1 Gigabit İnternet için router önerisi

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
4000
Merhaba arkadaşlar,

Evimin salonuna kadar Türk Telekom tarafından fiber kablo çekildi.
VDSL'den 1 gigabit fibere geçiş yapacağım. Hat bayramdan sonra devreye alınacak.
TT vermiş olduğu modem yerine kullanabileceğim bir cihaz arıyorum.
Evimde kablolu 2, kablosuz 7 adet cihaz kullanıyorum.
Bütçem 4bin TL. Evin metre karesini bilmiyorum ama 3+1 bir ev.

Destop pc 2.5 gbit port var.
wifi 6 destekli telefonlar (iphone vb.) macbook nb, akıllı tv vb. cihazlar kullanıyorum.,

Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Herkese iyi bayramlar.

Merhaba arkadaşlar,

VDSL'den 1 gigabit fibere geçiş yapacağım. Hat bayramdan sonra devreye alınacak.

wifi 6 destekli telefonlar (iphone vb.) macbook nb, akıllı tv vb. cihazlar kullanıyorum.,

Herkese iyi bayramlar.
Bende de Gigafiber var TurkNet’in verdiği modemi kullanıyorum memnunum. Ev 3+1 5 telefon 1 masaüstü bir laptop bağlanıyor kopma falan olmuyor. Ama modemin konumu önemli evin ortalarındaysa her yerden çekiyor onun haricinde Wifi dağıtıcı gerekiyor. Modem Zyxel VMG3625 T50B. Wifi ile 400-500 arası download direkt PC’de 930 Mbps download alıyorum.

Bende de Gigafiber var TurkNet’in verdiği modemi kullanıyorum memnunum. Ev 3+1 5 telefon 1 masaüstü bir laptop bağlanıyor kopma falan olmuyor. Ama modemin konumu önemli evin ortalarındaysa her yerden çekiyor onun haricinde Wifi dağıtıcı gerekiyor. Modem Zyxel VMG3625 T50B. Wifi ile 400-500 arası download direkt PC’de 930 Mbps download alıyorum.
Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. TT bulunduğum bölgede vestel cihaz bırakıyor. Araştırmamda memnun olan kişi görmedim.
Ben vestel cihazı iptal edip mac clone ile router kullanmayı planlıyorum. gigabit paket kullanacağımdan kablosuzda bu hızlara çıkabilen bir cihaz almak istiyorum.

Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. TT bulunduğum bölgede vestel cihaz bırakıyor. Araştırmamda memnun olan kişi görmedim.
Ben vestel cihazı iptal edip mac clone ile router kullanmayı planlıyorum. gigabit paket kullanacağımdan kablosuzda bu hızlara çıkabilen bir cihaz almak istiyorum.
Kablosuzda kardeşim o hızlar zor yani 900 küsür. Ama çok rahat 350 ve üzeri alabiliyorum o da her türlü yetiyor. TT’nin verdiği modem hakkında bilgim yok ama istersen modemi dene ondan sonra karar ver boşu boşuna masrafa girme.

Arkadaşlar,
Dün itibariyle Türk Telekom eve fiberi bağladı. 1000mbps internete geçiş yaptım.
Şuan 1gbps Lan kablosuyla bağlıyım.
Speedtest 925 hız görüyorum.
Bilgisayarımda 2,5 lan portu var.
Router yerine dsl-ax82u kullanıyorum.
Wifide macbook air m2'de en fazla 750 gördüm.
iphone 12 mini testlerde 250-300 mb hızı geçmiyor.

Sorum şu gigabit interneti verimli bir şekilde kullanmak istiyorum.
Routerım yetersiz mi? Wifi ayarlarını yapamamış olabilirim.
Yeni bir router almam gerekiyorsa önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler.

routerda sorun yok bence telefonda 250 300 almanın sebebi muhtemelen wifisi o kadar destekliyor bence iyi alıyorsun bilen varsa başka yöntem önersinler.

Merhaba arkadaşlar,

Herkese iyi bayramlar.
Ben superonlinenin vermiş olduğu WiFi 6 modemi kullanıyorum (performansları yakın) ise sadece WiFi 6 versiyonuna geçirebilirsiniz

Ekler

• Screenshot_20230609_112157_Speedtest.jpg
    Screenshot_20230609_112157_Speedtest.jpg
    279.9 KB · Hit: 70
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,219
Üyeler
183,396
Son üye