersine joel'le bağ kurmasına karanlık taraflarını anlamamıza kapı açıyor hikaye sadece enfekte vurmak değil duygusal kırılmalara ilerliyor zaten

ben 13 yaşında olmadığını söylüyorum flashback sahnesinde sen diyorsun 13 yaşında bütün yaşanan flashbackler aynı yaştan onu bahsediyorum bişeyi zorladığım yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,567
Üyeler
187,355
Son üye
pOpCoRn-
Geri