1080p ile 2K arasında çok fark var mı?

Hayatım boyunca tüm oyunları 1080p çözünürlükte oynadım. Son zamanlarda bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 2K çözünürlüğe kafayı takmış durumdayım. Ama bir arkadaşım "1080p ile 2K arasında pek fark yok" dedi. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? 2K monitörde 1080p oyun oynasam yine aynı 1080p kalitesinde mi olur? Alabileceğim en güçlü ekran kartı RTX 3080 Ti yüksek ihtimalle 2 sene 3 sene 2K'da Ultra ayarlarda 60 FPS aşağısına düşmez ama kafam karıştı. İleride ekran kartı değiştirmeme değecek seviyede bir fark var mı 2K ile 1080p arasında?
Görüntü anlamında baya gözü doyuruyor 2k görüntü renkler daha canlı daha tatlı geliyor çok mu fark var orta derecede diyebiliriz. Gözle görülür şekilde anlayabiliyorsun. FPS oyuncusuysan 1080p de yüksek hz monitör kullan bence 360 380 falan bütçe varsa 500 600 civarı hz veren kullan ama hikayeli falansa 2k 180 hz üzeri çok tatlı olur bence.

27 inç 2K 100Hz bir monitör öneririm o zaman. MSI'ın pro serisi vardı 5 6 bin civarına.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...vot-ips-180-hz-oyuncu-u-fiyati,785535012.html. bunu almayı düşünüyordum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ikinci elde.

Görüntü anlamında baya gözü doyuruyor 2k görüntü renkler daha canlı daha tatlı geliyor çok mu fark var orta derecede diyebiliriz. Gözle görülür şekilde anlayabiliyorsun. FPS oyuncusuysan 1080p de yüksek hz monitör kullan bence 360 380 falan bütçe varsa 500 600 civarı hz veren kullan ama hikayeli falansa 2k 180 hz üzeri çok tatlı olur bence.
rekabetçi ile aram yok.

Hayatım boyunca tüm oyunları 1080p çözünürlükte oynadım. Son zamanlarda bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 2K çözünürlüğe kafayı takmış durumdayım. Ama bir arkadaşım "1080p ile 2K arasında pek fark yok" dedi. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? 2K monitörde 1080p oyun oynasam yine aynı 1080p kalitesinde mi olur? Alabileceğim en güçlü ekran kartı RTX 3080 Ti yüksek ihtimalle 2 sene 3 sene 2K'da Ultra ayarlarda 60 FPS aşağısına düşmez ama kafam karıştı. İleride ekran kartı değiştirmeme değecek seviyede bir fark var mı 2K ile 1080p arasında?
Mevcutta hangi kart kullanıyorsun? Ekran kartı olarak?

https://www.akakce.com/monitor/en-u...vot-ips-180-hz-oyuncu-u-fiyati,785535012.html. bunu almayı düşünüyordum.

ikinci elde.

rekabetçi ile aram yok.
Rekabetçi oynamıyorsan 2k kesinlikle geçilir hikayeli oyunlar için renkler falan daha canlı oynarken zevk alırsın. Ekran kartın ne şuan

Ekran boyutuna ve işlemciye bağlı. Ayrıca 3000 serisi mi kaldı? 5070 alın.
hocam boş keseden sıkmak çok güzel internette baktığımda 3080 ti 15 bin lira civarında sanıyorum ki arkadaşın bütçesi o civarıda nasıl alsın 5070 biraz mantıklı sallayın.

şu anda laptop kullanıyorum. rtx 2050 75 watt ekran kartı var cihazda.

olsa denerdim hocam ama maalesef.
Anladım idare eder 1080p de şuan fakat 2k karta geçmen apayrı bir güzel oluyor 4070 süper ile 1 adet 2k oyunları bunda oynuyordum 3 adette aoc 24G4X 1080p monitör başlamıştım PC ye o şekilde kullanıyordum sistemi mükemmeldi 2k da oyun oynamak fps rekabetçi falan.

Anladım idare eder 1080p de şuan fakat 2k karta geçmen apayrı bir güzel oluyor 4070 süper ile 1 adet 2k oyunları bunda oynuyordum 3 adette aoc 24G4X 1080p monitör başlamıştım PC ye o şekilde kullanıyordum sistemi mükemmeldi 2k da oyun oynamak fps rekabetçi falan.
Allah umarım bana da nasip eder.

Allah umarım bana da nasip eder.
Amin hocam yavaş yavaş toplayın ben geçen sene bu aylarda 4 5 sistem topladım sıkıldım elden çıkardım yıl sonu high bir sistem düşünüyorum tekrar toplamayı ekran kartsız takılıyorum giriş orta bir sistemde 🥲😂

Baya fark var. Mağazaya git bir 1080p ile bir 2k ya bak. Direkt bakışta farkı anlayamazsın ama bikaç dakika bakınca ayıkırsın hemen.
Bi de oyunda keyif bambaşka olur.
Arkadaşın 2k deneyimlememiş demek ki öyle dediğine göre.

Geri