Öneri 1.6M Bütçeyle SUV Tavsiyesi – Tiggo 7 Pro vs MG HS (Ankara Kullanımı için)

KlausM

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,274
Bütçe
160000
1.6 milyon TL civarında bir bütçem var. Minimum C segment, 2020 model ve üstü, 100.000 km altı bir SUV arıyorum. Aracı aldıktan sonra uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

Yakıt Tipi: Dizel/Benzin

Ankara’da yaşıyorum, her gün Şaşmaz tarafına işe gidip geliyorum. Bu yüzden yakıt tüketimi ve sürüş konforu benim için önemli.

Aklımda iki araç var:
  1. Chery Tiggo 7 Pro Luxury
    Araba neredeyse sıfır ayarında ve donanım olarak gayet dolu. Ama özellikle yakıt tüketimiyle ilgili çok fazla olumsuz yorum gördüm. Kullanan varsa, gerçek kullanımda ne yakıyor, paylaşırsa çok sevinirim.
  2. MG HS Luxury
    Tasarım, konfor ve özellikler açısından çok beğendik. Ama parça temini ve servis konusunda kafamda soru işaretleri var. Ankara’da bu aracı kullanan veya servisini deneyimleyen varsa yorum yapabilir mi?
    Ayrıca ikinci elde satışı zor olur mu, bu konuda da tereddütlerim var.
Bu iki araç arasında kararsızım ama farklı önerilere de açığım. Gerçek kullanıcıların yorumları benim için çok değerli.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Tiggo 7 pro önermiyorum hocam alıcaksınız 2.el ya tiggo pro 8 alın yada teslalar şuan 1.8 civarlarında satılıyordu onu alabilirsiniz.

1.6 milyon TL civarında bir bütçem var. Minimum C segment, 2020 model ve üstü, 100.000 km altı bir SUV arıyorum. Aracı aldıktan sonra uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

Ankara’da yaşıyorum, her gün Şaşmaz tarafına işe gidip geliyorum. Bu yüzden yakıt tüketimi ve sürüş konforu benim için önemli.

Aklımda iki araç var:
    Araba neredeyse sıfır ayarında ve donanım olarak gayet dolu. Ama özellikle yakıt tüketimiyle ilgili çok fazla olumsuz yorum gördüm. Kullanan varsa, gerçek kullanımda ne yakıyor, paylaşırsa çok sevinirim.
  2. MG HS Luxury
    Tasarım, konfor ve özellikler açısından çok beğendik. Ama parça temini ve servis konusunda kafamda soru işaretleri var. Ankara’da bu aracı kullanan veya servisini deneyimleyen varsa yorum yapabilir mi?
Bu iki araç arasında kararsızım ama farklı önerilere de açığım. Gerçek kullanıcıların yorumları benim için çok değerli.

Benim bu bütçem olsa ioniq 5 veya Megane e-tech İconic alırdım.

Benim bu bütçem olsa ioniq 5 veya Megane e-tech İconic alırdım.
Şimdilik elektrikli düşünmüyorum daha sonra belki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tiggo 7 pro önermiyorum hocam alıcaksınız 2.el ya tiggo pro 8 alın yada teslalar şuan 1.8 civarlarında satılıyordu onu alabilirsiniz.
elektrikli şuanlık düşünmüyorum, tiggo 7 pro neden alınmaz hocam detay verir misiniz

Şimdilik elektrikli düşünmüyorum daha sonra belki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

elektrikli şuanlık düşünmüyorum, tiggo 7 pro neden alınmaz hocam detay verir misiniz
tiggo 7 çok tutmadı alırken iyi hoş ama satarken problem çıkarır size ya piyasa fiyatının altında koyup satarsınız yada piyasayı hiç bilmeyen birine satarsınız ama ilanda çok kalır tahminimce

8 serisi hem d sınıfı hem daha büyük hem daha çok alımlı tiggoların genel problemi parça ve yakıt sorunu her iki modelde çok fazla benzin yakıyor bana kalırsa şahsen tiggoya hiç bulaşmam bulaşırsamda bütçem yetiyorsa 0 tiggo 8 pro yetmiyorsa ikinci el olarak bakarım, para sizin keyif sizin eğer 7 için çok olumlu bakıyorsanız alın deneyin deneyimleriniz size tecrübe kazandırıcaktır.

Kore japon grubu öneririm. Kia,hyundai toyota sorunsuz binersin. Çinliler kendini ispatlayamadı henüz. Almanlar yaş/km aldıkça sıkıntı artar ve parçaları pahalıdır. Tucson,sportage veya corolla cross olabilir.

Not: 2020 model sportage kullanıyorum. Bayiden aldık sadece bakımlara gittik 5 senedir.

Kore japon grubu öneririm. Kia,hyundai toyota sorunsuz binersin. Çinliler kendini ispatlayamadı henüz. Almanlar yaş/km aldıkça sıkıntı artar ve parçaları pahalıdır. Tucson,sportage veya corolla cross olabilir.

Not: 2020 model sportage kullanıyorum. Bayiden aldık sadece bakımlara gittik 5 senedir.
Tucson ile sportage arasında kaldım yakıt tüketimi olarak tucson 0,1 litre falan daha iyi gösteriyor gerçekte nasıl oratalama yakıt tüketimi

Aklımda iki araç var:
  2. MG HS Luxury

1 Değişen, 1 Boya, Tramer 16 bin bu bütçede mantıklı araçlar çinliler veya mg vesaire değil bunlardır ben örnek olarak attım Skoda, VW, Honda, Renault SUV'larından şaşmayın.

1 Değişen, 1 Boya, Tramer 16 bin bu bütçede mantıklı araçlar çinliler veya mg vesaire değil bunlardır ben örnek olarak attım Skoda, VW, Honda, Renault SUV'larından şaşmayın.
1.4 bu araba için komik geliyor bana. 21 Superb Prestige var 1.5 TSI şehir içi minimum 7.1 görebiliyorum. O da tın tın gitmeye. Ben biraz devirli kullanmayı severim bastığım zaman gitmesini isterim kendime göre kullanınca 8'leri görmeye başlıyor. 1.4 Kodiaq çok yakmaz mı?

Tucson ile sportage arasında kaldım yakıt tüketimi olarak tucson 0,1 litre falan daha iyi gösteriyor gerçekte nasıl oratalama yakıt tüketimi
Benim araç şuan 70k kmde başlangıçtan beri 6.4l gösteriyor. Ama araç İstanbulda yoğun trafikte kullanılıyor ve uzunyolda da süratli kullanıyorum. Açıkçası yakıttan memnunum. Satmayı denemedim ama kısa sürede satarım dersen tucsonun piyasası daha hızlı.

İkisininde platformu altyapısı motor şanzımanı aynı. Tucsonun piyasası bi tık daha hızlı dolayısıyla sportageyi aynı paraya daha temiz daha düşük km bulabiliyosun. Konfor olarakta birbirlerine çok yakınlar hangisi hoşuna gidiyosa hangisini ucuza yakalarsan onu al. Bu arada dct şanzımanın kavraması gelmiş olabilir alırken şanzımana baktır

Aklımda iki araç var:
  2. MG HS Luxury

Tiggo 7 pro maxte bakabilirsiniz hocam bizde var 2 bin kilometrede babam daha tam oturmadi diyor araba uzun yolda klima açıkken 100kmde 6lt yakıyor bu haliyle şehir içi 7.2-7.5 felan gayette memnunuz araçtan

Geri