9600X DARBOĞAZ SORUNU

Trox1N

80+
Reaksiyon skoru
1
PCYİ YENİ ALDIM 9070XT 9600X VAR VALORANT 2 KDA AÇINCA DARBOĞAZ YİYORUM NORMALMİ ANORMALMİ DARBOĞAZ OLMASIN DİYE BU İŞLEMCİYİ ALMIŞTIM ŞAŞKINIM

Ekran kartı kullanımın kaç? kaç watta çalışıyor? Oyun içi ayarların ne?

PCYİ YENİ ALDIM 9070XT 9600X VAR VALORANT 2 KDA AÇINCA DARBOĞAZ YİYORUM NORMALMİ ANORMALMİ DARBOĞAZ OLMASIN DİYE BU İŞLEMCİYİ ALMIŞTIM ŞAŞKINIM
Yüksek kare hızları hedefleniyorsa, işlemci darboğazı yaşanabilir.

Ekran kartı kullanımın kaç? kaç watta çalışıyor? Oyun içi ayarların ne?
Valla hocam ekran kartı normalde 330 w da çalışıyor diye biliyorum oyun ayarlarımıda atıcam şimdi yeni başladım zaten valoranta
Yüzde kaç kullanımda olduğuds gözükmüyor galiba uygulama yüklemek lazım onun için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaç fps alıyorsunki?
500 falan yürütken

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.1 MB · Hit: 63
Valla hocam ekran kartı normalde 330 w da çalışıyor diye biliyorum oyun ayarlarımıda atıcam şimdi yeni başladım zaten valoranta
Yüzde kaç kullanımda olduğuds gözükmüyor galiba uygulama yüklemek lazım onun için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

500 falan yürütken
1080p mi oynuyosun hocam ?

Fps oyunu olduğundan kaynaklı 9600x e biniyor tüm yük yani burada sınırlayıcı bileşen işlemci ekran kartının tamamının kullanılmaması normal.

Tamamdır darboğaz olmaması için ne yapmam lazım
grafikleri fulleyip ekran kartı kullanımını artırmaktan başka çare yok valorant , lol , bf , cod gibi oyunlarda yük işlemciye biner bu yüzden ekran kartının kullanımı düşer normal bir durum bu.

Valorantta nasil bir şey olmasını bekliyorsun oyun gpu kullanmıyor nerdeyse

Hocam 7600x, 9070xt gibi bi karta valorant gibi bi oyunda darboğaz yapacak zaten ondan kaçınamazsın. Ama ne kadar yaptığını bilirsek mümkün olduğunca azaltmaya çalışırız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,659
Üyeler
184,962
Son üye
walter wonka
Geri