Am5 sistem durduk yere boot loop sorunu

Ashoun

80+ Silver
Reaksiyon skoru
881
Dün öğlen saatleri bilgisayarı açık bırakıp evden çıkmıştım akşam geldiğimde ekran kapalıydı uyku modundandır sanıp uyandırmaya çalışıp başarısız oldum düğmeye basılı tutarak kapatmaya çalıştığımda kapanmadı psudan kapattım pcyi geri açtığımda boot loop başladı ama loop aralığı çok uzun sürüyor ekrana hiçbir şekilde bir şey gelmiyor.
Tüm parçaları söktüm taktım bios pilini çıkarıp 2 saat bekledim falan yaptıklarım işe yaramadı parçaları test edebileceğim yedek anakartım ve psum yok görüntü alabileceğim ekran kartım da yok.
Sistemim Asus a620m k 7500f 6000mhz 2x8 Ram 6900xt bide nv3 var forumdaki abilerim kardeşlerim yardımcı olursa sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@RevDeisDou @jombo @Ckribrahim İsmini hatırlayamadığım diğer arkadaşlardan özür diliyorum ve psum da enermaz3 pro 700w

@Kürşat Bey

@Aykut D.

Son düzenleme:
bios pilini söktüğünde güç kablosu takılı mıydı?

pc açıkken güç gidip geldiyse, sıkıntı olmuş olabilir hocam

Anakartta ne jumper var ne debug led var hiçbir şey anlayamıyorum tek aldığım reaksiyon ekran kartı fanı full dönüyo

pc açıkken güç gidip geldiyse, sıkıntı olmuş olabilir hocam
Elektrikler kesilmedi diye biliyorum evdekilere sordum onu kendi kendine kestiyle bilemiyorum

Denedim hocam farklı Ram de yemedi şuanki durumda ya anakart ya da ekran kartı gitti gibi hissettiriyor

ramleri tek tek sök tak yap
2x ya 1 adet sağ slot sonra diğeri
sonra aynısını öbür ram ile tek ram çalıştırmayı dene
.

4 farklı kombini denedin yani

anakart yansa fanda dönmez bileşenleri tek tek güzelce oturt pinleri sök tak iyi oturt

işlemciyi dahili grafikli önerme sebebim hep bu gibi durumlar. en azından işlemci üzerinden görüntü alabilirdin, sorun ekran kartı üzerindeyse tabi.

bir de bios reset falan yapmışsın sistemin gelmesi uzun sürebilir hocam.

4 farklı kombini denedin yani

anakart yansa fanda dönmez bileşenleri tek tek güzelce oturt pinleri sök tak iyi oturt
4 kombini de denedim evet

işlemciyi dahili grafikli önerme sebebim hep bu gibi durumlar. en azından işlemci üzerinden görüntü alabilirdin, sorun ekran kartı üzerindeyse tabi.

bir de bios reset falan yapmışsın sistemin gelmesi uzun sürebilir hocam.
Onun için start verip 1 saat bırakım hocam aynıydı ve kulaklıktan tıp sesi geliyor arada bir boot atınca oluyo genelde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,830
Üyeler
186,251
Son üye
blent
Geri