I AM SHERLOCKED
80+
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yan etki gösteriyorsa halsizlik, ateş yani covid belirtileri doktor ya da hemşire bunun normal olduğunu dile getiriyor ama ne kadar sürmesi anormal bu belirtilmiyor. 1 hafta sürse dahi normal mi bilmiyorum şahsen. Bu halsizlik, ateş etkisinin bile 1 hafta kadar veya uzun sürmesi söylemeseler bile bana göre anormal bir etki. Hatta kişisel fikrim ateş ve halsizlik dahi uzun sürdüğünde yine doktora gidilmeli. Düşünüldüğü gibi normal bir etki yaratmamıştır belki aşı. Yani süreç şu şekilde işliyor, şunlar olabilir-şu kadar sürebilir diye bilgilendirme yok. Aşıyı üretenler faydalı olacağını söylüyorlar muhtemelen faydalıdır ama ne kadar yan etki yaşayacağız, neler yaşayabilir ve bu durumlarda ne yapmalıyız diye iyi bir bilgilendirme yok. Ağırlıklı olarak aşı olun deniliyor.1 doz oldum . Hiç yan etki görmedim.
2 doz oldum. ilk gün Kolum ağrıdı. 2. gün Yataktan kalkamadım halsizlik yorgunluk yaklaşık 32 saat uyudum. Daha sonra hiç bir şey kalmadı.
Yan etki göstermiyorsa zaten vücüt gerekli antikoru üretmiş demektir. Yan etki gösteriyorsa vücüt Bağışıklığı güçleniyor demektir. Oyüzden Yan etki gösterdiğinde sevinmelisiniz.
Ve geçmiş olsun dilerim
Kişisel görüşüm keşke aşıyla beraber detaylı bilgilendirme yapılsa. 5dk aşı yapıp gönderilmesek. Aşı olduktan sonra ilk hafta yaşayabileceğimiz şeyleri anlatsalar ne yapacağımızla birlikte en azından daha bilinçli oluruz. Sonuçta yan etkisi olmayan bir tedavi değil. Yan etkiden kastım ateş ve halsizlik değil sadece. Bünyeden, yapılan farklı kişilerden kaynaklı bazılarında söylenenden farklı etkiler yaşatıyor, bazılarında hiç bir şey olmuyor. Aşı olup deneyimleyerek yaşamaktansa, olabilecekleri bilerek aşı olmayı tercih ederim.