BİLGİSAYAR NE YAPTIYSAM AÇILMIYOR

monitör ve pc güç fişlerini çekip bi 5 dakika bekleyin tekrar takın bakalıom nolacak

Yeni sistemlerin çoğunda buzzer olmuyor ne yazık ki. Hata sesine göre sorunu çözerdik.

Anakart üzerindeki ledlerden hiçbirisi yanmıyor mu ?
Yanmıyor hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanmıyor hocam
Yeni sistemlerin çoğunda buzzer olmuyor ne yazık ki. Hata sesine göre sorunu çözerdik.

Anakart üzerindeki ledlerden hiçbirisi yanmıyor mu ?
Sadece rgb si var o yanıyo

monitör ve pc güç fişlerini çekip bi 5 dakika bekleyin tekrar takın bakalıom nolacak
Hocam valla onuda denemiştim yok yani gene işlemcimi yandı diycem imkanı yok o kadar eminimki

Bios pilini çıkarıp 1 dakika bekleyip takar mısın hocam

Ramlere oc yapınca banada aynısı olmuştu bios pili sök tak yaptım düzeldi belki çözülür böyle yaparsanız.

işlemci soket pinlerini yamultmuş olabilir misin

işlemciyi söküp anakartın pinlerini ve işlemcinin arkasını yakın foto şekilde atar mısınız

Arkadaşlar lütfen yalvarıyorum yardım edin.Çok bunaldım artık bilgisayarı satmadan önce termal macun değişiyim dedim pc daha açılmadı görüntü gelmedi(biosada girlmedi )bilgisayarcıya götürdüm fan oturmamış işlemci yandı dendi gittim yeni işlemci aldım gene görüntü yok şöyle bir şey fark ettim hdmı da kullandığım ekran kartını takınca monitör görmüyor fakat dp takınca görüyor buda bu sorundan sonra başladı oyuzden dp de denedim gene görüntü yok başka ekran kartı denedim gene tok lütfen yardım edin
hocam fan oturmamis islemci yandi diyen bilgisayarciya bir daha gitme. kullandigin islemci fan olmasa dahi calisir. belirli bir sure sonra isi olacagindan sistem kapanir. islemci yanmaz. anakartin uzaktan fotografini atin. islemci yuvasinin fotografini atin. islemcinin pinlerinin oldugu bolumun fotografini atin. (pin yoktur ama ortadaki bilesenlerin oldugu kisim) ekran kartinin pcie yuvasinin fotograflarini atin. bios pilini cikarip takin. ramleri cikartin herhangi bir silgiyle uclarini fazla bastirmadan silin tek tek ramleri takip calistirmayi deneyin. Sistemde statik elektrik birikmesi bile olmus olabilir kontrol kalemiyle kasanin metal kisimlarina dokunun isik yaniyorsa statik elektrik vardir. Bir de ekran kartinin goruntu cikislarinin fotografini atin. Bunlarla birlikte sorunu rahat tespit edebiliriz. Psu konusuna girmiyorum zaten guc geliyor galiba bilgisayara.

hocam fan oturmamis islemci yandi diyen bilgisayarciya bir daha gitme. kullandigin islemci fan olmasa dahi calisir. belirli bir sure sonra isi olacagindan sistem kapanir. islemci yanmaz. anakartin uzaktan fotografini atin. islemci yuvasinin fotografini atin. islemcinin pinlerinin oldugu bolumun fotografini atin. (pin yoktur ama ortadaki bilesenlerin oldugu kisim) ekran kartinin pcie yuvasinin fotograflarini atin. bios pilini cikarip takin. ramleri cikartin herhangi bir silgiyle uclarini fazla bastirmadan silin tek tek ramleri takip calistirmayi deneyin. Sistemde statik elektrik birikmesi bile olmus olabilir kontrol kalemiyle kasanin metal kisimlarina dokunun isik yaniyorsa statik elektrik vardir. Bir de ekran kartinin goruntu cikislarinin fotografini atin. Bunlarla birlikte sorunu rahat tespit edebiliriz. Psu konusuna girmiyorum zaten guc geliyor galiba bilgisayara.
Hocam kusura bakmayın geç baktım siz çok bilgi verdiniz dediklerinizi yapacağım bana yardımcı olun yeterki

Hocam fanın doğru olmadığının farkındayım 2.kere sök tak yaparken farklı koyayım dedim ondan öyle yani.

Ekler

• IMG_2522.jpeg
    IMG_2522.jpeg
    1.8 MB · Hit: 15
  • IMG_2521.jpeg
    IMG_2521.jpeg
    1.7 MB · Hit: 14
  • IMG_2520.jpeg
    IMG_2520.jpeg
    1.6 MB · Hit: 12
  • IMG_2519.jpeg
    IMG_2519.jpeg
    1.5 MB · Hit: 13
  • IMG_2518.jpeg
    IMG_2518.jpeg
    1.4 MB · Hit: 18
  • IMG_2516.jpeg
    IMG_2516.jpeg
    1.8 MB · Hit: 14
  • IMG_2515.jpeg
    IMG_2515.jpeg
    2 MB · Hit: 11
  • IMG_2514.jpeg
    IMG_2514.jpeg
    2.4 MB · Hit: 11
Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın geç baktım siz çok bilgi verdiniz dediklerinizi yapacağım bana yardımcı olun yeterki

Hocam fanın doğru olmadığının farkındayım 2.kere sök tak yaparken farklı koyayım dedim ondan öyle yani.
Hocam fotograflarda bir sorun gozukmuyor gibi. Size tavsiyem dikkatlice sunlari bi deneyin. Kasayi prizden cikartin hdmi falan tum kablolari arkadan sokun. Psu kablosunu sokun. Ramleri ekran kartini ve ssd yi cikartin. Power tusuna bir kac defa basin ve bir kac saniye basili tutun. (Kasa gucten kesik olacak!) Sonra fotografta gozuken CLRTC adinda ki 2 pine bir tornavida yardimiyla dokunun. Arada kopru gorevi gorsun yani. 5-10 saniye degdirin. Rami ekran kartini takin. Psu kablolarini takin tekrar deneyin.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1.1 MB · Hit: 11
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    85.7 KB · Hit: 12
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,571
Üyeler