Neden 24inch Oled veya 2K/4K Yok?

Akanzai

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
273
Hiçbir firma 24inch için 2k/4k çözünürlükte oyuncu monitörü çıkarmıyor.Bana göre 27inch büyük geliyor ve fps oyunlarında kontrolü kaybediyorum.İlla yüksek çözünürlük 27inch oluyor oysa 24inch daha keskinlik sunar.Ayrıca ilerde 24 inch oled çıkma şansıda mı yok? Nedir bu 27inch sevdası?

Dediğin boyutlarda 2K monitörler bile genelde üretilmez çünkü yüksek bir PPI (inç başına düşen nokta) gerekir. Bu da maliyeti arttırıyor ve yeterince pazar talebi yok.

öyle bir şey olsa 4080 Super fiyatına çıkar

Bunun yanında ölçekleme ile ilgili sıkıntılar da beraberinde gelebilir, yazılar çok küçük ve keskin olabilir. Çok mantıklı değil yani.

Dediğin boyutlarda 2K monitörler bile genelde üretilmez çünkü yüksek bir PPI (inç başına düşen nokta) gerekir. Bu da maliyeti arttırıyor ve yeterince pazar talebi yok.
Tamam parası neyse verelim bir firma azda olsa üretsin kimse mi bulaşmıyor? 27inch monitörler çok mu ucuz sanki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

öyle bir şey olsa 4080 Super fiyatına çıkar

Yok artık abartmayın.Aoc bir tane üretmişti 6.5k fiyatı vardı.Sonra daha üreten olmadı.

Tamam parası neyse verelim bir firma azda olsa üretsin kimse mi bulaşmıyor? 27inch monitörler çok mu ucuz sanki.

Yok artık abartmayın.Aoc bir tane üretmişti 6.5k fiyatı vardı.Sonra daha üreten olmadı.
Senin benim istememle olacak iş değil ki :) Aynı zamanda muhtemeln 24 inç 2k bir monitör 27 inç 2k bir monitörden maliyet olarak daha fazla olacaktır. Yani doğrudan daha pahalıya satılması demek. Kim daha fazla para verip daha küçük bir ekran almak ister? Belki iki elin parmağını geçmez. :) Markalar da bu yüzden yanaşmıyor.

Senin benim istememle olacak iş değil ki :) Aynı zamanda muhtemeln 24 inç 2k bir monitör 27 inç 2k bir monitörden maliyet olarak daha fazla olacaktır. Yani doğrudan daha pahalıya satılması demek. Kim daha fazla para verip daha küçük bir ekran almak ister? Belki iki elin parmağını geçmez. :) Markalar da bu yüzden yanaşmıyor.
AOC üretmişti ve satıldı.Şuan bulunmuyor.Fiyatıda öyle uçuk değildi.Hatta 1080p üst seviye monitörlerden ucuzdu.

AOC üretmişti ve satıldı.Şuan bulunmuyor.Fiyatıda öyle uçuk değildi.Hatta 1080p üst seviye monitörlerden ucuzdu.
Marka serinin devamı niteliğinde ürünler getirmediyse veya diğer markalar da benzer ürünlerden çıkarmadıysa ekmek yoktur demek ki orada hocam.

24" Boyutlarında 2K nın DPI oranı bile inanılmaz fazlayken 4K tahmin bile edemiyorum, o kadar çok pikseli sıkıştırırsan keskinlik o kadar fazla olur ki bir cacık anlayamazsın görüntüden, teknik olarak ta OLED ekranların burn-in problemi var, bu yüzden piyasada üretilen oled ekranların çoğunda 10 sıra oled dikey 10 sıra oled yatay üretiliyor ve bu dize içinden sürekli olarak bir kaç piksel sıcaklık değerine göre yanmıyor sen fark etmiyorsun. 24" bir ekranı oled yapabilmeleri için içine fan felan koymaları gerekir heralde pikselleri soğutmak için, zâten çok masraflı bir teknoloji üstüne @ deliği kadar monitöre sıkıştırarak üstüne hz düşürme çabasına girerek üstüne düzgün bir görüntü vermeye çalışarak bir mâl çıkartacaklarını sanmıyorum. daha önce deneyen markalar oldu reviewslerinden sonra ürünlerini bedelsiz geri aldılar alienware gibi xD

+ 4K , 24" , Oled bir ekranda gözlerinin bozulma ihtimali %100 felandır. o kadar sıkışık pikseli retinan renderlayacak oyun oynarken zaten cacık 144p gibi gelecek sana net gözlerin pert olur :D

araştırmak istersen anahtar kelimeleri vereyim sana. Pixel Density & Diminishing Returns & Burn-in failed Heat Management + en çok üretilmeme sebebi olan talep oranı: Market Demand.

24" Boyutlarında 2K nın DPI oranı bile inanılmaz fazlayken 4K tahmin bile edemiyorum, o kadar çok pikseli sıkıştırırsan keskinlik o kadar fazla olur ki bir cacık anlayamazsın görüntüden, teknik olarak ta OLED ekranların burn-in problemi var, bu yüzden piyasada üretilen oled ekranların çoğunda 10 sıra oled dikey 10 sıra oled yatay üretiliyor ve bu dize içinden sürekli olarak bir kaç piksel sıcaklık değerine göre yanmıyor sen fark etmiyorsun. 24" bir ekranı oled yapabilmeleri için içine fan felan koymaları gerekir heralde pikselleri soğutmak için, zâten çok masraflı bir teknoloji üstüne @ deliği kadar monitöre sıkıştırarak üstüne hz düşürme çabasına girerek üstüne düzgün bir görüntü vermeye çalışarak bir mâl çıkartacaklarını sanmıyorum. daha önce deneyen markalar oldu reviewslerinden sonra ürünlerini bedelsiz geri aldılar xD

+ 4K , 24" , Oled bir ekranda gözlerinin bozulma ihtimali %100 felandır. o kadar sıkışık pikseli retinan renderlayacak oyun oynarken zaten cacık 144p gibi gelecek sana net gözlerin pert olur :D
2K bile fiyaskoya yakınken 4K ütopik bir hayalden öte olamaz zaten :D

bence de 27 inç gereksiz büyük. 24 ideal gibi geliyor bana da.

modeli söylermisin?

Geri