Hocam bende dün Thrustmaster T300 RS GT ve Moza R3 arasında kalmıştım. Moza R3 DD özelliği ile bir adım öne geçse de, pedalleri bir süre sonra ölü bölge sorunu çıkartıyormuş. İki pedal seti de 12-bit çözünürlüklü potansiyometre kullanıyor. Yani esasen gaza ve frene bastığınızda tepkime süresi esasen her iki pedalinde aynı ancak, R3'ün fren karakteristiği, T300'ün stok pedalleri (T3PA) kadar gerçekçi hissetirmediğini yazıyorlar. Gaz pedali de
kademeli yay+sönümleme mekanizmasıyla nispeten daha akıcı bir geri bildirim sunmaya çalışsa da, net bir yük eşiği bulunmadığından tutarlı bir “pedal basma gücü” hissi veremediği belirtilmiş Uzun vadede yay blokunda aşınma ve yağlanma ihtiacı T300 pedallerine göre daha çok ortaya çıktığı belirtilmiş ancak yapısal olarak gayet dayanıklı bir model. 2 Yıl aralıksız kullanıp hiçbir sorun olmadığını belirtenlerde var. Birde motorunda fan desteği olmadığı için biraz gözümü korkuttu ve nihayetinde T300 RS GT'yi satın almaya karar verdim. Daha önce T150 kullanmıştım ve Force Feedback'i direskiyonun muhteşemdi, bu model sonuçta daha iyi olduğu için DD'yi aramayacağımı bilerek T300'de karar kıldım son olarak. Biraz uzun oldu kusura bakma ama gerçekten epey araştırmıştım.
Alıntıyı görüntüle arasında kalmıştım, detaylı