❌İndirim Bitti! 🔥ALTUS ESPRESSO MAKİNESİ 2.372 LİRA (VADE FARKSIZ 3 TAKSİT)🔥

Valla dostlar ben de sizin gibi kahve forumlarında konu açtım. Bana ucuz değirmenlerin ise yaramadığını 1-2 kişi değil hepsi söyledi. Ha belki de onlar en doğrusunu arıyordur.
Bende de mukemmelliyetcilik var.
Dediğim gibi belki de öğütülmüş kahve alsam anlamicam farkını.
Mükemmeliyetçi ama üşenip kahve yapmıyor

Kral bu bi hobi butce dahilinde en iyisi tabii ki tat olarak cok guzel olabilir ama insanlar bazen oyle bakmiyor gozleri korkuyor sonra, birak alsin ucuzu denesin bu ise merak saran adam zaten aliyor geciyor arastirip aslinda haklisin ama dedigim gibi cogu tuketici ucuzla isini goruyor
Öyle zaten bu işler ucuzdan pahalıya doğru gider.
Herkesin bütçesi meselesi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mükemmeliyetçi ama üşenip kahve yapmıyor
Ne var yani makinenin üstü toz tuttuysa.
Neyse ki bana 100 liralık french press yeter diyip 2 ay sonra 5k lik makine almadım :(

Öyle zaten bu işler ucuzdan pahalıya doğru gider.
Herkesin bütçesi meselesi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne var yani makinenin üstü toz tuttuysa.
Neyse ki bana 100 liralık french press yeter diyip 2 ay sonra 5k lik makine almadım :(
hocam peki bir kahve cekirdek onerirmisiniz hangi bölgelerin cekirdekleri daha iyi oluyor genel olarak sanal baharatan alıyorum kahveyi bide bikaldi alıcam sizce nassıl markalar onerinizi bekliyorum

hocam peki bir kahve cekirdek onerirmisiniz hangi bölgelerin cekirdekleri daha iyi oluyor genel olarak sanal baharatan alıyorum kahveyi bide bikaldi alıcam sizce nassıl markalar onerinizi bekliyorum
@Mehmet Yılmaz bu yöneticim daha iyi biliyor.

Kişiden kişiye çok değişecek bir şey. Ama genellikle işin gurmeleri Afrika bölgesi kahvelerini daha çok seviyor. Karar veremediysen firmaların deneme paketleri oluyor ellişer gramlık 5 paket şeklinde falan satıyorlar onları dene derim.

Kişiden kişiye çok değişecek bir şey. Ama genellikle işin gurmeleri Afrika bölgesi kahvelerini daha çok seviyor. Karar veremediysen firmaların deneme paketleri oluyor ellişer gramlık 5 paket şeklinde falan satıyorlar onları dene derim.
peki hangi marka onerirsiniz sanalbaharatın kahveleri nasıl sizce

hazır aktif konu bulmuşken sorayım. birkaç ay önce neredeyse hiç araştırmadan philips ep2200 aldım. sanırım aynı fiyat bandında benzer ürün yoktu. çekirdek olarak da julius meinl prasident ile devam ediyorum. en azından makine yanlış bir seçim olmamıştır diye umuyorum, ne dersiniz?

hazır aktif konu bulmuşken sorayım. birkaç ay önce neredeyse hiç araştırmadan philips ep2200 aldım. sanırım aynı fiyat bandında benzer ürün yoktu. çekirdek olarak da julius meinl prasident ile devam ediyorum. en azından makine yanlış bir seçim olmamıştır diye umuyorum, ne dersiniz?
Köpürtücüsü nasıldır bilmem ama manuel makinelere göre kullanım çok rahat, manuel kullanıyorum artık baymaya başladı sanırm bende yarı otomatiklere geçeceğim fiyat skalasında gayet iyi yorumları.

Fazla ilginiz yoksa yol yakınken vazgeçin. @Perfectshot06 ’nın söylediği şeyler doğru henüz 7-8 aydır işin içindeyim manuel arçelik makine aldım öğütülmüş kahveyle kullanırım diye sonuç bu. Masanın devamında tamper istasyonu, tamper, leveler, bi kaç wdt, knock box ve vosco öğütücü var gerekli modlamalarla espresso kıvamında öğütebildim. Bu tip makineler ev kullanıcılarına kolaylık olsun diye basınçlı sepetle gelir ve kalın öğütülmesi gerekir zaten ince öğütülürse akmaz kahve ondandır belki bazıları basit öğütücüleri yeterli görür ve krema yerine basınçtan oluşan köpüklü espressolarını içer. Ha yeterli geliyorsa ne ala zaten o amaçla üretilmiştir ama ben bu işe giricem sonra da geliştiricem duramam diyecekseniz eğer maalesef bu makinelere uyumlu dipsiz portafilter bile bulamayıp makineyi değiştirirsiniz benim gibi. Giriş seviyesi alına bilecek en basit makineye sahibim denilebilir. Öğütücü içinde ayrıca şöyle denir -ki başta katılmıyordum- bütçenin büyük bir kısmını hatta kısıtlıysa tamamını öğütücüye yatırmanız gerekiyor. Gerekirse bir süre makine alana kadar v60, chemex, mokapot, frenchpress falan takılırsınız. Şuan bütçem yok maalesef ama olduğu ilk fırsatta eureka oro single dose pro ya da eureka mignon libra almayı planlıyorum ya da 20k civarına ‘nispeten ucuz’ olan eureka zero. Makine olarak hedef şuan için Lelit Mara X. Çekirdek önerisi için sütlü tüketiyorsanız fotoğrafta gördüğünüzü tavsiye edebilirim, yeni kavrulmuş gelir. Kavrum tarihinden itibaren minimum 3 hafta dinlendirin açmadan.

Gaggiada pid yoktu. Sadece pid kit alıp makineyi modlamam benim gibi acemi biri için 5 saat sürdü ve maaliyeti konuda ki makineden daha fazla tuttu ne yazık ki.

Ekler

• IMG_9767.webp
    IMG_9767.webp
    422.8 KB · Hit: 44
Son düzenleme:
Öğütülmüş olarak espresso kahve arıyorum internette hep flitre kahve diye çıkıyor. Aynı mı oluyor acaba öğütülmüş espresso ile flitre kahve ? Bilgisi olan var mı

Geri