1080p için ekran kartı önerisi

kaen

80+
Reaksiyon skoru
1
Yakın zamanda monitör değiştirmeyi düşünmüyorum fakat sistemimi yenilemenin zamanı epey geçti. Hazır sistemlerde gereksiz bir pahalılık var ve birinden kısıp diğerine veriyorlar, pek dengeli durmuyor. Ben de kendim zaman içinde toplayacağım.

Şu an kafamdaki kart 5070 12 GB fakat VRAM konusu canımı sıkıyor, bu işlerden de pek fazla anlamıyorum. Bazıları ileride yetmez diyor, bazıları yeter diyor, aklım çok karıştı. Genellikle FPS, MOBA tarzı oyunlar oynuyorum, arada hikâyeli oyunlar oynadığım oluyor.

Bunların haricinde Adobe uygulamaları, Blender ve kod yazma tarzı şeyler de yapacağım için almışken iyisini alayım mantığıyla 7800X3D işlemciye yöneldim fakat bütçemi biraz yukarı çıkartıyor. Darboğaz yapmayacak ve üzmeyecek F/P bir işlemci önerebilirseniz sevinirim.

Bütçe belirtmek gerekirse, parçaları tek tek alırsam uzun bir süreç olacağını ve zamları hesaba katarsak muhtemelen 50-60k bandında bir bütçem olacak bütün sistem için.

Update: Şuan hepsiburada üzerinde 10 taksit imkanı var o cesaretle 5070 düşünüyorum fakat sistem biraz pahalı olacak gibi duruyor, aklımda olan daha düşük bütçeli kartlar olarak 9060XT 16GB ve 7800XT 16GB düşünüyorum nvidia tarafından veya başka bir kart önerisinde bulunabilirseniz sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,672
Üyeler
184,040
Son üye
motor
Geri