30 Bin TL Bilgisayar Önerisi PC Hakkında 0 Bilgim Var ?

koge32.x

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
30000
Merhaba , PC Ler hakkında neredeyse hiç bilgim yok , nerden PC toplayabilirim , vatan falan kazık diyorlar doğrumu tam bilmiyorum , öneri varsa iyi olur bütçe 30k

Akakçe'den parçaların en düşük fiyatla nereden satıldığını görebilirsin sonraki ay çoğu bileşen zamlanıcak indirim yakalamak zor olur bu bütçede 2. el sağlam hazır sistemler olabiliyor istersen onlara bak

O paraya sıfır sistem alınmaz kazık fiyata eski parçalarla bir sistem almış olursun pahalı oldukları için ram ve ekran kartını ikinci el bak diğer parçaları sıfır alırsın

Merhaba , PC Ler hakkında neredeyse hiç bilgim yok , nerden PC toplayabilirim , vatan falan kazık diyorlar doğrumu tam bilmiyorum , öneri varsa iyi olur bütçe 30k
O bütçede önerim ikinci ele yönelmen olur. Yalnız orada da çok kazıkçı var iyi ilan bulmak lazım.

Geçen RX580 sisteme 26K yazan gördüm sarı sitede 😀

Öncelikle 30 bintl malesef içinde bulunduğumuz koşullarda sana orta halli bir bilgisayar ancak toplatır. Bunun için de 2. el jokerini kullanmalısın. Sistemi DDR4 platform üzerine kur. DDR5 kurarsan Ekran kartına paran yetişmez. Anakartta sıfıra yönelebilirsin. Ama özellikle işlemci ve ramde 2. el riski düşüktür ordan tasarruf edersin. Çoğunlukla oyun için bi bilgisayar topluyorsan 8 çekirdekli bir işlemci fazla fazla yetecektir. 6 çekirdek de kabul boost hızı yüksek olsun yeter. Yüksekten kastım 5Ghz'e yakın veya üzerinde. Su soğutmaya hiç girme. Çift kule soğutucu yetecektir. Kasada ve PSU'da kendi yaşadığın şehirden ucuz ilanları kovala. PSU 650w bronze yeter ama 750w daha iyi olur. 512gb bi NVMe 2 Gen4 al oyun biriktirme oyna-bitir-sil. Kalan paranın da tümünü ekran kartına yatır. En iyi ne alabiliyorsan onu al. Tabi bu sürecin içinde zibilyon tane ayrıntı var ama genel hatlarıyla izleyeceğin adımlar bunlar.

Son düzenleme:
Geri