Yardım Format attım ama gpu watt değerim düşük napıcam?

denetim masaından watta mı bakıcam baktığımda 125 yazıyor ama burda farklı ve bu gün indirdim uygulamayı asusun güncel ama doğru değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntülebu modda ama hala aynı ve işlemcim aşaırı fazla ısınıyor cinebench r23 testinde fanlar sıfır da olsa 95 derece turbo moduna alsam da 95 derece anlamış değilim
öyle olması normal. 2 tane ayarı değiştirmen gerekiyor. ikiside denetim masasındaki güç planı kısmından değişiyor. ilki cpu boost açık oluyor ikincisi ise batarya ve 220v seçeneklerinde min ve max cpu kullanım ayarı var. onları kısman gerekiyor

öyle olması normal. 2 tane ayarı değiştirmen gerekiyor. ikiside denetim masasındaki güç planı kısmından değişiyor. ilki cpu boost açık oluyor ikincisi ise batarya ve 220v seçeneklerinde min ve max cpu kullanım ayarı var. onları kısman gerekiyor
hocam anlamadım enerjiden kısıp mı sıcaklığı düşürücez tam performans alamıcam mı yani

hocam anlamadım enerjiden kısıp mı sıcaklığı düşürücez tam performans alamıcam mı yani
görseldeki yerden girip aynı ayarı yapabilirsin. cpu boost kapatmak için regedit üzerinden bişey değiştirmek gerekiyordu ama

Ekler

• resim_2025-04-13_171342474.png
    resim_2025-04-13_171342474.png
    70.9 KB · Hit: 15
senin için indirince baktım bende de performans modunad 94 derece görüyordu. WİN+R basınca açılan pencereye regedit yazıp girin. ordaki üst arama çubuğuna "Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\be337238-0d82-4146-a960-4f3749d470c7" adresini kopyalayıp attributes parametresini 2 yaparak kayıt edip kapatın. sonra görseldeki gibi ayarlayın. bunu her performans modu için ayrı ayarlaman gerekiyor. sessiz, turbo ve performans modu birbirinden bağımsız. Bana sorarsan rog ekosisteminden klavye, mouse veya benzeri bi eşya kullanıyor ve sadece laptop varsa elinde "https://github.com/seerge/g-helper/releases" linkteki uygulamayı kullanman daha iyi olur. şu an dediğim ayarları bende yaptım ve turboda 54 derece görüyor ama fanlar 3000 devirde çalışıyor. diğer görsele uygulamayı bıraktım 6mb boyutunda ve gördüğün bütün ayarları yapmana izin veriyor.

Ekler

• 1744554535542.png
    1744554535542.png
    38.5 KB · Hit: 12
  • 1744554746212.png
    1744554746212.png
    292 KB · Hit: 12
senin için indirince baktım bende de performans modunad 94 derece görüyordu. WİN+R basınca açılan pencereye regedit yazıp girin. ordaki üst arama çubuğuna "Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\be337238-0d82-4146-a960-4f3749d470c7" adresini kopyalayıp attributes parametresini 2 yaparak kayıt edip kapatın. sonra görseldeki gibi ayarlayın. bunu her performans modu için ayrı ayarlaman gerekiyor. sessiz, turbo ve performans modu birbirinden bağımsız. Bana sorarsan rog ekosisteminden klavye, mouse veya benzeri bi eşya kullanıyor ve sadece laptop varsa elinde "https://github.com/seerge/g-helper/releases" linkteki uygulamayı kullanman daha iyi olur. şu an dediğim ayarları bende yaptım ve turboda 54 derece görüyor ama fanlar 3000 devirde çalışıyor. diğer görsele uygulamayı bıraktım 6mb boyutunda ve gördüğün bütün ayarları yapmana izin veriyor.
hocam bunlar ne ben bu uygulamayı ilk defa görüyorum ben sadece armoury creat yüklemiştim onu da sildim şimdi 2024 teki full aket indirmi uygulamasını yükledim bu diğer uygulamalar ne

armoury crate kaldırmak için bu linki indirebilirsin. kaldırdıktan sonra arkada bıraktığı artık bi uygulama m5 bastığında indirmeni isteyen panel açıcak. onun içinde kaldırma işlemi bittikten sonra görev yöneticisine "armoury" kelimesini aratıp çıkan uygulamanın dosya konumundan kaldırabilirsin.

armoury crate kaldırmak için bu linki indirebilirsin. kaldırdıktan sonra arkada bıraktığı artık bi uygulama m5 bastığında indirmeni isteyen panel açıcak. onun içinde kaldırma işlemi bittikten sonra görev yöneticisine "armoury" kelimesini aratıp çıkan uygulamanın dosya konumundan kaldırabilirsin.
zaten bundan kaldırdım şuan yüklü bişey yok m4 e bastığımda bu çıkıyor burdan gidip indiriyim mi ama o ghelper falan ne hiç bilmiorum
1744555226077.png

zaten bundan kaldırdım şuan yüklü bişey yok m4 e bastığımda bu çıkıyor burdan gidip indiriyim mi ama o ghelper falan ne hiç bilmiorum Alıntıyı görüntüle
Görev yöneticisinden armoury araması yap çıkan uygulamayı dosya konumuna gidip sil. Bu pencere o uygulama yüzünden çıkıyor sonra dediğim uygulamayı indirebilirsin.

hocam regedit a ayarı yaptım diğer modlara göre de ayarlarım armouryi dediğiniz gibi sildim hiçbirşey kalmadı
şimdi de g helper indiriyorum armouryi indiriyim mi tekrar gerek var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Görev yöneticisinden armoury araması yap çıkan uygulamayı dosya konumuna gidip sil. Bu pencere o uygulama yüzünden çıkıyor sonra dediğim uygulamayı indirebilirsin.
hocam bu g helper neymiş ya boşta normalde birden 80 falan fırlıyordu şimdi 60 civarı

hocam sadece lol yükleniyor arkada bişey de açık değil bu değerler normal mi armoury creat yüklü değil ama
1744561174985.png

Fanlar+güç kısmına tıklayıp cpu artışını kapalı hale getirin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,678
Üyeler
183,456
Son üye
EmreBeys
Geri