Neler Yeni

1. Doz - 2. Doz aşı olanlara yan etki oldu mu, bunlar neler, kaç gün sürdü?

Babam sinovac annem biontech oldu
Babamda da annemde de bir yan etki olmadı annem sadece aşı olduktan sonra kolunun ağrıdığını söyledi ama çok fazla sürmemiş
Aşı olacaksan sinovac ol
Teşekkür ederim bilgilendirmen için. Aldım randevuları biontech olarak. Aksiliksiz , yan etkisiz umarım olurda sorun yaşatmaz.

ben bir yorum daha atayım bende bir sorun yok bugün annem ile babam 2 doz sinovac olmuştu bugün 1 doz da biontech oldular kol ağrısı bile olmadı. ufaktan şakalaştım sana su vermişlerdir diye ama bir sorun yok onlarda şimdilik.
Nazar değmesin, umarım herkesin başına ağrısız , yan etkisiz süreçlerden geçmek nasip etsin.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Teşekkür ederim bilgilendirmen için. Aldım randevuları biontech olarak. Aksiliksiz , yan etkisiz umarım olurda sorun yaşatmaz.

Nazar değmesin, umarım herkesin başına ağrısız , yan etkisiz süreçlerden geçmek nasip etsin.
inşallah herkesin sorunsuz geçer. Benim kafamda bir soru kaldı 2 doz sinovac olan biri 3.cü dozunu biontech olmak zorunda mı? yoksa ben 3.cü dozu da sinovac olmak istiyorum diyebiliyor mu?

inşallah herkesin sorunsuz geçer. Benim kafamda bir soru kaldı 2 doz sinovac olan biri 3.cü dozunu biontech olmak zorunda mı? yoksa ben 3.cü dozu da sinovac olmak istiyorum diyebiliyor mu?
Aşı randevusunda bakarsın seçenek olarak sinovac beliriyor mu farklı yerlerden bakınarak.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Epey değişik bir durum. Aşıdan kaynaklıysa vay halimize.
Yan etkileri epey fazla olmuş, uzun sürmüş komşunuzun.
İşte bu nadirde olsa sıkıntılı durumlar insanı korkutuyor, ya benim de başıma gelirse diyor insan. Küçük bir ihtimal ama olmuyor değil.
Aynen insan bunları gördükçe yağmurdan kaçarken doluya tutulmakla karşı karşıya diye düşünmeden edemiyor... Misal domuz gribi, kuş gribi gibi pandemiler halen devam ediyor ve ölümcüllükleride yabana atılır gibi değil ancak bu kadar yaygara kopmadı. Bu virüsü semptomsuz geçirme olasılığı %80 ölümcüllüğü ise %0.5 şimdi bunun için mi herkes aşı olmalı deniyor? Üstelik aşıyı üreten firmalar bile pandemiyi bitirme iddiasında değil e o zaman pandemi zaten aşıyla da bitmeyecekse neden bunlara denek olayım?

Aynen insan bunları gördükçe yağmurdan kaçarken doluya tutulmakla karşı karşıya diye düşünmeden edemiyor... Misal domuz gribi, kuş gribi gibi pandemiler halen devam ediyor ve ölümcüllükleride yabana atılır gibi değil ancak bu kadar yaygara kopmadı. Bu virüsü semptomsuz geçirme olasılığı %80 ölümcüllüğü ise %0.5 şimdi bunun için mi herkes aşı olmalı deniyor? Üstelik aşıyı üreten firmalar bile pandemiyi bitirme iddiasında değil e o zaman pandemi zaten aşıyla da bitmeyecekse neden bunlara denek olayım?
Evet azaltmaya yönelik hamleler ama kesin bitirici hamleler olarak görülmüyor bitirici olsa herkes aşısını olurdu.

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Cillop gibiyin bir şey olmadı ama kişiden kişiye değisir elbet. Her bünye aynı değil.
Elbette her bünye bir olur mu alerjik bünyeye sahip olan, ileri yaşta olan, hamile olan, immün sistem rahatsızlığı olanlara dahi bu sıvılar zorunlu tutulmak isteniyor (şuan için yurt dışında) yani bunu istemek zorunlu tutmak resmen cinayettir.
Aşı karşıtı araştırmacılara (başta ben dahil) komplocu dedik ama hes kodu, aşı pasaportu, global vatandaşlık cüzdanı(gelecek adım) aşı adaylarıyla ilgili iddiaları hepside birer birer doğru çıkıyor ve bunların arkasından çok pis kokular geliyor umarım Murat Akan, Erkan Trükten, Ramazan Kurtoğlu gibi kişiler en azından bazı noktalarda yanılıyordur...

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,514
İsim
Hakanbey
Arkadaşlar lütfen 2. doz aşıları olan herkese soruyorum yanınızdaki kişide olabilir bu kişi. 2. doz aşı yaptıranlara sorularım şunlardır cevaplarsanız çok sevinirim, hem bana hem benzer sorunu olan herkese faydası olacaktır.

* 2. Doz aşısı olduktan sonra yan etki gösterdi mi ? Bu herhangi bir etki olabilir, aşıdan sonra olağan dışı bir şey oldu mu?
* Olduysa bu yan etkiler neler, ne gibi etkiler oldu?
* Bu yan etkiler kaç gün sürdü? Aşıdan sonra ne zaman başladı , ne zaman bitti?
* Hangi aşıyı oldu/oldunuz?
1 doz oldum . Hiç yan etki görmedim.
2 doz oldum. ilk gün Kolum ağrıdı. 2. gün Yataktan kalkamadım halsizlik yorgunluk yaklaşık 32 saat uyudum. Daha sonra hiç bir şey kalmadı.

Yan etki göstermiyorsa zaten vücüt gerekli antikoru üretmiş demektir. Yan etki gösteriyorsa vücüt Bağışıklığı güçleniyor demektir. Oyüzden Yan etki gösterdiğinde sevinmelisiniz.

wache2k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Furkan
Elbette her bünye bir olur mu alerjik bünyeye sahip olan, ileri yaşta olan, hamile olan, immün sistem rahatsızlığı olanlara dahi bu sıvılar zorunlu tutulmak isteniyor (şuan için yurt dışında) yani bunu istemek zorunlu tutmak resmen cinayettir.
Aşı karşıtı araştırmacılara (başta ben dahil) komplocu dedik ama hes kodu, aşı pasaportu, global vatandaşlık cüzdanı(gelecek adım) aşı adaylarıyla ilgili iddiaları hepside birer birer doğru çıkıyor ve bunların arkasından çok pis kokular geliyor umarım Murat Akan, Erkan Trükten, Ramazan Kurtoğlu gibi kişiler en azından bazı noktalarda yanılıyordur...
Aşırı tepki olduğuna inanıyorum bu durumun ben. Global çaplı bir hastalık oldugundan ötürü istenilen durumların yaşanması gayet normal olarak görüyorum. Bu durumların yaşanacağından emindim zaten.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Biontech oldum, iki dozda da kol ağrısı hariç bir yan etki olmadı. Zaten kol ağrısı da yan etki değil, aşının sonucu. Mesela aynı şekilde zatürre aşısında da kol ağrısı oluyor.
Kol ağrısı hafifte olsa , Tetonazdada oluyor. 8.sınıfta vurulduktan bir kaç saat sonra kolumu incitmişim gibi havaya kaldıramıyordum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yan etki göstermiyorsa zaten vücüt gerekli antikoru üretmiş demektir. Yan etki gösteriyorsa vücüt Bağışıklığı güçleniyor demektir. Oyüzden Yan etki gösterdiğinde sevinmelisiniz.
Bundan bilimin haberi var mı ?

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
1 doz oldum . Hiç yan etki görmedim.
2 doz oldum. ilk gün Kolum ağrıdı. 2. gün Yataktan kalkamadım halsizlik yorgunluk yaklaşık 32 saat uyudum. Daha sonra hiç bir şey kalmadı.

Alanınız nedir bilmiyorum ancak umarım tıp değildir. Zira bu açıklama en hafif tabirle bilgisizce bir açıklama.
Bu sıvıya verilen reaksiyon bağışıklığın güçlenmesi değil zaten güçlü olan immun sistemin gösterdiği aşırı reaksiyondur. Çünkü yapılan iğne ile vücuda virüs, virüse ait/benzer protein yapısı enjekte ediliyor. Bu virüsün yapısı gereği immün sistem olması gerekenden çok daha şiddetli bir saldırı başlatıyor ve virüs ölürken ortaya toksin maddeler çıkıyor. İmmün sistem zaten kuvvetliyse bu saldırı daha şiddetli oluyor ve daha fazla toksin madde ortaya çıkıyor buda yaşanan ateş, halsizlik, ağrı ve enfeksiyonun başlıca sebebidir. Açıkçası bu virüsün ne kendisi, nede aynı spike proteine sahip sıvısı(biontech, sinovac, turkovac) vücuduma almak istemem. Çift maske ve marangoz gözlüğüyle yola devam👍

Son düzenleme:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,514
İsim
Hakanbey
Alanınız nedir bilmiyorum ancak umarım tıp değildir. Zira bu açıklama en hafif tabirle bilgisizce bir açıklama.
Bu sıvıya verilen reaksiyon bağışıklığın güçlenmesi değil zaten güçlü olan immun sistemin gösterdiği aşırı reaksiyondur. Çünkü yapılan iğne ile vücuda virüs, virüse ait/benzer protein yapısı enjekte ediliyor. Bu virüsün yapısı gereği immün sistem olması gerekenden çok daha şiddetli bir saldırı başlatıyor ve virüs ölürken ortaya toksin maddeler çıkıyor. İmmün sistem zaten kuvvetliyse bu saldırı daha şiddetli oluyor ve daha fazla toksin madde ortaya çıkıyor buda yaşanan ateş, halsizlik, ağrı ve enfeksiyonun başlıca sebebidir. Açıkçası bu virüsün ne kendisi, nede aynı spike proteine sahip sıvıyı vücuduma almak istemem. Çift maske ve marangoz gözlüğüyle yola devam👍
Okulda çalışıyorum ve Çok fazla Tıp bölümünde hizmet veren hocalar var Hepsinin bahsettiği bazı terimler var Sizinde bahsettiğiniz gibi Ben pek anlamıyorum vede onların söyledikleri cümleleri başkalarına ifade edemiyoırum. Bu sebepten bana kısaca durum böyle dediler bende söylenenleri aktardım. Kim doğru yalan bilmem sonuçta Böyle bir hastalık var Ne sebeple olursa olsun Okula geleceksen aşı olacaksın dedi bizde olduk hepsi bu :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,909
Üyeler
163,903
Son üye
cagofedaisi
Top Bottom