Neler Yeni

1. Doz - 2. Doz aşı olanlara yan etki oldu mu, bunlar neler, kaç gün sürdü?

Güncelleme tam saati hatırlamıyorum ama gece idi Bi tireme halsizlik yaptı bide ağrıyan omuz üstüne ben çok dönerek yatan Biriyim ondan rahat uyuyamadım. Gene deniyorum geri yatmayı ama :D
Gece gece titreme, halsizlik... Umarım kısa sürmüştür ve sonrasında rahat uyumuşsundur.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Bu ararda biz kısa vadaeli yan etkilerden korkuyoruz ama aslında uzun vadede oluşacak veya oluşan etkileri henüz bilmiyoruz yoksa ortalama bir istatistik vardır aşı olduktan sonra oluşan etkilere . Fakat uzun vadede oluşacaklar yıllar sürebilen etkiler var ben genede aşınızı yaptırın derim. Yan etki olmaz kesin diyemem ama Demirden korksak trene binmezdik gibi bir şey bu. Gündelik hayatta her şeyin rsiki var Örnek verilecek olursa trafikte kaza riski oldukça fazla ama arabaları satıp yürümeye başlamadık. Aşı da buna benzer elbette kronik rahatsızlığı olan veya etkilediği bir grup insan türüne tehlikeli olacaktır.
Gece gece titreme, halsizlik... Umarım kısa sürmüştür ve sonrasında rahat uyumuşsundur.
rahat uyudum hocam. Dediğim gibi bir anlık oldu oda bir anda üstüne uykudayken döndüm diye.Halsizlik 7-8 sırasında vardı şimdi aşı olunan omuzumdaki ağrı da kaybolmaya başladı. Bayramda yaptırmak isabet olmuş gibi benim için Pazartesi iş olduğundan iş daha yavaş toparlamamı sağlayabilirdi. sıcaklık,nem,yoğun koşuşturma. o yüzden bence evde kalıp dinlenebilirken aşı olmak iyi olabilir 2.ci dozda. 1 de neredeyse şikayetim olmadı biontechte.

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Arife akşamı aşı oldum bayram sabahı köye gittik öğleden sonra biraz kestirmişim ateşler içinde uyandım. Baş ağrısı, aşı bölgesinde ağrı ve ateş. İlaç içmemek için direndim fakat akşam rahat uyumak için bir tablet minoset içtim. Ertesi gün bir şeyim kalmamıştı.

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
Bir arkadaşım 2.dozu oldu 1 hafta önce falan ve yan etki yaşamadı sanırım.Söylerdi çünkü.
Ben aşı olmadım ve okul zorunlu kılmazsa bir süre daha olmam sanırım. Normalde direk olurum diyordum hatta ilk deneyenler arasında bile olmak istiyordum :D Son zamanlarda hastanede genç yaşlı farketmeksizin kalp sorunuyla gelen insanlar varmış.

Bu ararda biz kısa vadaeli yan etkilerden korkuyoruz ama aslında uzun vadede oluşacak veya oluşan etkileri henüz bilmiyoruz yoksa ortalama bir istatistik vardır aşı olduktan sonra oluşan etkilere . Fakat uzun vadede oluşacaklar yıllar sürebilen etkiler var ben genede aşınızı yaptırın derim. Yan etki olmaz kesin diyemem ama Demirden korksak trene binmezdik gibi bir şey bu. Gündelik hayatta her şeyin rsiki var Örnek verilecek olursa trafikte kaza riski oldukça fazla ama arabaları satıp yürümeye başlamadık. Aşı da buna benzer elbette kronik rahatsızlığı olan veya etkilediği bir grup insan türüne tehlikeli olacaktır.

rahat uyudum hocam. Dediğim gibi bir anlık oldu oda bir anda üstüne uykudayken döndüm diye.Halsizlik 7-8 sırasında vardı şimdi aşı olunan omuzumdaki ağrı da kaybolmaya başladı. Bayramda yaptırmak isabet olmuş gibi benim için Pazartesi iş olduğundan iş daha yavaş toparlamamı sağlayabilirdi. sıcaklık,nem,yoğun koşuşturma. o yüzden bence evde kalıp dinlenebilirken aşı olmak iyi olabilir 2.ci dozda. 1 de neredeyse şikayetim olmadı biontechte.
Uzun vadede olabilecek yan etkiler için hiçbir fikrimiz yok olsa da pek bir şey yapamayız. Bekleyip göreceğiz uzun vade etkilerini.
Evde dinlenme zamanında olmak avantajlı olabilir, kol ağrısı adına en azından faydası olur.

Arife akşamı aşı oldum bayram sabahı köye gittik öğleden sonra biraz kestirmişim ateşler içinde uyandım. Baş ağrısı, aşı bölgesinde ağrı ve ateş. İlaç içmemek için direndim fakat akşam rahat uyumak için bir tablet minoset içtim. Ertesi gün bir şeyim kalmamıştı.
Geçmiş olsun, epey bir çile çekmişsin. Kısa sürede geçtiğine sevindim.

Bir arkadaşım 2.dozu oldu 1 hafta önce falan ve yan etki yaşamadı sanırım.Söylerdi çünkü.
Ben aşı olmadım ve okul zorunlu kılmazsa bir süre daha olmam sanırım. Normalde direk olurum diyordum hatta ilk deneyenler arasında bile olmak istiyordum :D Son zamanlarda hastanede genç yaşlı farketmeksizin kalp sorunuyla gelen insanlar varmış.
Birçok olmayan kişi muhtemelen yakın vadede olacak yan etkiler için olabildiğince erteliyor. Yakın zamanda muhtemelen ilk dozları herkes olmuş olur gibi geliyor.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Uzun vadede olabilecek yan etkiler için hiçbir fikrimiz yok olsa da pek bir şey yapamayız. Bekleyip göreceğiz uzun vade etkilerini.
Evde dinlenme zamanında olmak avantajlı olabilir, kol ağrısı adına en azından faydası olur.

Geçmiş olsun, epey bir çile çekmişsin. Kısa sürede geçtiğine sevindim.

Birçok olmayan kişi muhtemelen yakın vadede olacak yan etkiler için olabildiğince erteliyor. Yakın zamanda muhtemelen ilk dozları herkes olmuş olur gibi geliyor.
aslında çok çile çektiğimi sanmıyorum .1.ciye göre daha şiddetli geçti onu kabul etmem lazım benim 2 akrabam aşısını erteledi ama nedeni hamile olmalarından kaynaklıydı. Son cümlenize katılıyorum ama biraz haber kaynaklarının ve sosyal medyanın bunda etkisi büyük aşı karşıtı insanlar hep vardı ama evde kalmaktan veya pandemi ortamının getirdiği korkulardan aşı karşıtı insanlar çok fazla artmaya başladı. tabii ki tercih gün sonunda bizde kimse bize zorla aşı yaptırmıyor ama en erken kurtulmanın yoluda aşı en azından bu hastalık için.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,764
İsim
Eren Yeager
Babam ikinci dozu oldu hiç bir şeyi yok.

aslında çok çile çektiğimi sanmıyorum .1.ciye göre daha şiddetli geçti onu kabul etmem lazım benim 2 akrabam aşısını erteledi ama nedeni hamile olmalarından kaynaklıydı. Son cümlenize katılıyorum ama biraz haber kaynaklarının ve sosyal medyanın bunda etkisi büyük aşı karşıtı insanlar hep vardı ama evde kalmaktan veya pandemi ortamının getirdiği korkulardan aşı karşıtı insanlar çok fazla artmaya başladı. tabii ki tercih gün sonunda bizde kimse bize zorla aşı yaptırmıyor ama en erken kurtulmanın yoluda aşı en azından bu hastalık için.
Evet, zaman içinde zorunlu hale getirilerek herkes elbet olacak.

Babam ikinci dozu oldu hiç bir şeyi yok.
Teşekkür ederim cevabın için. Darısı olanlara, olacaklara.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,486
İsim
Adem
Teşekkür ederim açıkça hepsini belirttiğin için, gayet bilgilendirici. Öncelikle geçmiş olsun, umarım benzer etkiler başkalarının başına gelmez.

Dediğin konusunda haklısın isteyen olur isteyen olmaz kendi hakları ama muhtemelen birkaç ay içinde sorunlu hale getirmeye başlarlar. Benim ve birçok kişinin tek istemediği için yakın zaman içindeki yan etkisinden ziyade uzun vadede etkisi. Bunun içinde yapabileceğimiz bir şey yok. O yüzden yakında olmayanlarda yavaş yavaş olmaya başlayacak.

Not: Ben aşı olmadım. Evdeyim, gezen biri değilim. Bu bahane değil ama şuan aman aman olmak için bir acelem yok. Bulaşma riskini en aza indirdiğim için. En kısa sürede muhtemelen önümüzdeki ay bitmeden olmuş olurum. Uzun vadede ve kısa vadede umarım kimseye hayatını etkileyecek bir yan etki bırakmaz.
Yani aslında demek istediğim şey uzun vade içindi sonuç olarak dünya geneline kaç milyon vuruldu bilmiyorum ama tahminimce ortalama %20sine felan vurmuşlardır böyle olunca dünyada bulunan %20 insana yan etki bırakması demek büyük sorun umarım böyle bir şey olmaz bakalım,göreceğiz.

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Samimi arkadaşımın yakını ikinci dozu olduktan 3 gün sonra koltukta otururken kalp krizinden vefat etmiş kadın 71 yaşındaymış.
Karşı komşumuzun 1 hafta düşmeyen ateşi ve ciddi halsizliği oldu. Adam 25-30 lu yaşlarda her ikiside biontech oldu!

Biz ailecek aşı olmadık ve olmayı da düşünmüyoruz.

Son düzenleme:
Samimi arkadaşımın yakını ikinci dozu olduktan 3 gün sonra koltukta otururken kalp krizinden vefat etmiş kadın 71 yaşındaymış.
Karşı komşumuzun 1 hafta düşmeyen ateşi ve ciddi halsizliği oldu. Adam 25-30 lu yaşlarda her ikiside biontech oldu!

Biz ailecek aşı olmadık ve olmayı da düşünmüyoruz.
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Epey değişik bir durum. Aşıdan kaynaklıysa vay halimize.
Yan etkileri epey fazla olmuş, uzun sürmüş komşunuzun.
İşte bu nadirde olsa sıkıntılı durumlar insanı korkutuyor, ya benim de başıma gelirse diyor insan. Küçük bir ihtimal ama olmuyor değil.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Arkadaşlar lütfen 2. doz aşıları olan herkese soruyorum yanınızdaki kişide olabilir bu kişi. 2. doz aşı yaptıranlara sorularım şunlardır cevaplarsanız çok sevinirim, hem bana hem benzer sorunu olan herkese faydası olacaktır.

* 2. Doz aşısı olduktan sonra yan etki gösterdi mi ? Bu herhangi bir etki olabilir, aşıdan sonra olağan dışı bir şey oldu mu?
* Olduysa bu yan etkiler neler, ne gibi etkiler oldu?
* Bu yan etkiler kaç gün sürdü? Aşıdan sonra ne zaman başladı , ne zaman bitti?
* Hangi aşıyı oldu/oldunuz?
Babam sinovac annem biontech oldu
Babamda da annemde de bir yan etki olmadı annem sadece aşı olduktan sonra kolunun ağrıdığını söyledi ama çok fazla sürmemiş
Aşı olacaksan sinovac ol

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
ben bir yorum daha atayım bende bir sorun yok bugün annem ile babam 2 doz sinovac olmuştu bugün 1 doz da biontech oldular kol ağrısı bile olmadı. ufaktan şakalaştım sana su vermişlerdir diye ama bir sorun yok onlarda şimdilik.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,909
Üyeler
163,903
Son üye
cagofedaisi
Top Bottom