Neler Yeni

1.250.000 TL ye alınabilecek en iyi bmw

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Sezer Aktaşlı
Kesinlikle TOGG alırdım. Eğer şehirler arası seyehat olmayacaksa yeni nesil , teknolojik ve ekonomik bir şekilde akıllı araç sürme dönemine geçerdim. Muhalif kesimim ama aracın %49 %100 milli olmasının bir önemi olduğunu düşünmüyorum sonuçta BMW %0 milli
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kadar parası olan birinin bu forumda işi ne o da ayrı bir konu :)

Forumlar 0-18 yaş çocuk kitlesi için mi var ? 1.5 milyon TL'ye araba alan birinin forumda takılması çok mu garip ? Yanlış bir bakış açısı şahsen. Donanımarşivi , Donanımhaber , Technopat gibi yerlerde yaş ortalaması yüksek kitle çoktur forumun amacı facebook gibi geyikten ibaret değil , sözlükler gibi ergen kitlesi için değildir. Haberin olsun

ankaralı97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
ahmet çavdar
Togg 5yil sonra satın alicam %100 milli olunca
Hocam sen şey değil misin nft satışıyla olacak özel serinin açık arttırması ile normal satışı karıştıran. hocam ünlü alman, fransa ispanya malı araçları bile ortalama %40-60 arası geziyor. Artık %100 milli bir araç olması imkansız. çünkü Bunun arge çalışmaları ile aynı paraya gelmektense, firmalar piyasada hazır olan aynı para veya ucuz olanı seçer.

Son düzenleme:

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Ben bu parayla burada araba soran birinin dalga amaçlı konu açtığını düşünerek söyledim "o kadar parası olan birinin bu forumda ne işi var" cümlesini. Hergün defalarca dalga amaçlı konu açılıyor özellikle de genç tayfa tarafından.

ankaralı97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
ahmet çavdar
Hocam sen şey değil misin nft satışıyla olacak açık arttırma ile normal satışı karıştıran. hocam 1 tane %100 değil %90 yerli olan araba söylermisin ünlü alman, fransa ispanya malı araçları bile %40-60 arası geziyor oda her modeli değil artık %100 milli olması imkansız hiç bir araç olamaz artık. Bunun arge çalışmaları aynı paraya gelmektense şuan piyasada hazır olanı seçer firmalar bu yüzden dediklerin her firma için imkansız
şuan düşününce elektrikli olarak alınacaksa en iyi özellik ve fiyat bakımından togg v2 520 km olan versiyon. v1 kötü geldi bana aynı paraya farklı elektrikliler var.
Birde servis takmış millet haberiniz olsun elektrikli arabalar normal içten yanmalılara göre %70 daha az bakım ihtiyaçı duyuyor. açın youtubeda sürüyle video var. elektrikli araba firmaları bile 5 yıl veya 30.000 km geçmedikçe bakıma gelmeye gerek yok diyorlar.
not: firmalar böyle diyor diyede dediklerinden önce gitmek iyidir ne olur ne olmaz.:ROFLMAO:

içten yanmalı olarak cupralar güzel, kia sportage / peugeot 3008 / Volkswagen t-rok /hyundaitucson bunlar tutulan arabalar, bizim burada belediye dağıtmış gibi her yerde varlar. :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Hasan Can Doğru
Uygunsuz Dil
Birincisi ben sektör içindeyim. Oto yedek parçacıyım gerek binek gerek ağır vasıta. ithalat ihracat perakende satış.
İkincisi o ufak aklınla laf soktuğunu sanıyorsun. Yani gemliğe fabrikayı diken, kayseriye lityum pil fabrikası temellerini atan devlet servis ağı için bir şey düşünmedi dimi?
Bugün büyük şehirlerde kurulucak servis ağları ve distribütörlük vererek bunları kısa sürede çözüyorsun merak etme sen basit işler.
Önemli olan aracı üretmek. Önemli olan yedek parça tedariğini sağlayabilmek. Asıl önemli olanda sahip çıkmak. TATA dediğimiz araba yokuş çıkamaz ama bugun sıf kendi ülkesinde nufus yoğunlugunun vermiş olduğu avantajla yaptığı satışlar ve stratejik atılımlarla bahsettiğin jaguarında land roverında sahibidir ;)
Kardeş sen karşındakinin kim olduğunu bilmeden böyle saçma sapan atlarsan döner konu sana patlar. Arca dan tut opel dahil bir çok araba showroom larında çalıştım. Bilirsin belki teknik serviste bizim işimiz. Arca ya gel bir çay ısmarlayalım sana. Ya da istediğin doğuşta satın alma müdürleriyle beraber oturalım. Parça satıyorsun diye araba sektöründe olmuyorsun. Parça sektöründe oluyorsun. Senin senin sandığın iş aslında benim işim. Kendince sektörde olduğunu sanıp bana laf sokmaya çalışma. Kimsenin binmem dediği arabalara biniyorum ben. Jaguar xtype ı senelerce sırf sevisi orda diye Eskişehire git gel yapan biriyim ben. Ben bilmiyor muyum senin küçük beyninle düşündüğün Bosh car servise götürmeyi ? Parça nedir bosh car serviste her parça olur mu ? Parçacıymışsın sözde bir de. Az ötede oyna hadi kardeşim.

Kardeş sen karşındakinin kim olduğunu bilmeden böyle saçma sapan atlarsan döner konu sana patlar. Arca dan tut opel dahil bir çok araba showroom larında çalıştım. Bilirsin belki teknik serviste bizim işimiz. Arca ya gel bir çay ısmarlayalım sana. Ya da istediğin doğuşta satın alma müdürleriyle beraber oturalım. Parça satıyorsun diye araba sektöründe olmuyorsun. Parça sektöründe oluyorsun. Senin senin sandığın iş aslında benim işim. Kendince sektörde olduğunu sanıp bana laf sokmaya çalışma. Kimsenin binmem dediği arabalara biniyorum ben. Jaguar xtype ı senelerce sırf sevisi orda diye Eskişehire git gel yapan biriyim ben. Ben bilmiyor muyum senin küçük beyninle düşündüğün Bosh car servise götürmeyi ? Parça nedir bosh car serviste her parça olur mu ? Parçacıymışsın sözde bir de. Az ötede oyna hadi kardeşim.
Biz malız yurt dışından parça getirmeye çalışıyoruz. Aaaa bosh car servis heryerdeymiş tüh nasıl akıl edemedik biz ya

Biz malız yurt dışından parça getirmeye çalışıyoruz. Aaaa bosh car servis heryerdeymiş tüh nasıl akıl edemedik biz ya
Sen git al Togg kimsenin bişey dediği yok. Ama burda millete doğru düzgün akıl verin milliyetçilikle faydacılığı birbirine karıştırmayın. Elin amerikalısının 30 tane araba markası var en çok tutan otomobil Honda. Niye neden iyi düşünmek lazım. Sana xpeng çok iyi elektrilikli otomobil yapmış git al desem ilk neye bakarsın ? Servis ağı parça sıkıntısı ne kullanmış demi ? Aynı şeyi Toggda neden yapamıyorsunuz abi ? Togg alman ile xpeng alman arasında hiç bir fark yok hatta xpeng daha iyi çinin en büyük araba üretici aliexpreten bile parçasını bulup getirtirsin.

Son düzenleme:

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Berkecan Ergin

Sen git al Togg kimsenin bişey dediği yok. Ama burda millete doğru düzgün akıl verin milliyetçilikle faydacılığı birbirine karıştırmayın. Elin amerikalısının 30 tane araba markası var en çok tutan otomobil Honda. Niye neden iyi düşünmek lazım. Sana xpeng çok iyi elektrilikli otomobil yapmış git al desem ilk neye bakarsın ? Servis ağı parça sıkıntısı ne kullanmış demi ? Aynı şeyi Toggda neden yapamıyorsunuz abi ? Togg alman ile xpeng alman arasında hiç bir fark yok hatta xpeng daha iyi çinin en büyük araba üretici aliexpreten bile parçasını bulup getirtirsin.
Aynen kardeşim sen çok profesyonel bir kardeşimizsin. Seninle sidik yarıştıracak değilim sonuçta çalışansın. Ben boş atıp tutuyor olsam https://www.bloomberght.com/togg-ve-bosch-car-service-arasinda-isbirligi-2327061
bak bakalım kim haklıymış. Kısa vade dedim 3-5 ay ama sürmedi o kadar bugün açıklamışlar. Orta vadede distribütör'lükler vermeye başlarlar senin çalıştığın yer gibi plaza yaparlar rahat ol. Uzun vadede 2-3 sene maks (Araç modelide artar büyük ihtimal) o zamana kadarda büyükşehirlerin hepsinde doğuş grubu gibi yerler olur sen ufak beynini yorma.
Parça işine gelecek olursak istanbuldaysan buyur gel bak bakalım hangi ülkelerden getiriyoruz oem parçaları. Hangi servislere veriyoruz onlarada bak. Sanarsın siz servis olarak martaştan dinamikten veya başka firmalardan oem parça alıp millete orijinal diye çakmıyorsunuz.

"Biz malız yurt dışından parça getirmeye çalışıyoruz. Aaaa bosh car servis heryerdeymiş tüh nasıl akıl edemedik biz ya"
Sizi bilmemde sen de bir mallık var ama kardeşim elin şeyiyle gerdeğe giriyorsun. Elin şeyiyle sidik yarıştırıyorsun. Sen git masabaşı önüne konan işleri yap.

Ama sen üstün bilgili arkadaş olduğun için bosch car servisleri yine küçümserken bilmiyorsunki toggta şuan mevcut elektrikli motoru bosch üretiyor. Misal bir motor arızasında doğru bosch car servisler olmaz doğru çok haklısın bravo küçük elemanım benim ahahahaha.
Birader sen ötede oyna, çok hevesliysen gel yanımda biraz çıraklık yap oem parçalar hakkında bilgi sahibi ol. Hangi ülkelerden hangi firmalardan mal getirilir öğreteyim sana. Hadi canım başka yerde havlayabilirsin.

Bugün bakım için açıkladığım tuttu. İstersen yedek parça tedariğinin nasıl yapılacağını Türkiye de hangi firmalarla anlaşılıp bazı parçaların burada üretildiğinin/üretileceğinin bilgisini de vereyim sana he güzel kardeşim :D

Ben bir markayı yüceltmiyorum. İdrakta da sıkıntın var. Benim demek istediğim adamların zaten ilk yıl milyon adet satıcaz gibi bir gayesi yok. İlk başta satılan araçlarda rutin bakımları yapıcak yerler olsa arızaları halledecek ağ oluşsa tamam. Sonraki süreçte gerisi oturacaktır ama bunu anlamıyorsun. Önceki mesajda dediğim gibi önce bakım işini hallederler dedim bak açıklamışlar. orta vadede distribütörleri verecekler sonra kendi yerlerini kurmaya başlarlar. disk üreten onlarca yerli firma var. balata üreteninde var. amörtisör üreteninde. Misal balatada apetech kale vs.
Sen bazı şeyleri abartıyorsun gözünde büyütüyorsun. Zaten anlaşmalar yapılmış tek tek açıklıyorlar seçime doğru. Boşu boşuna agresif dilde konuşup duruyorsun.
şahsuvaroğluna git onlarda dfsk nın seres 3 ünü getiriyor o da çin. Parça sıkıntısımı var? Senin bahsettiğin şeyler maks 1-2 senede çözülecek şeyler. Önemli olan üretmekti gerisi çorap söküğü gibi gelir yorma kafanı sen.
Geçen bir kalıp çine yolladık istediğimiz üründende yolladık kalıpla beraber. 3-5 ay içinde ürettiler kutuladılar yolladılar. Yani yansanayi olarakta bazı parçaları bu kadar kısa sürede halledebilirsin sıfırdan.

Son düzenleme:
Top Bottom