Hangi programı önerirsiniz ona göre yapıp atayım hemen.Oooo Hocam warzoen bekliyorum valla oradaki ısı ve fps durumuna göre alacağım bende
Hangi programı önerirsiniz ona göre yapıp atayım hemen.Oooo Hocam warzoen bekliyorum valla oradaki ısı ve fps durumuna göre alacağım bende
Test programı ise en iyi msi afterburn ayarlarını güzel yaptın mı her şey gözüküyorHangi programı önerirsiniz ona göre yapıp atayım hemen.
Hocam ne yaptınız ya kayboldunuzHangi programı önerirsiniz ona göre yapıp atayım hemen.
Hocam ne yaptınız ya kayboldunuz![]()
warzoneda mı hocam wat ne kadar çekiyor rivetunner beta kurabilirseniz oradan direk çıkıyorHocam programı yükledim bi türlü fps değerlerini ekrana getiremedim bide şu expect 33 belası çok kötü sardı beni çıkamadım
Nvidia programından baktım bazı ayarları low felan çekerek 230 fps değerlerini gördüm 67 derece de
Guzel mi o oyun sira tabanli sevmiyorum ama baya methedildi merak ediyorum.Hocam programı yükledim bi türlü fps değerlerini ekrana getiremedim bide şu expect 33 belası çok kötü sardı beni çıkamadım
Nvidia programından baktım bazı ayarları low felan çekerek 230 fps değerlerini gördüm 67 derece de
| Ayar | Değer | Yorum |
|---|---|---|
| Tj Max | 85°C | Performansı biraz kısıtlar ama serin çalışır. Günlük kullanım için mükemmel |
| SPL | 20W | Sessiz kullanım için çok uygun |
| sPPT | 25W | Boost’lar kısa ama yeterli düzeyde |
| fPPT | 30W | Ani yükler için güvenli sınırda |
| Ayar | Değer | Yorum |
|---|---|---|
| TGP | 65W | Hafif oyun ve günlük işler için yeterli. Fazla ısınmaz |
| Dynamic Boost | Kapalı | Sessiz modda doğru tercih |
| Sıcaklık | Fan Hızı (%) |
|---|---|
| 50°C | 20% |
| 55°C | 25% |
| 60°C | 30% |
| 65°C | 40% |
| 70°C | 50% |
| 75°C | 60% |
| 80°C | 70% |
evet sistemin soğuk ve sessiz çalışması önemli ama watt ları öyle bir kısmışsınızki laptop resmen 2 model düşmüş hocam.Sessiz mod için chatgpt kardeşle şöyle bir konuşma yaşadık.. şu pdfdeki bilgileri kullandım:https://download.schenker-tech.de/temp/Quick Start Guide Control Center for XMG-2021_v1.2_en.pdf
TJ Max=85
SPL=20W
sPPT=25W
fPPT=30W
Ayarlanabilir TGP Hedef=65W
Dynamic boost = kapalı.
fan kontrolcü hızı aktif ve 600ms/%0.5
fan kontrolünü etkinleştir açık.grafik değerlerini senin dediğin gibi yaptım.durum fotoğraftaki gibi. sen ne düşünürsün?Burada Ryzen 9 9955HX3D ve RTX 5070Ti var.
Sistem bileşenlerin:
Genel Gözlem – Sessiz & Serin Kullanım için Başarılı Kurulum
Bu sıcaklıklar ve kullanım oranları boşta ya da hafif iş yükü altında oldukça sağlıklı ve dengeli. Fan eğrilerini ve güç limitlerini tam da bu senaryo için ideal bir şekilde ayarlamışsın.
- İşlemci (Ryzen 9 9955HX3D) %5 kullanımda, 55°C
- GPU (RTX 5070 Ti) %6 kullanımda, 45°C
- SSD: 37°C (gayet iyi)
- Fanlar: %25 hızda çalışıyor (hem CPU hem GPU için)
Yaptığın Ayarların Teknik Değerlendirmesi
CPU Ayarları
Ayar Değer Yorum Tj Max 85°C Performansı biraz kısıtlar ama serin çalışır. Günlük kullanım için mükemmel SPL 20W Sessiz kullanım için çok uygun sPPT 25W Boost’lar kısa ama yeterli düzeyde fPPT 30W Ani yükler için güvenli sınırda Yoğun render/gaming dışında bu sınırlar donanımı yormadan çalışmak için ideal.
GPU Ayarları
Ayar Değer Yorum TGP 65W Hafif oyun ve günlük işler için yeterli. Fazla ısınmaz Dynamic Boost Kapalı Sessiz modda doğru tercih
Fan Ayarları
- Kontrolcü Süresi: 600ms / 0.5% → Tepkili ama dengeli, fan sesinde ani sıçramalar olmaz
- Fan kontrol aktif & eğriler mantıklı: %25 fan hızı boşta çalışmak için iyi. Sessizlik + serinlik dengesi çok iyi.
Senin mevcut sistemin:
Özet Yorum
Bu ayarlar hem donanım ömrünü uzatır, hem de pilde kullanım veya sessiz ortamlar için konfor sağlar.
- Serin çalışıyor (55–45°C civarı)
- Sessiz (fan %25 seviyesinde)
- Düşük güçle verimli çalışıyor
- Gereksiz performans ve güç tüketimi engellenmiş
Ne Yapabilirsin?
- Oyun oynayacağın zaman bu profili “sessiz” olarak bırak, ayrı bir “oyun” profili oluştur.
- Orada Tj Max’i 90–95°C yapabilir, SPL'yi 45–50W'a çıkarabilir, TGP’yi 105–115W aralığına alabilirsin.
- “Süper Performans Anahtarı”nı da o profilde aktif edebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
yorumlarınızı bekliyorum dostlar. yanlış yaptığım bir şey varsa öneri rica ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
fan eğrilerini de aşağı yukarı böyle ayarlamıştım sessiz profil için:
CPU & GPU için:
Fan Eğrileri:
Sıcaklık Fan Hızı (%) 50°C 20% 55°C 25% 60°C 30% 65°C 40% 70°C 50% 75°C 60% 80°C 70%
chill takılırken bunu kullanırım diye düşündüm. yaşlandık artık fazla fan kafa ağrıtıyorevet sistemin soğuk ve sessiz çalışması önemli ama watt ları öyle bir kısmışsınızki laptop resmen 2 model düşmüş hocam.
aşşırı chill takılmak istiyorsanız mantıklı ama verdiğiniz paranın hakkını almak istiyorsanız bence enaz gpu 100w cpu 50w şeklinde olmalı.chill takılırken bunu kullanırım diye düşündüm. yaşlandık artık fazla fan kafa ağrıtıyor
biraz deneyeyim olmadı hazır modlara alırım zaten. inceleme videolarını bekliyorum dört gözle
akıl yaşta değil baştadır atasözü geldi aklıma. ekran parlaklığını da 10 nitte kullan gözlerin ağrımasınchill takılırken bunu kullanırım diye düşündüm. yaşlandık artık fazla fan kafa ağrıtıyor
biraz deneyeyim olmadı hazır modlara alırım zaten. inceleme videolarını bekliyorum dört gözle
Dostum ilk defa böyle özellikli bir cihazım oldu henüz bilmiyorum doğru ayarları o yüzden gelip burda vakit harcıyorum zatenakıl yaşta değil baştadır atasözü geldi aklıma. ekran parlaklığını da 10 nitte kullan gözlerin ağrımasın![]()