10.Nesil Intel işlemciler

Road of Death

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
178
Bilgisayar toplamak için 10.nesil intel işlemcileri beklemek mantıklı mı mantıklıysa neden mantıklı

Bence gereksiz derece de pahalı olacaklar bekleme derim. Ryzen sistem toplamayı düşünüyorsan yeni nesil ryzenler gelecek onları bekleyebilirsin.

Intel sevenler bekleyebilirler. Ben AMD tercih edenlerdenim.

AMD zaten Intel'i son dönemlerde şamar oğlanına çevirdi.
Intel de 10. Nesil ile AMD'nin yaptığını yaptı, çekirdek sayısını vs. arttırdı.
Rekabet iyidir, güzel hamle oldu.
Ama ...
AMD son yıllarda Intel'i çok fazla köşeye sıkıştırıyor.
Son dönemlerde yaptığı hamleler ile sürekli olarak 1 adım öne geçiyor.
Yani,
AMD 4000 serisi ile Intel'in 10. Nesil hamlesini elinde patlatacak bir hamle mutlaka yapacaktır.
"Tüketici dostu" imajını koruyacaktır. "F/P kralı" olmaya devam edecektir.
O yüzden, bekleyeceksem AMD 4000 beklerim. Zaten B450 serisi anakartlar ile de uyumlu olacağı söyleniyordu.
Intel yine bildiğimiz gibi. 10. Nesil için LGA1200 soket anakart almak gerekiyor.

Parası olan, Intel seven ya da kullanmak isteyenler bekleyebilir. Anakart soketi vs. değişecekmiş ama zaten bir i7 10700K ya da i5 10600K aldıktan sonra o işlemciyi yıllarca değiştirmek gibi bir ihtiyaç dahi hissetmeyeceğiniz için anakart soketinin değişmesinin bir anlamı yok. Özellikle İ7 10700K rahat 5 sene her işinizi görebilecek kadar güçlü bir işlemci.

Hocam bence AMD bu sene de kral olacaktır ama belki gelecek sene durum değişebilir.

Intel sevenler bekleyebilirler. Ben AMD tercih edenlerdenim.

AMD zaten Intel'i son dönemlerde şamar oğlanına çevirdi.
Intel de 10. Nesil ile AMD'nin yaptığını yaptı, çekirdek sayısını vs. arttırdı.
Rekabet iyidir, güzel hamle oldu.
Ama ...
AMD son yıllarda Intel'i çok fazla köşeye sıkıştırıyor.
Son dönemlerde yaptığı hamleler ile sürekli olarak 1 adım öne geçiyor.
Yani,
AMD 4000 serisi ile Intel'in 10. Nesil hamlesini elinde patlatacak bir hamle mutlaka yapacaktır.
"Tüketici dostu" imajını koruyacaktır. "F/P kralı" olmaya devam edecektir.
O yüzden, bekleyeceksem AMD 4000 beklerim. Zaten B450 serisi anakartlar ile de uyumlu olacağı söyleniyordu.
Intel yine bildiğimiz gibi. 10. Nesil için LGA1200 soket anakart almak gerekiyor.
Bir av köşeye sıkıştı mı işte o zaman avcının kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini ... ava giden avcı, avını yakaladığını zanneder ama avlanan bazen kendisi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,757
Üyeler
199,906
Son üye
kivanc6161

Geri