Neler Yeni

10 yıllık Apple deneyimim ve sonuçları

The GodFather

80+ Silver
İphone'nun sadece gösteriş amaçlı alınan bir telefon olduğunu düşünüyorum zira teknolojiyle azıcık içli dışlı olan birisi f/p olarak ne kadar rezalet olduğunu rahatlıkla görecektir
Parası olan iPhone alır olmayan androide mahkum kalır

The GodFather

80+ Silver

Ekler

• IMG_7870.jpeg
    IMG_7870.jpeg
    1.1 MB · Hit: 36

gunesss

80+
Siz iPhone'un giriş seviyesi modellerini kullanıp Samsung'un zirve modelleri ile kıyaslama yapmaya çalışıyorsunuz. Hiç 14 Pro Max, 15 Pro Max, 14 Plus ya da 15 Plus deneyimlediniz mi?

Her iki markayı da yıllarca kullandım, şunu kabul edelim, iPhone daha iyi. Hepsi bu kadar, eğer bu kaliteyi ve performansı istiyorsanız, bu akıcılığı istiyorsanız da 2.5-3 yılda bir batarya değiştirmeyi kabul etmelisiniz. Kaldı ki 500 döngüyü kapsayan garantiyi de 15 ile birlikte 1000 yaptılar, bu da pile yatırım yaptıklarını ve pile güvenildiğini gösterir. 14 ve önceki modellerde genelde 500 üzeri bir döngüde %80 sağlığa düşülürdü, zaten ürün garantisi 2 yıl yani 730 gün, 1000 döngü garantisi pilin performansına artık güvenildiğini gösteriyor ki nitekim de doğru. 14 Plus kullanıcısıyım ve gerçekten şimdiye kadar hiç telefonumu 1 yıldır 2. defa şarja taktığımı hatırlamıyorum.

Yeter yani artık bu konu nasıl hala 2024 yılının yedinci ayında sürüyor anlayamıyorum. Eğer Samsung ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa Samsung kullanın, eğer iPhone'un giriş seviyesi modelleri (düz modeller, şahsi görüşümdür Pro modeller) sizi memnun etmiyorsa almayın, eğer paranız varsa da Pro Max ya da Plus alın ve keyfinize bakın. Hepsi bu kadar.

2 yıl kadar bu konular hakkında epey detaylı ve inside olarak adlandırabileceğimiz bilgiler içeren bir meslek hayatının ardından bütün bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum: kıyaslamanız yanlış.

yenigeldim

80+ Silver
Ya çingene misiniz? Aldığın telefonu atıyon? 24 plus falan neyse adı onda benzer fiyat. 4-5 senedir iPhone kullanıyorum. Memnunum da ama şu 60 hz olayı beni deli ediyor. Yine iPhone alacağım FaceTime için falan ama. 50 k telefona da bari 90hz koy. 11 bine s20 fe aldık onda bile 120 hz ekran var.

Son düzenleme:

gunesss

80+
Ya çingene misiniz? Aldığın telefonu atıyon? 24 plus falan neyse adı onda benzer fiyat. 4-5 senedir iPhone kullanıyorum. Memnunum da ama şu 60 hz olayı beni deli ediyor. Yine iPhone alacağım FaceTime için falan ama. 50 k telefona da bari 90hz koy. 11 bine s20 fe aldık onda bile 10 hz ekran var.
çok haklısın, pro maxlerin ekran yenileme hızı 120 sanırım bende bir plus bir de pro max var, genelde plusu kullanıyorum pro maxi çekim için edinmiştim, öneririm epey iyi

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
iPhone ya da Android fanboyluk 3.dunya ülkelerinde görüyorum 🤷 tek asgarî ücretle 1 tane iPhone ve yanın da eko sistemini alabilecek sıradan bir Avrupa vatandaş Android telefon da tercih edebiliyorken ülkemiz de asgarî ücreti ile yan aparatlarını bile zor alabilecek bir bütçede en son çıkan Apple telefonu taksitle alıp otobüste hava atıp android kötülüyor 🗿 Konuya gelirsek iPhone güzel telefon lakin Samsung ve xiaomi son çıkan telefonları da çok güzel bu yüzden hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın ya da kullanım amacınız nedir kendinize onu sorun öyle telefon seçin mesela ben hisse senetleri ve banka uygulamaları çok kullandığım için iPhone tercih ediyorum ama amacı farklı olanlar Android telefon da tercih edebilirler.

gunesss

80+
iPhone ya da Android fanboyluk 3.dunya ülkelerinde görüyorum 🤷 tek asgarî ücretle 1 tane iPhone ve yanın da eko sistemini alabilecek sıradan bir Avrupa vatandaş Android telefon da tercih edebiliyorken ülkemiz de asgarî ücreti ile yan aparatlarını bile zor alabilecek bir bütçede en son çıkan Apple telefonu taksitle alıp otobüste hava atıp android kötülüyor 🗿 Konuya gelirsek iPhone güzel telefon lakin Samsung ve xiaomi son çıkan telefonları da çok güzel bu yüzden hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın ya da kullanım amacınız nedir kendinize onu sorun öyle telefon seçin mesela ben hisse senetleri ve banka uygulamaları çok kullandığım için iPhone tercih ediyorum ama amacı farklı olanlar Android telefon da tercih edebilirler.
heykeli nereye dikelim?

yenigeldim

80+ Silver
Bizim ülkede zaten sorun bu. Adamın ayakkabısı kıyafeti neredeyse delik deşik 17 k maaş alıyor. 3 maaşa iPhone alıp fukara fukara takılıyor. Yaptığı da instada gezmek. Boş gereksiz işler.

oguztfn1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğuzhan tulan
2014 yılı itibariyle çıkan iPhone 6 ile telefon dünyasına atıldım. Uzun yıllar aşırı memnun olarak kullanmamın sonucu zamanında vermiş olduğu değişim ve eskime sebebiyle 2021 başında 12 miniye geçtim. Fark ettiğiniz üzere daha popüler kültür kölesi değilim 7 yılın ardından telefon değiştirmişim :) 2024 itibariyle bataryamın ölmesi sonucu ve biraz daha büyük bir telefon istememin ardından parayı hazırlayıp 15 pro modeline bakındım fakat 16nın çıkmasına az kaldığından dolayı idarelik olarak 14 veya 13'e baktım. 14 ve 13 arasında ram dışında kelimenin tam anlamıyla hiçbir fark olmamasından dolayı fazla para vermeyip 13ü aldım. Bu süreçte s24 ve s24+ modellerini denedim ve androide alışamadığım bahanesiyle vazgeçtim. Şuan geldiğim nokta ise keşke 12 minimi tamir edip biraz daha kullansaydım yönünde oldu çünkü gerçekten appleda yenilik olarak hiçbir şey yok. Telefonu alalı yaklaşık 1 ay oldu ve ben katlanamıyorum artık verdiğim paraya. 1 aylık telefonu satıp birdaha apple yüzü görmemek üzere s24+ veya ultraya geçmeyi düşünüyorum. Çünkü gidip 15 veya 16 alsam bile elimdeki tek fark dinamik ada olacak ve bence aşırı boş bir özellik.
Apple'ın telefonları yavaşlatmasından sürekli yenilerini iteklemesinden bıktığımı fark etmiş biri olarak tüm andorid kullanıcılarına ettiğim haksızlıktan dolayı başımı öne eğiyorum.
İçimi dökmemi okuduğunuz veya okumadan geçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizin Android vs iOS hakkında görüşlerinizi öğrenmek isterim.
Knk bende yeni ıphone 13 aldım ve iade işlemi başlattım Samsung s24+plusa geçiş yaptın mı? Samsung’a geçmeyi düşünüyorum tavsiyen varmı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,616
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom