Neler Yeni

10 yıllık Apple deneyimim ve sonuçları

24.07.2024 tarihli hortlatma: Paraya kıyıp Mediamarkt mağazasından S24 ultra ve galaxy buds 3 ikilisini aldım. Şuana kadar vermiş olduğum en iyi karar olduğunu söyleyebilirim. Oyun oynarken bile iphone'un normal kullanımından daha az ısnıyor ve aşırı performanslı olduğunu belirteyim.
Arayüz konusunda one ui çok başarılı ve işlevsel olduğunu düşünüyorum.
H.o hocam

Starlex

80+ Silver
2014 yılı itibariyle çıkan iPhone 6 ile telefon dünyasına atıldım. Uzun yıllar aşırı memnun olarak kullanmamın sonucu zamanında vermiş olduğu değişim ve eskime sebebiyle 2021 başında 12 miniye geçtim. Fark ettiğiniz üzere daha popüler kültür kölesi değilim 7 yılın ardından telefon değiştirmişim :) 2024 itibariyle bataryamın ölmesi sonucu ve biraz daha büyük bir telefon istememin ardından parayı hazırlayıp 15 pro modeline bakındım fakat 16nın çıkmasına az kaldığından dolayı idarelik olarak 14 veya 13'e baktım. 14 ve 13 arasında ram dışında kelimenin tam anlamıyla hiçbir fark olmamasından dolayı fazla para vermeyip 13ü aldım. Bu süreçte s24 ve s24+ modellerini denedim ve androide alışamadığım bahanesiyle vazgeçtim. Şuan geldiğim nokta ise keşke 12 minimi tamir edip biraz daha kullansaydım yönünde oldu çünkü gerçekten appleda yenilik olarak hiçbir şey yok. Telefonu alalı yaklaşık 1 ay oldu ve ben katlanamıyorum artık verdiğim paraya. 1 aylık telefonu satıp birdaha apple yüzü görmemek üzere s24+ veya ultraya geçmeyi düşünüyorum. Çünkü gidip 15 veya 16 alsam bile elimdeki tek fark dinamik ada olacak ve bence aşırı boş bir özellik.
Apple'ın telefonları yavaşlatmasından sürekli yenilerini iteklemesinden bıktığımı fark etmiş biri olarak tüm andorid kullanıcılarına ettiğim haksızlıktan dolayı başımı öne eğiyorum.
İçimi dökmemi okuduğunuz veya okumadan geçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizin Android vs iOS hakkında görüşlerinizi öğrenmek isterim.
Apple artık mantık çerçevesinde bir telefon olmayı bırakıp görgüsüzlerin, kendini zenginmiş havasına sokmaya çalışan fakirlerin, sonradan görmelerin kuklası oldu iphone demek onlara göre üstünlük demek tabi bunda birazcık IQ seviyesininde yararı var. Araştıran bilen ve düşünen bir adam artık iphone veya apple ürünlerinin sadece tokatlama amaçlı insanları dolandırma amaçlı olduğunuda görürsünüz, samsungun 10 sene önce yaptığı teknolojiyi apple sanki kendileri bulmuş gibi yutturma çabasında bence mantıklı bir adam samsung kullanır

Yasin Çınar

80+ Bronze
24.07.2024 tarihli hortlatma: Paraya kıyıp Mediamarkt mağazasından S24 ultra ve galaxy buds 3 ikilisini aldım. Şuana kadar vermiş olduğum en iyi karar olduğunu söyleyebilirim. Oyun oynarken bile iphone'un normal kullanımından daha az ısnıyor ve aşırı performanslı olduğunu belirteyim.
Öncelikle hayırlı olsun hocam. Benim kardeşimin de 7 plus'ı vardı, çok memnundu fakat bir gün ekran bir anda kapandı (anakartı önceden işlem görmüştü.), bu sefer hiç tamirle uğraşmadan direkt yeni telefon aldık. Ben her ne kadar ona s24 al desem de ip13 aldı. S24 ip13 ten kat kat güçlü bir cihaz olmasını belirtmeme rağmen popüler kültüre uyup ip13 aldı, şuanlık memnun fakat keşke s24 alsaydım der gibi bir hali de var. 40k yı pek haketmediğini düşünüyor o da. Ben de biraz kullandım, oyun performansı vs. elbette daha iyidir fakat genel kullanımda android'in daha rahat olduğunu düşünüyorum ve bu telefonun 40k yı kesinlikle haketmediğini düşünüyorum. Benim gözümde maksimum 25-30k ya satılması gereken bir telefon. Bende server kayıtlı s23 ultra almak istiyorum, şuanki telefonum Xiaomi redmi note 11s her şey akıcı güzel ama işletim sistemi berbat. Tabletim samsung ve oneui kalitesi kendini belli ediyor.

EsdeathSama

80+ Bronze
Apple artık mantık çerçevesinde bir telefon olmayı bırakıp görgüsüzlerin, kendini zenginmiş havasına sokmaya çalışan fakirlerin, sonradan görmelerin kuklası oldu iphone demek onlara göre üstünlük demek tabi bunda birazcık IQ seviyesininde yararı var. Araştıran bilen ve düşünen bir adam artık iphone veya apple ürünlerinin sadece tokatlama amaçlı insanları dolandırma amaçlı olduğunuda görürsünüz, samsungun 10 sene önce yaptığı teknolojiyi apple sanki kendileri bulmuş gibi yutturma çabasında bence mantıklı bir adam samsung kullanır
Telefon tabii ki bi statü göstergesi olabilir ama o statüyü marka değil model belirler. iPhone 11 kullanan birinin s24ü görüp "fakir ya" demeye gram hakkı yok mesela.
Her sene aynı ürünü gözümüze sokup gerçekten yıllar önce yapılmış teknolojileri kendi telefonlarına yeni ekleyip birde reklam olarak kullanmaları çok acınası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Benim kardeşimin de 7 plus'ı vardı, çok memnundu fakat bir gün ekran bir anda kapandı (anakartı önceden işlem görmüştü.), bu sefer hiç tamirle uğraşmadan direkt yeni telefon aldık. Ben her ne kadar ona s24 al desem de ip13 aldı. S24 ip13 ten kat kat güçlü bir cihaz olmasını belirtmeme rağmen popüler kültüre uyup ip13 aldı, şuanlık memnun fakat keşke s24 alsaydım der gibi bir hali de var. 40k yı pek haketmediğini düşünüyor o da. Ben de biraz kullandım, oyun performansı vs. elbette daha iyidir fakat genel kullanımda android'in daha rahat olduğunu düşünüyorum ve bu telefonun 40k yı kesinlikle haketmediğini düşünüyorum. Benim gözümde maksimum 25-30k ya satılması gereken bir telefon. Bende server kayıtlı s23 ultra almak istiyorum, şuanki telefonum Xiaomi redmi note 11s her şey akıcı güzel ama işletim sistemi berbat. Tabletim samsung ve oneui kalitesi kendini belli ediyor.
Mağazada denerken S24ün yanında iphone 13 bedava verseler bile acaba diyip alınır o derece rakip olmadıklarını söyleyebilirim. Bir telefona 40k verip 60hz ekranı olması çok kötü. S24 ultra tamam hızlı ve güzel bir 120hz deneyimi var ama şuan alacağımız 15-20bin bandındaki bir telefon bile gayet güzel 120hz deneyimi yaşatır.
Umarım daha iyileri sizin olur hocam

Yasin Çınar

80+ Bronze
Telefon tabii ki bi statü göstergesi olabilir ama o statüyü marka değil model belirler. iPhone 11 kullanan birinin s24ü görüp "fakir ya" demeye gram hakkı yok mesela.
Her sene aynı ürünü gözümüze sokup gerçekten yıllar önce yapılmış teknolojileri kendi telefonlarına yeni ekleyip birde reklam olarak kullanmaları çok acınası.

Mağazada denerken S24ün yanında iphone 13 bedava verseler bile acaba diyip alınır o derece rakip olmadıklarını söyleyebilirim. Bir telefona 40k verip 60hz ekranı olması çok kötü. S24 ultra tamam hızlı ve güzel bir 120hz deneyimi var ama şuan alacağımız 15-20bin bandındaki bir telefon bile gayet güzel 120hz deneyimi yaşatır.
Umarım daha iyileri sizin olur hocam
Teşekkürler hocam. 5 bin tl'ye aldığım kendi telefonumda bile 90hz ekran var. İphone 13'ün rakibi s22'dir, s24 ile rakip bile gösterilemez zaten ama ne babama ne kardeşime söz dinletemedim.

neura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Yiğit Erdem
Hayırlı olsun hocam bende s23 fe ve buds 2 pro aldım önceden de watch 4 classic almıştım ekosistemden çok memnunum ayrıca one ui ın androiddeki en iyi arayüz olduğunu düşünüyorum

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Burak

Mantikli bir insan android falan kullanmaz, bu dusunceyi gecin. iPhone 'a ucreti yuksek gozuyle herkes salliyor fakat uzun vadede iPhone daha cok kar ettirir.
Birincisi, iPhone 'un degeri dusmuyor. Ikinci elde satarken minimum deger kaybiyla satip ust modele gecebiliyorsun
Ikincisi, yillar gecse de telefon yavaslamiyor. Bende zamanin amiral gemisi Mi8 var. O zaman Mi8 yerine iPhone X alsaydim keske. Mi8 su an patates olmus durumda, ikinci eli 1-2K ediyor. iPhone X 'in ikinci eli ise hala 10K ediyor. Ve Mi8 ister istemez anlik kasmalar, donmalar, takilmalar yapiyor her ne kadar guclu islemcisi olsa da fakat iPhone X 'de boyle bir durum yok.

iPhone demek ustunluk demek vs. degil, cogu insan da o gozle almiyor. Insanlar iPhone 'un kararliligindan memnun, telefonu eline aldiginda neler olacagini biliyor. S24 Ultra ciktiginda asiri isinma sorunu, dusuk parlaklikta kumlu ekran sorunuyla cikti. Belki bu sorunlar duzeldi, belki duzelmedi. iPhone 'da bu tarz sorunlar olsa bile bir guncelleme atmak icin 6 ay beklemezler.

Ek olarak, iPhone sadece 3. dunya ulkelerinde pahali. Cogu avrupa ulkesinde 1000 USD civarinda satiliyor, Turkiye'de ise 1800 USD civarinda satiliyor. Yani kimse kimseyi tokatlamaya falan calismiyor, bizim ulkemizde pahali :)
Rakibi samsung ise 50-60 USD farkla satiliyor, aslinda ikisinin de fiyati dunya genelinde ayni yalnizca Turkiye'de farkli.

Yani burada iPhone kullananlara IQ'su dusuk demek, teknolojiden ne kadar bihaber oldugunuzu gosterir. Adamlarin isletim sistemi kararli, markete yuklenen uygulamalar kararli. Su an iki tane android telefonum var birisi SD845 digeri Helio G85 islemcili. Ikisinde de Google Keyboard son surumu kullanirken klavye anlik takiliyor , donuyor mecbur eski surumde kullaniyorum. Ayni durumu iPhone'larda yasamazsiniz. Optimizasyonu bozuk uygulama goremezsiniz ozellikle de Google gibi buyuk gelistiricilerden.

Deepnise

80+
Apple de alsam uzun ömürlü olacak bana android alsamda gene aynı. Basit kullanıcı olarak temiz kullanırım zaten aldığım cihazı. Ucuza daha iyi imkanlar veren 5000 mah bir android işimi fazlasıyla görüyor işte. Bu yüzden tercih etmiyorum artık. En son 7 kullanmıştım ona verdiğim parayı da gereksiz buldum zamanında.

EsdeathSama

80+ Bronze
Mantikli bir insan android falan kullanmaz, bu dusunceyi gecin. iPhone 'a ucreti yuksek gozuyle herkes salliyor fakat uzun vadede iPhone daha cok kar ettirir.
Birincisi, iPhone 'un degeri dusmuyor. Ikinci elde satarken minimum deger kaybiyla satip ust modele gecebiliyorsun
Ikincisi, yillar gecse de telefon yavaslamiyor. Bende zamanin amiral gemisi Mi8 var. O zaman Mi8 yerine iPhone X alsaydim keske. Mi8 su an patates olmus durumda, ikinci eli 1-2K ediyor. iPhone X 'in ikinci eli ise hala 10K ediyor. Ve Mi8 ister istemez anlik kasmalar, donmalar, takilmalar yapiyor her ne kadar guclu islemcisi olsa da fakat iPhone X 'de boyle bir durum yok.

iPhone demek ustunluk demek vs. degil, cogu insan da o gozle almiyor. Insanlar iPhone 'un kararliligindan memnun, telefonu eline aldiginda neler olacagini biliyor. S24 Ultra ciktiginda asiri isinma sorunu, dusuk parlaklikta kumlu ekran sorunuyla cikti. Belki bu sorunlar duzeldi, belki duzelmedi. iPhone 'da bu tarz sorunlar olsa bile bir guncelleme atmak icin 6 ay beklemezler.

Ek olarak, iPhone sadece 3. dunya ulkelerinde pahali. Cogu avrupa ulkesinde 1000 USD civarinda satiliyor, Turkiye'de ise 1800 USD civarinda satiliyor. Yani kimse kimseyi tokatlamaya falan calismiyor, bizim ulkemizde pahali :)
Rakibi samsung ise 50-60 USD farkla satiliyor, aslinda ikisinin de fiyati dunya genelinde ayni yalnizca Turkiye'de farkli.

Yani burada iPhone kullananlara IQ'su dusuk demek, teknolojiden ne kadar bihaber oldugunuzu gosterir. Adamlarin isletim sistemi kararli, markete yuklenen uygulamalar kararli. Su an iki tane android telefonum var birisi SD845 digeri Helio G85 islemcili. Ikisinde de Google Keyboard son surumu kullanirken klavye anlik takiliyor , donuyor mecbur eski surumde kullaniyorum. Ayni durumu iPhone'larda yasamazsiniz. Optimizasyonu bozuk uygulama goremezsiniz ozellikle de Google gibi buyuk gelistiricilerden.
Dostum saydığın bahaneler geride kaldı artık. Amiral gemisi bir iphone rakibi androidin çok çok gerisinde ve samsung 7 yıl gibi inanılmaz büyük bir güncelleme ömrü sunuyor. Tek çekirdek performansları neredeyse kafa kafaya üstünde genel işlemci performansı olarak s8 gen3 apple'ı yerden yere vuruyor. Lütfen giriş seviyesi telefonlarla kıyaslayıp genelleme yapmayalım artık. İkinci el olarak iphone evet daha karlı buna lafım yok.

Hayırlı olsun hocam bende s23 fe ve buds 2 pro aldım önceden de watch 4 classic almıştım ekosistemden çok memnunum ayrıca one ui ın androiddeki en iyi arayüz olduğunu düşünüyorum
Kesinlikle katılıyorum one ui kusuruz.
Apple ekosistemi kullanmış biri olarak inanılmaz harika mükemmel ötesi bir durum yok bunlar tamamen parasının karşılığını aldığını düşünmeye çalışan acınası yorumlardan ibaret. Apple ekosistemi içinde yapabildiğim herşeyi windows-iphone arasında da gayet güzel yapabiliyorum.
Android zaten 3. parti uygulamalarla çok daha iyi çalışıyor ve daha iyi bir destek sunuyor örneğin intel unison. Üstüne android çok daha fazla markayla uyumlu ve gayet iyi bir ürün yelpazesi sunuyor.

Son düzenleme:

Starlex

80+ Silver

Tamam kardeşim sen kullan sonra gelip ağzın köpüre köpüre ayfoon yaaaa demeyi unutma

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Burak
@EsdeathSama okumayi bilmiyorsun sanirim. Kiyasladigim iki telefon da zamanin amiral gemisi birisi Xiaomi Mi8 digeri ise iPhone X. Uzun vadede yasadigim tecrubeyi direkt aktariyorum :)
Istedigi kadar guclu islemci, istedigi kadar ilerleme kaydetsin. Kullandigimiz sistem Android, iOS kadar zaten optimize degil, OS olarak optimize saglansa dahi App'ler optimizasyon olarak kotu. Size bizzat Google Keyboard'dan ornek verdim. Bizzat Android'in kendi saf klavyesi zamaninin Amiral gemisi telefonunda kasma yapiyor. Google 'un saglayamadigi optimizasyonu Samsung mu saglayacak? Bu teknik olarak mumkun degil cunku OS'u saglayan sirket Google.

@Starlex sana ise soylenecek soz yok, ben Apple kullanicisi degilim. Aktif olarak kullandigim iki telefon da Android. Sanirim fakir olmak, Apple 'a para yetistirememek zorunuza gidiyor ki Apple kullananlari kendinizden alt bir sinif olarak goruyorsunuz. :)
Paranin olmamasi senin sorunun, baskalarinin degil. Bir insan bir seyi kullanmayi tercih ediyor diye yadirganamaz. Kendini biraz gelistir, edep ogren. Teknoloji konusunda gelistirememissin belli ki en azindan insanlik olarak gelismeni oneririm.

Top Bottom