5070ti ve 9700x Anakart önerisi

X870 ile farkı nedir ?
Daha ileriye dönük olması için, usb portun fazlalığı, m2 slot fazlalığı, pcie hat sayısının fazlalığı gibi farklılıklar var. Diğer farklılıkları incelemek istersen buraya göz atabilirsin. Dediğim gibi Örnek veriyorum x870 tomahawk gibi bir modele çıkabilirsen kafan rahat olur baya bir uzun süre. Ha çıkamazsanda zaten b850 tomahawk iyi bir model. Düşünmeden alınır. Hatta ben b850 gaming plus wifi kullanıyorum suan, sistemi dizdiğim vakitlerde o anakart henüz yoktu ortalıkda. Olsaydı alırdım yani.

Gainward Rtx 5070 ti Phoenix ekran kartım ve ryzen 7 9700x işlemci var ve işlemciyle birlikte incehesap gaming gecesinden Asrock b650 pro rs anakartı 6600 TL civarına almıştım fakat hem taksit yapamadım hem de içime sinmedi(11vrm var wifi felan da yok) şuan iade etmeyi düşünüyorum sizce iade edilir mi edilirse yerine ne alınır? Bütçeyi zorlayıp Msı B850 TOMAHAWK MAX WİFİ modelini Vatan dan 10999 TL ye 3 taksitle alabilirm belki siz ne düşünüyorsunuz? Başka önerilere de açığım
bütçeyi çıtır artır x670e al : https://www.epey.com/anakart/msi-x670e-gaming-plus-wifi.html#e=WyJBTUQgWDY3MEUiXQ==

x670e nin b850 e göre ne avantajları var?
vrm daha iyi , faz sayısı daha iyi , usb port ve gen desteği daha iyi , daha çok gen5 ssd desteği , daha iyi soğutma performansı diye diye gider :D

Farklarına baktığımda b850 TOMAHAWK wifi daha iyi gibi görünüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

vrm daha iyi , faz sayısı daha iyi , usb port ve gen desteği daha iyi , daha çok gen5 ssd desteği , daha iyi soğutma performansı diye diye gider :D
Vrm performansı benzer wifi ve Bluetooth sürümü daha üstün b850 de ayrıca daha güncel bir model daha fazla yazılım destekliyor USB portları zaten yeterli bence çok fazla fark yok

Farklarına baktığımda b850 TOMAHAWK wifi daha iyi gibi görünüyor

Vrm performansı benzer wifi ve Bluetooth sürümü daha üstün b850 de ayrıca daha güncel bir model daha fazla yazılım destekliyor USB portları zaten yeterli bence çok fazla fark yok
chatgptye sordum x670e nin daha geleceğe dönük daha fazla ram hızı desteklediğini ve vrm performansının daha iyi olduğunu söyledi seçim senin.

chatgptye sordum x670e nin daha geleceğe dönük daha fazla ram hızı desteklediğini ve vrm performansının daha iyi olduğunu söyledi seçim senin.
Daha fazla ram hızı felan desteklemiyor gibi vrm faz sayıları da eşit görünüyor bence chatgpt ye her konuda güvenmemek lazım

Veya muhtemelen siz genel x670 leri sormuş olabilirsiniz ama attığınız model o kadar iyi değil gibi geldi bana yine de bu konu hakkında çok bilgi sahibi olmadığımı belirtmek isterim

Daha fazla ram hızı felan desteklemiyor gibi vrm faz sayıları da eşit görünüyor bence chatgpt ye her konuda güvenmemek lazım

Veya muhtemelen siz genel x670 leri sormuş olabilirsiniz ama attığınız model o kadar iyi değil gibi geldi bana yine de bu konu hakkında çok bilgi sahibi olmadığımı belirtmek isterim
tamı tamına model isimlerini sorarak yazdım b850 tomahawk ta iyidir içiniz sinmeyecekse alın x670 ler le kapışabilecek bir ana kart hatta dandik x670 leri geçiyor.

tamı tamına model isimlerini sorarak yazdım b850 tomahawk ta iyidir içiniz sinmeyecekse alın x670 ler le kapışabilecek bir ana kart hatta dandik x670 leri geçiyor.
Anladım o halde büyük bir ihtimalle TOMAHAWK alacağım mesajlarınız için teşekkür ederim

bu arada bütçeyi büyütürsen x670e tomahawk alabilirsin :D
Lüzumu yok gibi şuan b850 TOMAHAWK gayet güncel, kaliteli ve güzel duruyor

bu arada bütçeyi büyütürsen x670e tomahawk alabilirsin :D
Hem sanırım b850 TOMAHAWK için msı 10 dolar Steam için hediye veriyor onu da kullanırım

Hem sanırım b850 TOMAHAWK için msı 10 dolar Steam için hediye veriyor onu da kullanırım
onu verip vermediğini nerden öğrenebilirizki bende vatan üzerinden almayı düşünebilirim

onu verip vermediğini nerden öğrenebilirizki bende vatan üzerinden almayı düşünebilirim
Bende vatandan 3 taksitle sipariş verdim, Steam bakiyesi için donanım arşivi forumda reklamı var

Bende vatandan 3 taksitle sipariş verdim, Steam bakiyesi için donanım arşivi forumda reklamı var

Geri