Bütçenize ve İhtiyaçlarınıza Özel Bilgisayar Toplama

ilkerbrz

80+
Reaksiyon skoru
1
Son zamanlarda forumda ve genel olarak çevremde birçok kişinin yeni bir bilgisayar toplamak istediğini ancak parça seçimi, uyumluluk, güncel fiyat takibi gibi konularda zorlandığını, hatta yanlış seçimler nedeniyle gereksiz masraflar yapabildiğini gözlemliyorum. Teknolojinin hızla değiştiği bu dönemde en doğru ve en uygun fiyatlı sistemi kurmak gerçekten de zaman ve bilgi gerektiriyor.

Bu noktada 24 yaşında Yazılım Müh. okuyan bir kardeşiniz olarak sizlere yardımcı olmak amacıyla bir hizmet sunmaya karar verdim. Amacım, sizin için en ideal bilgisayarı, bütçenizi aşmadan ve en avantajlı fiyatlarla toplamanıza rehberlik etmek.

Sunduğum Hizmet Neleri Kapsıyor?

1. İhtiyaç Analizi: Bilgisayarı ne amaçla kullanacağınızı (oyun, iş, tasarım, günlük kullanım vb.) ve bütçenizi öğreniyorum.
  2. Parça Seçimi: Belirlediğimiz bütçe ve ihtiyaçlar doğrultusunda, performans/fiyat oranı en yüksek, birbiriyle tam uyumlu işlemci, anakart, RAM, ekran kartı, depolama birimi, kasa, güç kaynağı gibi tüm bileşenleri sizin için belirliyorum.
  3. Fiyat Araştırması: Seçilen parçaların güncel olarak en uygun fiyatlarla hangi güvenilir satıcılarda bulunduğunu araştırıyor ve size linkleriyle birlikte liste halinde sunuyorum. Amacım, toplam maliyeti sizin için minimuma indirmek.
  4. Alternatif Sunma: Bütçeniz veya tercihlerinize göre farklı konfigürasyonlar veya yükseltme seçenekleri hakkında da bilgi verebilirim.
Neden Bu Hizmeti Tercih Etmelisiniz?

• Zamandan Tasarruf: Saatlerce süren parça araştırma, karşılaştırma ve fiyat takip etme yükünden kurtulursunuz.
  • Paradan Tasarruf: Parçaları tek tek en uygun fiyatlı yerlerden bularak toplamda ciddi bir tasarruf sağlamanıza yardımcı oluyorum. Çoğu zaman hizmet bedelinden çok daha fazlasını kazançlı çıkabilirsiniz.
  • Doğru ve Uyumlu Sistem: Yanlış veya uyumsuz parça alma riskini ortadan kaldırır, paranızın tam karşılığını alacağınız bir sistem kurmanızı sağlarım.
  • Kişiye Özel Çözüm: Standart listeler yerine, tamamen sizin bütçeniz ve kullanım amacınıza odaklanmış bir sistem önerisi alırsınız.
Süreç Nasıl İşliyor?

1. Bana özel mesaj (PM) veya Whatsapp (05303586741) yoluyla ulaşarak bütçenizi ve bilgisayarı temel olarak ne için kullanacağınızı belirtin. (Örn: "15.000 TL bütçem var, genellikle AAA oyunları oynamak istiyorum", "10.000 TL civarı, ofis işleri ve internet için bir sistem lazım" gibi).
  2. Talebiniz üzerine size hizmet detayları ve talep edeceğim küçük hizmet bedeli hakkında bilgi vereceğim.
  3. Anlaşmamız durumunda, sizin için detaylı araştırmayı yaparak en kısa sürede parça listesini ve en uygun fiyatlı satıcı linklerini size ileteceğim.
Hizmet Bedeli:

Bu detaylı araştırma, analiz ve fiyat karşılaştırma hizmetim için harcadığım zaman ve emeğin karşılığı olarak makul ve küçük bir hizmet bedeli talep ediyorum. Amacım bunu bir ticarethaneye çevirmekten ziyade, gerçekten ihtiyacı olanlara yardımcı olurken emeğimin karşılığını almak. Ücret detaylarını özel mesaj veya Whatsapp (link: Whatsapp) yoluyla konuşabiliriz.

Eğer siz de yeni bir bilgisayar toplama arifesindeyseniz, bu karmaşık süreçte karar vermekte zorluk çekiyorsanız ve bir destek almak isterseniz, bana özel mesaj yoluyla ulaşmaktan çekinmeyin.

Hepinize iyi forumlar ve sorunsuz sistemler dilerim!

Son zamanlarda forumda ve genel olarak çevremde birçok kişinin yeni bir bilgisayar toplamak istediğini ancak parça seçimi, uyumluluk, güncel fiyat takibi gibi konularda zorlandığını, hatta yanlış seçimler nedeniyle gereksiz masraflar yapabildiğini gözlemliyorum. Teknolojinin hızla değiştiği bu dönemde en doğru ve en uygun fiyatlı sistemi kurmak gerçekten de zaman ve bilgi gerektiriyor.

Bu noktada 24 yaşında Yazılım Müh. okuyan bir kardeşiniz olarak sizlere yardımcı olmak amacıyla bir hizmet sunmaya karar verdim. Amacım, sizin için en ideal bilgisayarı, bütçenizi aşmadan ve en avantajlı fiyatlarla toplamanıza rehberlik etmek.

Sunduğum Hizmet Neleri Kapsıyor?

1. İhtiyaç Analizi: Bilgisayarı ne amaçla kullanacağınızı (oyun, iş, tasarım, günlük kullanım vb.) ve bütçenizi öğreniyorum.
  2. Parça Seçimi: Belirlediğimiz bütçe ve ihtiyaçlar doğrultusunda, performans/fiyat oranı en yüksek, birbiriyle tam uyumlu işlemci, anakart, RAM, ekran kartı, depolama birimi, kasa, güç kaynağı gibi tüm bileşenleri sizin için belirliyorum.
  3. Fiyat Araştırması: Seçilen parçaların güncel olarak en uygun fiyatlarla hangi güvenilir satıcılarda bulunduğunu araştırıyor ve size linkleriyle birlikte liste halinde sunuyorum. Amacım, toplam maliyeti sizin için minimuma indirmek.
  4. Alternatif Sunma: Bütçeniz veya tercihlerinize göre farklı konfigürasyonlar veya yükseltme seçenekleri hakkında da bilgi verebilirim.
Neden Bu Hizmeti Tercih Etmelisiniz?

• Zamandan Tasarruf: Saatlerce süren parça araştırma, karşılaştırma ve fiyat takip etme yükünden kurtulursunuz.
  • Paradan Tasarruf: Parçaları tek tek en uygun fiyatlı yerlerden bularak toplamda ciddi bir tasarruf sağlamanıza yardımcı oluyorum. Çoğu zaman hizmet bedelinden çok daha fazlasını kazançlı çıkabilirsiniz.
  • Doğru ve Uyumlu Sistem: Yanlış veya uyumsuz parça alma riskini ortadan kaldırır, paranızın tam karşılığını alacağınız bir sistem kurmanızı sağlarım.
  • Kişiye Özel Çözüm: Standart listeler yerine, tamamen sizin bütçeniz ve kullanım amacınıza odaklanmış bir sistem önerisi alırsınız.
Süreç Nasıl İşliyor?

1. Bana özel mesaj (PM) veya Whatsapp (05303586741) yoluyla ulaşarak bütçenizi ve bilgisayarı temel olarak ne için kullanacağınızı belirtin. (Örn: "15.000 TL bütçem var, genellikle AAA oyunları oynamak istiyorum", "10.000 TL civarı, ofis işleri ve internet için bir sistem lazım" gibi).
  2. Talebiniz üzerine size hizmet detayları ve talep edeceğim küçük hizmet bedeli hakkında bilgi vereceğim.
  3. Anlaşmamız durumunda, sizin için detaylı araştırmayı yaparak en kısa sürede parça listesini ve en uygun fiyatlı satıcı linklerini size ileteceğim.
Hizmet Bedeli:

Bu detaylı araştırma, analiz ve fiyat karşılaştırma hizmetim için harcadığım zaman ve emeğin karşılığı olarak makul ve küçük bir hizmet bedeli talep ediyorum. Amacım bunu bir ticarethaneye çevirmekten ziyade, gerçekten ihtiyacı olanlara yardımcı olurken emeğimin karşılığını almak. Ücret detaylarını özel mesaj veya Whatsapp (link: Whatsapp) yoluyla konuşabiliriz.

Eğer siz de yeni bir bilgisayar toplama arifesindeyseniz, bu karmaşık süreçte karar vermekte zorluk çekiyorsanız ve bir destek almak isterseniz, bana özel mesaj yoluyla ulaşmaktan çekinmeyin.

Hepinize iyi forumlar ve sorunsuz sistemler dilerim!
hocam biz bunu bedavaya yapıyoruz o.O2

Eyvallah hocam yorumun için, doğru söylüyorsun, buradaki yardımlaşma baktığımızda zaten gayet yeterli ve çok iyi. hepimiz bir şekilde birbirimize destek oluyoruz, bu işin güzelliği de bu zaten. 👍

Benim bu konuyu açma sebebim aslında biraz da şu: Hani hepimiz yaşamışızdır, yeni bir sistem toplayacaksın ama o parça mı bu parça mı, uyumlu mu, darboğaz yapar mı, hangi sitede daha ucuz derken işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Resmen dipsiz kuyu, insan saatlerini, günlerini harcıyor ve bir yerden sonra gerçekten kafa kalmıyor, bunalıyor insan. Bunu yaşamayan yoktur herhalde aramızda. :)

İşte ben tam bu noktada, özellikle 'Ya benim hiç vaktim yok bunlarla uğraşmaya' veya 'Bu işlerden hiç anlamıyorum, biri benim için en mantıklı, en uygun fiyatlısını bulsa keşke' diyenler için bir kolaylık sağlamak istedim. Olayım tamamen o kişinin bütçesine ve ihtiyacına odaklanıp, sadece onun için o anki en iyi fiyatları didik didik araştırıp, 'bak ("abi" | "kardeşim") şunları şuradan alırsan hem tam istediğin gibi olur hem de cebinden fazla para çıkmaz' demek. Yani tüm o yorucu araştırma yükünü onun üzerinden almak.

Ücret konusuna gelince, inan birinci önceliğim bu değil. Daha çok bu işe özel olarak ayırdığım zamanın ve emeğin sembolik bir karşılığı. Hatta baktım durumu gerçekten kısıtlı bir öğrenci kardeşimiz mesela, bütçesi çok dar, inan lafını bile etmem, elimden ne geliyorsa yine yardımcı olurum. Asıl amacım kimsenin bu süreçte boğulmaması, yanlış kararlarla veya üşenip ilk bulduğu yerden alarak gereksiz para harcamaması.

Yoksa dediğin gibi, forumdaki bu sunulan bilgiler ve yardımlaşma zaten yeterli. Bu sadece 'ben hiç uğraşmayayım, biri benim için halletsin' diyenler için ekstra bir seçenek.

Tekrar teşekkürler yorumun ve anlayışın için.

Hocam şöyle bir sistem topladım sadece oyun amaçlı olacak en kötü 3 5 sene götürecek. Düşünceleriniz nedir artı eksi gibi. Argb gibi ışık falan olması önemli değil max fiyat performans toplamaya çalışıyorum.
Ekran kartı için 9070xt yada 5070ti olabilir henüz karar vermedim.
Bütçe max 80 85 arası ama daha düşük de olursa daha iyi olur tabi.
İkinci el FSP Hydro PTM Pro 1200W var 4 aylık bunu da alabilirim.

Soğutucu hava soğutma Thermalright Phantom spirit 120SE.

İşlemci anakart ikilisini 7800X3D + MSI gaming Plus olarak da düşünüyorum.

Hocam şöyle bir sistem topladım sadece oyun amaçlı olacak en kötü 3 5 sene götürecek. Düşünceleriniz nedir artı eksi gibi. Argb gibi ışık falan olması önemli değil max fiyat performans toplamaya çalışıyorum.
Ekran kartı için 9070xt yada 5070ti olabilir henüz karar vermedim.
Bütçe max 80 85 arası ama daha düşük de olursa daha iyi olur tabi.
İkinci el FSP Hydro PTM Pro 1200W var 4 aylık bunu da alabilirim.

Soğutucu hava soğutma Thermalright Phantom spirit 120SE.

İşlemci anakart ikilisini 7800X3D + MSI gaming Plus olarak da düşünüyorum.
Merhaba Hocam. Yorumlarımı yapmadan önce rica etsem bana oynamayı düşündüğün, oynadığın oyunları söyleyebilir misin.

Merhaba Hocam. Yorumlarımı yapmadan önce rica etsem bana oynamayı düşündüğün, oynadığın oyunları söyleyebilir misin.
Şimdilik online olarak Hunt Showdown oynuyorum ama hikayeleri oyunlara da giriyorum. Gta 6 çıktığı zaman onu da alacağım yani aslın da Gta 6 üzerinden bir sistem kurmak istiyorum diyebilirim çünkü full ona takılırım. Bu yüzden önümüzdeki üç beş yıl üzmeyecek sistem toplama çabasındayım.

Şu an indirim de.

Şimdilik online olarak Hunt Showdown oynuyorum ama hikayeleri oyunlara da giriyorum. Gta 6 çıktığı zaman onu da alacağım yani aslın da Gta 6 üzerinden bir sistem kurmak istiyorum diyebilirim çünkü full ona takılırım. Bu yüzden önümüzdeki üç beş yıl üzmeyecek sistem toplama çabasındayım.

Şu an indirim de.

Hocam normalde sana uzun uzun nedenlerini açıklayacak şekilde mesaj yazıcaktım ancak şu an çok uykusuz ve yorgunum o yüzden bugün kısaca açıklıcam yarın ise uyandığımda sana kapsamlıca detaylarını farklarını her şeyini açıklarım. İlk olarak bak sen oyun oynuyorsun ve GTA 5 gibi oyun, oyunlar genellikle VRAM açlığı yaşarlar ve severler. Özellikle GTA 6 yı düşünecek olursak tüketeceği VRAM i hayal bile edemiyorum. Ayrıca senin sanırım OLED Monitörün var ve 2k oyun oynamayı seviyorsun bu yüzden kesinlikle 5070 Ti den şaşma ayrıca kafanda 5000 serisiyle ilgili olan soruları, çelişkileri, kuşkuları da sil ekran kartı çıkalı daha kaç ay oldu tabii ki olucak onlar ve merak etme gün geçtikçe düzelicek. Anakart olarak kesinlikle B650 gibi fikirlerin varsa yok et çünkü 5070 Ti nin slot yapısı PCI express 5.0 o yüzden o son attığın MSI X670E modelini kesinlikle şimdi al fiyatı da bu kadar düşmüşken. 2. el PSU alma kesinlikle özellikle böyle bi sistem için FSP nin garanti kapsamı kritik ayrıca garanti devredilemez bir şey son olarak ise 1200W lara vs çıkmana gerek yok 850 ya da max 1000w zaten çokça yeterli olucak senin için(bu noktada sertifika önemli). 2. El illa alıcam diyorsan ki tavsiye ediyorum. CPU alabilirsin, Ram alabilirsin MemTest86 den hız testi yaparak, Sıvı soğutucu almayacağın için (gerek de yok) hava soğutucunu son olarak kasayı da 2. el alabilirsin. Cpu olarak ise tartışmasız ryzen 7 7800x3d (L3 Ön belleği araştır öğren).

Son olarak ise bu en önemlisi. Kasa toplamanın sonu yok ve belli bir süre sonra hastalık haline gelebiliyor. (Devamını özel mesaj olarak göndereceğim)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,482
Üyeler
174,379
Son üye
1836685
Geri