Mantikli bir insan android falan kullanmaz, bu dusunceyi gecin. iPhone 'a ucreti yuksek gozuyle herkes salliyor fakat uzun vadede iPhone daha cok kar ettirir.
Birincisi, iPhone 'un degeri dusmuyor. Ikinci elde satarken minimum deger kaybiyla satip ust modele gecebiliyorsun
Ikincisi, yillar gecse de telefon yavaslamiyor. Bende zamanin amiral gemisi Mi8 var. O zaman Mi8 yerine iPhone X alsaydim keske. Mi8 su an patates olmus durumda, ikinci eli 1-2K ediyor. iPhone X 'in ikinci eli ise hala 10K ediyor. Ve Mi8 ister istemez anlik kasmalar, donmalar, takilmalar yapiyor her ne kadar guclu islemcisi olsa da fakat iPhone X 'de boyle bir durum yok.
iPhone demek ustunluk demek vs. degil, cogu insan da o gozle almiyor. Insanlar iPhone 'un kararliligindan memnun, telefonu eline aldiginda neler olacagini biliyor. S24 Ultra ciktiginda asiri isinma sorunu, dusuk parlaklikta kumlu ekran sorunuyla cikti. Belki bu sorunlar duzeldi, belki duzelmedi. iPhone 'da bu tarz sorunlar olsa bile bir guncelleme atmak icin 6 ay beklemezler.
Ek olarak, iPhone sadece 3. dunya ulkelerinde pahali. Cogu avrupa ulkesinde 1000 USD civarinda satiliyor, Turkiye'de ise 1800 USD civarinda satiliyor. Yani kimse kimseyi tokatlamaya falan calismiyor, bizim ulkemizde pahali
Rakibi samsung ise 50-60 USD farkla satiliyor, aslinda ikisinin de fiyati dunya genelinde ayni yalnizca Turkiye'de farkli.
Yani burada iPhone kullananlara IQ'su dusuk demek, teknolojiden ne kadar bihaber oldugunuzu gosterir. Adamlarin isletim sistemi kararli, markete yuklenen uygulamalar kararli. Su an iki tane android telefonum var birisi SD845 digeri Helio G85 islemcili. Ikisinde de Google Keyboard son surumu kullanirken klavye anlik takiliyor , donuyor mecbur eski surumde kullaniyorum. Ayni durumu iPhone'larda yasamazsiniz. Optimizasyonu bozuk uygulama goremezsiniz ozellikle de Google gibi buyuk gelistiricilerden.