100 mbps internet telefonda 10mbps

unkn4wn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
507
oyunlarda pcye nazaran telden oynayınca yüksek ping ve yavaş internet olduğunu fark ettim. merak edip hız testi yapınca pc ile telefon arasında çok fark olduğunu görd
m aynı internete bağlı olmalarına rağmen. tabii ki biri kabloyla bağlandığı için arada fark olması normal ama bu kadar olması normal mi? değilse sorunu çözmenin bir yolu varmı?

oyunlarda pcye nazaran telden oynayınca yüksek ping ve yavaş internet olduğunu fark ettim. merak edip hız testi yapınca pc ile telefon arasında çok fark olduğunu görd
m aynı internete bağlı olmalarına rağmen. tabii ki biri kabloyla bağlandığı için arada fark olması normal ama bu kadar olması normal mi? değilse sorunu çözmenin bir yolu varmı?
Cihaz ne modem marka model ne?

Wi-fi değil modem marka model ne telefonda herhangi bir DNs ayarı yaptinmi reklam engellemeri vs için?
modemin arkasında yazıyor hocam zaten modeli odur büyük ihtimal zaten eski dandik birşeye benziyor.
telefonda da bahsettiğin herhangi bir ayar yapmadım hiç

modemin arkasında yazıyor hocam zaten modeli odur büyük ihtimal zaten eski dandik birşeye benziyor.
telefonda da bahsettiğin herhangi bir ayar yapmadım hiç
modem eski bile olsa 10 mb verebilecek kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum. 10 senelik router kullandım zamanında o bile tam hız veriyordu. Başka telden test yapmayı deneyebilirsiniz. Modemin arayüzüne girip ayarlarını kontrol edebilirsiniz kısıtlama vb olabilir

şimdi tekrar baktım modem modeline aynen şu yazıyor (dark rangemax wifi router 300mbps wireles rourter with 3 port)
resmi de bu linkteki ürünle aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

modem eski bile olsa 10 mb verebilecek kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum. 10 senelik router kullandım zamanında o bile tam hız veriyordu. Başka telden test yapmayı deneyebilirsiniz. Modemin arayüzüne girip ayarlarını kontrol edebilirsiniz kısıtlama vb olabilir
hocam herhangi bir kısıtlama vs bulamadım hız yönetimi kısmında indirme ve yükleme seçenekleri sınırsız(kb) olarak görünüyor. diğer ayarlarda önemlimi bilmiyorum ama bu şekilde
1771436211578.webp

Son düzenleme:
telefonda dns ayarı vs var mı? belki ondan kaynaklanıyor olabilir

mhz otoda kalsın kanal seçeneği olacak 12 seç

mhz otoda kalsın kanal seçeneği olacak 12 seç
mhz de oto seçeneği yok hocam 20 ve 20/40 seçenekleri var sadece

1771436694792.webp

telefon ayarlarında özel dns olarak geçiyor olması lazım
buldum hocam otomatikte seçili şuan kapatmalı mıyım? ve bu ayar tam olarak ne işe yarıyor kapatınca herhangi bir başka sorun olurmu?
1771436836275.webp

Alıntıyı görüntüle

buldum hocam otomatikte seçili şuan kapatmalı mıyım? ve bu ayar tam olarak ne işe yarıyor kapatınca herhangi bir başka sorun olurmu?
Alıntıyı görüntüle
otomatikte kalabilir sıkıntı yok gibi gözüküyor

Geri