Neler Yeni

Hangi bölümü seçmeliyim

Alioskii

80+ Bronze
Kaptanlığa ilgin varsa aileni dinleme, ömür boyu bu işi onlar yapmayacak otur konuş. Her mesleğin zorluğu var tabi bununda olacak. Tanıdığım var şuan staj parası alıyor seneye dolar üzerinden ciddi miktarda para kazanmaya başlayacak. Ailelere kalırsan toplumda rütbesi olan (avukat, hakim, doktor vs..) meslekleri isterler. Bunlarda herkesin yapabileceği iş değil tabii ki.

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
fb düşmanı
Hemşire her yerde çalışabilir. Mühendis her yerde çalışamaz. Hastane her şehirde var. Uzaktan çalışma işi de yaş. İşin başında olup denetlemelisin.
Yapma yaw. Mühendis her yerde çalışamazmış? Her evde de bilgisayar telefon elektrik var. Yollarda araba var, fırın buzdolabı asansör bunları hemşire mi yapıyor. Boş yapmışsın

burak23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
burak
Kaptanlığa ilgin varsa aileni dinleme, ömür boyu bu işi onlar yapmayacak otur konuş. Her mesleğin zorluğu var tabi bununda olacak. Tanıdığım var şuan staj parası alıyor seneye dolar üzerinden ciddi miktarda para kazanmaya başlayacak. Ailelere kalırsan toplumda rütbesi olan (avukat, hakim, doktor vs..) meslekleri isterler. Bunlarda herkesin yapabileceği iş değil tabii ki.
kaptanlıgı çok istiyorum ama ailem izin vermiyor.diyelimki ikna ettim o zm sana bazı sorularım olucak
1-min 200k ile alıyor. diyelimki 160k yaptım yani kötü orta seviye bi üniye yerleştim mezun oldugumda iş sıkıntısı çeker miyim
2-üniversite ortamı nasıldır?
3-dersler içeriği ve zorlugu nedir ayrıca üst sınıfların altı ezdigini duydum ne kadar dogru acaba
4-zaten belirtmiştim yurt dışına çıkmak istedigimi peki bu nasıl oluyo yani neye başvuruyorum
5-son olarak çalışma ortamı nasıldır

şimdiden teşşekkür ederim(y)

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
Alihan YILMAZ
Yapma yaw. Mühendis her yerde çalışamazmış? Her evde de bilgisayar telefon elektrik var. Yollarda araba var, fırın buzdolabı asansör bunları hemşire mi yapıyor. Boş yapmışsın
Onlar evde yapılmıyor. Mühendisin görevi, işin plana uygun yapıldığını denetlemek. Resim çizmek değil. Yol inşaatları izle istersen. Mühendis gelip ölçümler yapıyor, iş akışını denetliyor, hazır dökümlerin doğru oturtulmasını ve plana uygun yerlere yerleştirmesini denetliyor.

Çalıştığın şirket Adana'dan ihale alırsa, sen de Edirne'de oturuyorsan, işine anında son verilir, gidemem dersen.

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
fb düşmanı
Uygunsuz davranış
Onlar evde yapılmıyor. Mühendisin görevi, işin plana uygun yapıldığını denetlemek. Resim çizmek değil. Yol inşaatları izle istersen. Mühendis gelip ölçümler yapıyor, iş akışını denetliyor, hazır dökümlerin doğru oturtulmasını ve plana uygun yerlere yerleştirmesini denetliyor.

Çalıştığın şirket Adana'dan ihale alırsa, sen de Edirne'de oturuyorsan, işine anında son verilir, gidemem dersen.
Yav sen ne iş yapıyon lale

USTUEM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Emir
Net ve tartismaya kapali sekilde DUİM

firatness

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Fırat Kaya
1-deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği.
2-hemşirelik
3-mühendislik

Arkadaşlar bu üç bölümden birini istiyorum. Şahsen benim istediğim kaptanlık ama ailem hem iş bulmada hem de uzun süreli deniz yolculuklarını oldugu için istemiyorlar diyelim ki ikna ettim bu Bolu'mde iş bulma imkanları nasıldır zorluklarını nedir ya da buna değer mi ne diyosunuz. Bir yorumunuz varsa alırım şimdiden teşekkürler
Hemşirelik dostum, ben bunu öneririm dr m

marblade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Murat Eren Erdem
1-deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği.
2-hemşirelik
3-mühendislik

Arkadaşlar bu üç bölümden birini istiyorum. Şahsen benim istediğim kaptanlık ama ailem hem iş bulmada hem de uzun süreli deniz yolculuklarını oldugu için istemiyorlar diyelim ki ikna ettim bu Bolu'mde iş bulma imkanları nasıldır zorluklarını nedir ya da buna değer mi ne diyosunuz. Bir yorumunuz varsa alırım şimdiden teşekkürler
Eğer çok iyi üniversitelerde okumayacaksan mühendislik yazma ayriyeten altyapının olmadığı herhangi bir bölümü de seçme örneğin : yazılım müh gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kutay Önen
en basta şunu belirtiyim kesinlikle prestişli bir universitede okumayacam onun zaten 1-0 eksideyim.hobilerim genel anlamda bilgisayar ve elektirik üstüne yani yazılım yada eem okumam lazım ancak (malum ülke şartları) yurt dşı istedigim için beni başka bölümlere itiyor orneğin;hemşirelik gibi. zaten ney yapacagımı bilmiyorum üstünede bu belirsizlikler beni yıkıyor malesef . işin sonunda sence yurt dışı anlamında en iyi mühendislik hangisi?
iyi bir üniversitede okumazsan veya ailesel imkanların yoksa yurtdışı isteğini unut. Mühendislik bölümlerindeki 60 kişiden 59u yurtdışı istiyor ve gidebilen 5-6 kişi oluyor. Birkaç yabancı dil öğrenip, ortalamanı 3'ün üstünde tutup, iyi bir üniversitede bir mühendislik okuyup kendini geliştirirsen anca öyle yurtdışı imkanın doğar. Yurtdışı imkanı iyi olan mühendislik diye bir şey yok, Türkiyede iş yapamayacağın mühendislikler var, genetik ve biyomühendislik örneğin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer çok iyi üniversitelerde okumayacaksan mühendislik yazma ayriyeten altyapının olmadığı herhangi bir bölümü de seçme örneğin : yazılım müh gibi.
Altyapısının olmasına gerek yok üniversitede sıfırdan öğretiliyor zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ekrem
hemşirelik yerine jinekolog seçin gözünüz şenlensin

Top Bottom