Gerçek monitör incelemesi nasıl olur, örnek:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,742
Çince olması önemli değil. Testleri okumayı biliyorsanız dili sıkıntı değil. Şu 9 dakikaya bizim Türk teknoloji kanallarının Youtube tarihinden iyi bir inceleme sığdırmışlar.

- Hayır, bu testleri yapmak o kadar da zor değil. Bu Youtuber'lar yapabilir.
- Görüldüğü üzere 9 dakikaya sığabiliyormuş.
- Bilmeyen insanlara açıklayacak şekilde 15 dakikaya rahatça sığdırılabilir.
- Evet Türk teknoloji kanalları monitör incelemiyor. Monitör göz ile çok sınırlı incelenebilir. Pek çok cihazlı ölçüm yapılması gerekir. Göz bir kriter değildir. Veriler sayısal elde edilmeli.
- Keşke bununla bitse. Sponsorluklar için inceledikleri malları öve öve ballandıra ballandıra bitiremiyorlar. Eksi kısmına da gözüksün diye basit 1-2 şey serpiştiriyorlar.
- Keşke bununla da bitse. Gözle yapabilecekleri zaten 2-3 test var. Onu da yanlış yapıyorlar. Bknz.: PC Hocası'nın, ModArt'ın ghosting testini yanlış yapması: https://forum.donanimarsivi.com/kon...pilir-youtubeda-gordukleriniz-yanlis.1033318/

Bir arkadaşa monitör bakarken bu monitörün incelemesini arıyordum ve bu incelemeyi buldum. Bulmuşken paylaşmak istedim. Merak eden olursa girip görebilsin diye.
Bunun hakkında daha önce de bir konu açtım. Ama bizim akıllılar daha iyi daha dürüst inceleme talep etmek yerine beni linçlemeyi tercih ettiler, "Yuav sen mi iyi biliyorsun o adam mı?" diye. Halbuki bu arkadaşlar tüm dünya arabayı düz kullanırken kendileri ters kullanmak kadar bariz hata yapıyorlar. Yaptıkları testin sayfasına basit bir bilgilendirme geçiyor test nasıl doğru yapılır diye. Onu 2 dakika okuyup doğru yapmaktan bile acizler.

ÖNEMLİ EK: Türk teknoloji kanalları derken hepsini dahil etmişim gibi oldu. Elbette içinde daha iyi olan, daha kötü olanlar var. Hatta bilmediğim iyi inceleme yapan küçük kanallar da olabilir. Tek tek ad vermek istemedim şu an. Çünkü bir de tekrar girip açıklamak zorunda kalacaktım.

Milyar sefer "Cihazla ölçüm yapılır. Alıp kullanmış olmanız, hele de monitörden anlamadan kullanmış olmanız neredeyse hiçbir şey ifade etmez. Cihazlı testleri lazım." derken kalibrasyon cihazı vs.nin yanında aynı zamanda bu tarz sistemleri de kastediyoruz:
1746991552932.webp

Bu sistem ghosting testi, strobe testi yapabilmek için tasarlanmış.
(Kaynak: https://jisakuhibi.jp/review/asus-rog-strix-xg259cs#color-1)

Bu ölçümleri kağıt üstü sananlar (Üreticinin verdiği değerlerle karıştıranlar) mı dersiniz yoksa hiçbir şey bilmeyen cahil gözünün bütün bu teknolojik cihazlardan ve matematikten daha üstün olduğunu iddia edenler mi dersiniz kimlere ne kadar laf anlatmaya uğraştık...

Son düzenleme:
Milyar sefer "Cihazla ölçüm yapılır. Alıp kullanmış olmanız, hele de monitörden anlamadan kullanmış olmanız neredeyse hiçbir şey ifade etmez. Cihazlı testleri lazım." derken kalibrasyon cihazı vs.nin yanında aynı zamanda bu tarz sistemleri de kastediyoruz:
Alıntıyı görüntüle
Bu sistem ghosting testi, strobe testi yapabilmek için tasarlanmış.
(Kaynak: https://jisakuhibi.jp/review/asus-rog-strix-xg259cs#color-1)

Bu ölçümleri kağıt üstü sananlar (Üreticinin verdiği değerlerle karıştıranlar) mı dersiniz yoksa hiçbir şey bilmeyen cahil gözünün bütün bu teknolojik cihazlardan daha üstün olduğunu iddia edenler mi dersiniz kimlere ne kadar laf anlatmaya uğraştık...
Para hocam ne güzel şey o testleri yapsınlar bir tane sponsor gelmez.

Monitör sadece bir örneği bir ürünü almaya karar verdiğimde ilk baktigim direk yabancı kaynaklar.

Sponsor yalakası bizimkiler ondan, geçen bi tanesi kasa sponsoru almış 5080 GPU + 9800X3D takmışlar kasada 700w PSU var. Göz göre göre mağdur ediyorlar tüketiciyi.

Monitör sadece bir örneği bir ürünü almaya karar verdiğimde ilk baktigim direk yabancı kaynaklar.
Doğrusunu yapıyorsunuz. Derdim bizimkileri gömmek değil ancak monitör konusunda Türkiye tamamen 0 dolayısıyla mutlaka belirtilmesi gerekiyor ki birileri bu işi üstlensin. Şu anda Türkiye'de düzgün monitör incelemesi yapan kanal sayısı 0.
Para hocam ne güzel şey o testleri yapsınlar bir tane sponsor gelmez.
Sponsor yalakası bizimkiler ondan, geçen bi tanesi kasa sponsoru almış 5080 GPU + 9800X3D takmışlar kasada 700w PSU var. Göz göre göre mağdur ediyorlar tüketiciyi.
Aynen öyle. Düzgünü geçtim sponsor ağzıyla konuşmayan sayısı bile çok az. Yahu adamlar ghosting testini bile yanlış yapıyor. Bu kadar bariz ve absürt "hatalar" yapıyorlar. Bunun hakkında da konu açmıştım:

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,862
Üyeler
184,989
Son üye
sepher
Geri