Neler Yeni

1. Doz - 2. Doz aşı olanlara yan etki oldu mu, bunlar neler, kaç gün sürdü?

Annem ve babam oldu sadece aşı olduktan sonraki gün biraz kolları ağrımış o kadar .
Teşekkürler cevabın için, kol ağrısı herkes de oluyor anlaşılan bende olmadı diyen pek yok. O da muhtemelen aşının kendisinden kaynaklı değil de aşı olunmasıyla ilgili.

Biontech oldum, iki dozda da kol ağrısı hariç bir yan etki olmadı. Zaten kol ağrısı da yan etki değil, aşının sonucu. Mesela aynı şekilde zatürre aşısında da kol ağrısı oluyor.
Teşekkürler bilgi için. Aynen aşının vurulmasıyla aşı türü fark etmeksizin oluyor. Yapılan kol bölgesinde aşıyı tam olarak yapılması gereken yerden farklı yere yapınca oluşuyor. Örnek: aşıyı yağ tabakasına yapmak gibi.

tam 12 saat olcak 2.ci dol olalı biontech sadece omuz ağrım var üstüne yatmassam yada oynatmazsam sorun olmuyor benim için ağrı eşiğim de yüksek olabilir 4 gömülü diş,1 diş teli tedavisi geçirdim belkide ondan etkilemiyor ateş vs. olmadı yaz ayı olduğu için hava boğucu sadece :D
Teşekkür ederim süreç hakkındaki bilgiler için. Umarım kimsede büyük yan etki olmaz, oluşmaz. Sadece kol ağrısıyla kurtuluruz. Bu arada büyük geçmiş olsun fazla operasyon geçirmişsin umarım dahası olmaz.

NOT: Üstte de güncelleyerek yazmıştım ama not geçeyim. Aşı olduğu günün gecesinde halsizlik ve birçok etki yaşadığından ve bunun birkaç gün sürmesinden 2.doz aşıdan olduğunu düşünmüş. Hastaneye gidip test olmuş; PCR testi negatif çıkmış, Farenjit olduğunu söylemişler. Yani en azından bu etkilerin sebebi 2.doz aşıdan olmamış onun için. Umarım kimseye de aşıdan dolayı yan etki olmaz, oluşmaz.

Güncelleme: Test sonuçlarını almışlar 2.doz aşıdan kaynaklı değil de Farenjit olmuş, aşı olduğu günün gecesinde olduğu için aşının yan etkisi sanmış. Teşekkürler herkesin cevapları için.

Son düzenleme:

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Arkadaşlar lütfen 2. doz aşıları olan herkese soruyorum yanınızdaki kişide olabilir bu kişi. 2. doz aşı yaptıranlara sorularım şunlardır cevaplarsanız çok sevinirim, hem bana hem benzer sorunu olan herkese faydası olacaktır.

* 2. Doz aşısı olduktan sonra yan etki gösterdi mi ? Bu herhangi bir etki olabilir, aşıdan sonra olağan dışı bir şey oldu mu?
* Olduysa bu yan etkiler neler, ne gibi etkiler oldu?
* Bu yan etkiler kaç gün sürdü? Aşıdan sonra ne zaman başladı , ne zaman bitti?
* Hangi aşıyı oldu/oldunuz?
yan etki gösterdi 12 saat sonra ateşim çıktı yorgunluk yaptı baş ağrısı yaptı.
1 2 gün civarı sürdü 3 4 gün kol ağrısı arada bir şeklinde oldu.
Biontech oldum
Olmayanların kendi hakkı fakat olmayıp ilerisini düşünen arkadaşlar için milyonlarca kişiye vurdular yarın büyük bir yan etkisi çıkma gibi bir şey olabileceğini düşünmüyorum çünkü olursa türkiye geneline olur hatta dünya geneline olur belki bizim canımızı önemsemezler ama amerika vatandaşının canı önemli olduğunu düşünüyorum.

yan etki gösterdi 12 saat sonra ateşim çıktı yorgunluk yaptı baş ağrısı yaptı.
1 2 gün civarı sürdü 3 4 gün kol ağrısı arada bir şeklinde oldu.
Biontech oldum
Olmayanların kendi hakkı fakat olmayıp ilerisini düşünen arkadaşlar için milyonlarca kişiye vurdular yarın büyük bir yan etkisi çıkma gibi bir şey olabileceğini düşünmüyorum çünkü olursa türkiye geneline olur hatta dünya geneline olur belki bizim canımızı önemsemezler ama amerika vatandaşının canı önemli olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim açıkça hepsini belirttiğin için, gayet bilgilendirici. Öncelikle geçmiş olsun, umarım benzer etkiler başkalarının başına gelmez.

Dediğin konusunda haklısın isteyen olur isteyen olmaz kendi hakları ama muhtemelen birkaç ay içinde sorunlu hale getirmeye başlarlar. Benim ve birçok kişinin tek istemediği için yakın zaman içindeki yan etkisinden ziyade uzun vadede etkisi. Bunun içinde yapabileceğimiz bir şey yok. O yüzden yakında olmayanlarda yavaş yavaş olmaya başlayacak.

Not: Ben aşı olmadım. Evdeyim, gezen biri değilim. Bu bahane değil ama şuan aman aman olmak için bir acelem yok. Bulaşma riskini en aza indirdiğim için. En kısa sürede muhtemelen önümüzdeki ay bitmeden olmuş olurum. Uzun vadede ve kısa vadede umarım kimseye hayatını etkileyecek bir yan etki bırakmaz.

Son düzenleme:

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,863
İsim
Can BOZKURT
Arkadaşlar lütfen 2. doz aşıları olan herkese soruyorum yanınızdaki kişide olabilir bu kişi. 2. doz aşı yaptıranlara sorularım şunlardır cevaplarsanız çok sevinirim, hem bana hem benzer sorunu olan herkese faydası olacaktır.

* 2. Doz aşısı olduktan sonra yan etki gösterdi mi ? Bu herhangi bir etki olabilir, aşıdan sonra olağan dışı bir şey oldu mu?
Ben aşı yapmayacağım. Çevrem de yapan kişilerde ise kiminin yüksek ateş kimininkisi ise sadece bir kol ağrısı olarak kaldı.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,347
İsim
Hakan
Annem Biontech olmuştu, onda da aynı belirtiler olmuştu. Bir de ateşi varmış gibi oldu ancak sonradan geçti. Ben de Biontech olmayı düşünüyorum.
Onu öneririm, en etkilisi o diye biliyorum.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Arda Gezer

Biontech spor ağrısı ile aşı yaptırdığım için 3 gün felan omuz ağrısı çektim o kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:

En etkilisi sinovac aslında ama %50 %50 ihtimal kısmen eski tip aşı olduğu için en etkilisi fakat işe yararsa yaramama ihtimalide var

Omeraslan93

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
776
İsim
Ömer Aslan
Ben, Annem, abim, kardeşim, eniştem biontech ikinci doz olduk. (Kardeşim birinci doz.) İlk iki gün kolunu oynatma dışında yan etkisi olmadı. Annemin ilk doz biraz daha çok kolunu ağrıttı ama şu an çok iyi. (Biontech olduk)

Ben aşı yapmayacağım. Çevrem de yapan kişilerde ise kiminin yüksek ateş kimininkisi ise sadece bir kol ağrısı olarak kaldı.
Senin kararın ama muhtemelen belli bir zaman sonra zorunlu hale getirirler, yaptırmayan kalan kişilere.

Annem Biontech olmuştu, onda da aynı belirtiler olmuştu. Bir de ateşi varmış gibi oldu ancak sonradan geçti. Ben de Biontech olmayı düşünüyorum.
Teşekkürler cevabın ve bilgilendirmen için. Umarım hafif kol ağrısıyla geçer sende.

Benimde bildiğim kadarıyla biontech daha etkili. Her iki aşının da farkı var biontech bazı kişilerde yapılması tercih edilmeyebiliyor. Geçmişinde bazı hastalık geçirenlerde sinovac ilk tercih oluyor. (kanser, kemoteropi ve birkaç hastalık-tedavi)

Biontech spor ağrısı ile aşı yaptırdığım için 3 gün felan omuz ağrısı çektim o kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:

En etkilisi sinovac aslında ama %50 %50 ihtimal kısmen eski tip aşı olduğu için en etkilisi fakat işe yararsa yaramama ihtimalide var
Geçmiş olsun, cevabın içinde teşekkür ederim.
Benim biontech diye biliyor olma sebebim internette gezinen bilgiye göre. İkisini de olurum orası ayrı.

Ben, Annem, abim, kardeşim, eniştem biontech ikinci doz olduk. (Kardeşim birinci doz.) İlk iki gün kolunu oynatma dışında yan etkisi olmadı. Annemin ilk doz biraz daha çok kolunu ağrıttı ama şu an çok iyi. (Biontech olduk)
Teşekkür ederim cevabın ve bilgiler için. Sevindim yan etki olmamasına sizin adınıza darısı olanlara, olacaklara.

BIGGZ

80+ Bronze
Aşı olanın 24 saat içinde robota dönüştüğünü nasıl bilmezsiniz?

Ben hiç aşı olmadım ama o kadar etkili ki şimdiden kendimi elun muskun askeri olarak görüyorum

//
Bu aşının ciddî zararları olabilir diye düşünüyorum, durum tamamen stabil hale gelmeden ben de asla yaptırmam

Aşı olanın 24 saat içinde robota dönüştüğünü nasıl bilmezsiniz?

Ben hiç aşı olmadım ama o kadar etkili ki şimdiden kendimi elun muskun askeri olarak görüyorum

//
Bu aşının ciddî zararları olabilir diye düşünüyorum, durum tamamen stabil hale gelmeden ben de asla yaptırmam
Nasıl bilmeyiz. :D
Bende olmadım ama olacağım isteyerek, uzun vadede umarım kimseye zararı olmaz. Askeri olarak emirlerini yerini getirirsin o zaman :D
Yakın zamanda etkileri için bende biraz bekledim, muhtemelen önümüzdeki ay bitmeden olurum. Uzun vadede etkileri için pek bir şey yapamayız. Olmamasını temenni edeceğiz.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Güncelleme tam saati hatırlamıyorum ama gece idi Bi tireme halsizlik yaptı bide ağrıyan omuz üstüne ben çok dönerek yatan Biriyim ondan rahat uyuyamadım. Gene deniyorum geri yatmayı ama :D

Top Bottom