Neler Yeni

%100 cpu i3 12100f rtx 3050 yi besliyemiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
uzun vadede ekran kartn oyuna girdiğinde oyundan atma drivder silme sorunları çıkarabilir. o frekansta o sıcaklık çok aşırı yüksek 30 45 derece arası olmalı

invy

80+ Bronze
işlemci kullanımı atlar durur o hiç problem değil.
60 hz de o ekran kartı aşırı ısınmış. hiçbir şey yapmadan 60 derece lmaması lazım.
144 hz de siyah ekran vs şikayetleri gelince amd vramleri yavaşlatmamayı tercih etmiş. bunun çözüm olduğunu gören nvidia da ramleri yavaşlatmıyor. ama bu 60 hz de olan bir şey değil. senin sistemde bu değerlerde o monitörde bi ısınma var.
ben monitörün 144 hz olduğunu düşünerek arıyordujm. ama böyle ise psu ihtimali aşırı yüksek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

abi bakmaya gerek yok. o monitörle o ekran kartı 58 derece olmaması lazım. ya ekran kartın da bozuldu ya psu bozuk. ama böyle giderse hem anakartın hem ekran kartındaki vrm üniteleri şişecek gibi duruyor. aidada gözükmeyen voltaj atlamaları var gibi duruyor.
Bence ekran kartında sorun olsa 2d 3d ve vram testinden geçmezdi suan oyunları 2k açsam bile 65 67 derece asla 70 görmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
Bence ekran kartında sorun olsa 2d 3d ve vram testinden geçmezdi suan oyunları 2k açsam bile 65 67 derece asla 70 görmüyor
uzun vadede onda sorun çıkarıcak. psu sigara gibidir. pc de tüm kötülüklerin anasıdır :D

invy

80+ Bronze
uzun vadede ekran kartn oyuna girdiğinde oyundan atma drivder silme sorunları çıkarabilir. o frekansta o sıcaklık çok aşırı yüksek 30 45 derece arası olmalı
Ve söyle birsey var ddu ile siliyorum lolde 40 gpu başka oyundan çıkıp lole girdiğimde 23 gpu ddu ile sil yüklede düzeliyor kısır döngü alakasız bir şey

uzun vadede onda sorun çıkarıcak. psu sigara gibidir. pc de tüm kötülüklerin anasıdır :D
11 eylülde kullanılmaya başladı

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
bak sana tek bi şey diyim. arkadaşlarında varsa bi 144 hz 1080 monitör tak. 144 çek frekansı ve sıcaklığa bak. ışık hızında artıcak :D

invy

80+ Bronze
bak sana tek bi şey diyim. arkadaşlarında varsa bi 144 hz 1080 monitör tak. 144 çek frekansı ve sıcaklığa bak. ışık hızında artıcak :D
Arkadaşımda Var ama benim monitör 60 hz59.93 kullanıyorum renkler kayıyor panel gitti artık fps im sınırlı değil ama mesela lolde fan açmadan 45 derece 240 fps hz in üstünde fps alıyorum hz yükselince niye sıcaklık artsınlar hz in üstünde fps alıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
bak sana bdenfps demiyorum.
monitör frekansı düşükken kart kendini uykuya alıyor.
ama monitör 144 hz olup o freklansa alıbca vram hep son frekans çalışır. bu da ısınmaya neden olur.
linke bak görürsün.
kartlar bu şekilde artıkl.
ben de bu yüzden gpu sıcaklığını önemsememiştim. senin 144 kullandığını sanmıştım.
eğer o sisteme 144 monitör takarsan fan gürültüsünden duramazsın bile. senin sistemde hele ki ekran kartın inanılmaz ısınıyor. bu bu kış vakti 3050 gibi giriş odaklı bi kart için çok fazla. hani rx580 desem ya da rtx4060 falan 4070 desem tamam da. o kart aşırı ısınıyor boşta.

invy

80+ Bronze
bak sana bdenfps demiyorum.
monitör frekansı düşükken kart kendini uykuya alıyor.
ama monitör 144 hz olup o freklansa alıbca vram hep son frekans çalışır. bu da ısınmaya neden olur.
linke bak görürsün.
kartlar bu şekilde artıkl.
ben de bu yüzden gpu sıcaklığını önemsememiştim. senin 144 kullandığını sanmıştım.
eğer o sisteme 144 monitör takarsan fan gürültüsünden duramazsın bile. senin sistemde hele ki ekran kartın inanılmaz ısınıyor. bu bu kış vakti 3050 gibi giriş odaklı bi kart için çok fazla. hani rx580 desem ya da rtx4060 falan 4070 desem tamam da. o kart aşırı ısınıyor boşta.
Dediğiniz Doğru Pubg gibi oyunda zaten 72 dereceler normal görülüyor Ben 60hz ile ultra ayarlarda 65 derece görüyorum 144 olsa kaç olur ki?

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
pubg de bene vrm yetersiz kaldığı için kart kendini frenliyor. bi yerden sonra bu yetmiyecek.
bu bahsettiğmb yük altındaki sıcaklığı yükseltmez. ama idle de 60 derecede geziyorsa kart kendini yük altında durdurur.
misal o kart 80 belki 85 dereceyi görmesi gereken bir kart. ama %100 gözüküypor. ekran kartlarındaki throttle durumunu takip edemiyoruz. öyle bi yazılım yok. sadece msi afterburnerden- o da biosunda kitli olmayan modellerde- sıcaklık barajını çekince çıkıyo ortaya. misal bende galax 960 vardı. onun 80 derece limitini 100 yapınca kart 95 e çıkar ve 20 fps fark sağlardı. rx570 pulsede o ayarı kurcalasam da etki etmezdi. çünkü biosu kapalıydı.
bahsettiğim şey idle modda o monitörle o sıcaklığı veren kart, yük altında kendini throttle eder çünkü gelen gerilimi beğenmiyordur. ya da gpu bozuktur. bu da drop yapar.
senin acilen başka psu denemen gerekicek.
çok konuştuk. kısaca şöyle diyim hatalı parçayı bulduğunda o ram sana yetmiyecek :D

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,273
İsim
Sinan Aba
1920x1080 neredeyse ultra ayarlar kaç aydır uğraşıyorum ama yok fortnite PUBG özellikle drop oluyor cpu yüksek loldede bi anda cpu yükseliyor bunun çözümü ne artık i5 12400f e filanmı geçmem lzm %100 bile görüyor virüs filan yok 5 6 defa format attım her şey yüklü güncel videoda belli olmuyor gibi ama ben çok fazla fps drop yiyorum DSR da pek fayda etmiyor
Hikayeli oyunlarda da dene.
Online oyunlar için o işlemcide yüksek kullanımlar normal. Aynısını kullanan yakın bir arkadaşım var

Bütçe varsa DDR 5 geç 7500f filan.

invy

80+ Bronze
PUBG de bene vrm yetersiz kaldığı için kart kendini frenliyor. bi yerden sonra bu yetmiyecek.
bu bahsettiğmb yük altındaki sıcaklığı yükseltmez. ama idle de 60 derecede geziyorsa kart kendini yük altında durdurur.
misal o kart 80 belki 85 dereceyi görmesi gereken bir kart. ama %100 gözüküypor. ekran kartlarındaki throttle durumunu takip edemiyoruz. öyle bi yazılım yok. sadece msi afterburnerden- o da biosunda kitli olmayan modellerde- sıcaklık barajını çekince çıkıyo ortaya. misal bende galax 960 vardı. onun 80 derece limitini 100 yapınca kart 95 e çıkar ve 20 fps fark sağlardı. rx570 pulsede o ayarı kurcalasam da etki etmezdi. çünkü biosu kapalıydı.
bahsettiğim şey idle modda o monitörle o sıcaklığı veren kart, yük altında kendini throttle eder çünkü gelen gerilimi beğenmiyordur. ya da gpu bozuktur. bu da drop yapar.
senin acilen başka psu denemen gerekicek.
çok konuştuk. kısaca şöyle diyim hatalı parçayı bulduğunda o ram sana yetmiyecek :D
Pubg de 4 gb filan vram kullanıyor ram neden yetmicek?

Hikayeli oyunlarda da dene.
Online oyunlar için o işlemcide yüksek kullanımlar normal. Aynısını kullanan yakın bir arkadaşım var

Bütçe varsa DDR 5 geç 7500f filan.
Resident evli village ray tracing modda 100 gpu 20 cpu kullanımı vardı

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
PUBG de 4 gb filan vram kullanıyor ram neden yetmicek?

Resident evli village ray tracing modda 100 gpu 20 cpu kullanımı vardı
şu anda sistemin stail değil. işlemci de gpu da kendini gösteremiyor. sistem oturduğunda çıkacak eksikler.
ben 580 e yetmiyor diyorum sana. sence 580 e yetmiyn ram 3050 ye mi yeticek ?

• Beğen
Reaksiyonlar: invy

invy

80+ Bronze
şu anda sistemin stail değil. işlemci de gpu da kendini gösteremiyor. sistem oturduğunda çıkacak eksikler.
ben 580 e yetmiyor diyorum sana. sence 580 e yetmiyn ram 3050 ye mi yeticek ?
Bu devirde çoğu kişi 16 GB Ram kullanıyor Benim sistemimden üstün kişiler bile

Birde afterburnerda sistem boşta olsa bile frekanslar 1822 7000 sabit normal demişlerdi ona

Son düzenleme:
Top Bottom