1080p ile 2K arasında çok fark var mı?

Hayatım boyunca tüm oyunları 1080p çözünürlükte oynadım. Son zamanlarda bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 2K çözünürlüğe kafayı takmış durumdayım. Ama bir arkadaşım "1080p ile 2K arasında pek fark yok" dedi. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? 2K monitörde 1080p oyun oynasam yine aynı 1080p kalitesinde mi olur? Alabileceğim en güçlü ekran kartı RTX 3080 Ti yüksek ihtimalle 2 sene 3 sene 2K'da Ultra ayarlarda 60 FPS aşağısına düşmez ama kafam karıştı. İleride ekran kartı değiştirmeme değecek seviyede bir fark var mı 2K ile 1080p arasında?
DLSS4 te 1440p çok kaliteli gözüküyor 1080p ye göre, çoğu oyunda açacağın için en önemli şey dlss olacak.

DLSS4 te 1440p çok kaliteli gözüküyor 1080p ye göre, çoğu oyunda açacağın için en önemli şey dlss olacak.
o zaman 5060Tİ'da tercih edebilirim aslında. bir kaç kişi 7800xt önerdi ama rtx 3080ti gibi o da saf güç kartı ve saf güçte 3080ti kartın gerisinde kalıyor.

2K'nın yeri çok başka. FPS oyunları hariç min 2K alınmalı, bütçe varsa 4K.

DLSS4 gözümle gördükten sonra ben FSR kullanmam daha
mfg dedikleri gibi işe yarıyor mu peki? gerçekten de fpsi katlıyor mu? gecikme değeri nasıl oluyor? çünkü gerçekten işini iyi yapıyorsa 3080Tİ yerine 5060Tİ yönelicem.

mfg dedikleri gibi işe yarıyor mu peki? gerçekten de fpsi katlıyor mu? gecikme değeri nasıl oluyor? çünkü gerçekten işini iyi yapıyorsa 3080Tİ yerine 5060Tİ yönelicem.
MFG 4x durumu şöyle bazı gözler bu yapaylığı -gecikmeden kaynaklı- farkedebiliyorken bazıları edemiyor. Bu da gözün genetiği ile alakalı bir durum aynı durum HZ'de de var. Bazı insanlar 60hz üstünü göremiyor bazıları da 240 üstünü göremiyor. Bu yüzden insanların tecrubeleri ve aktardıkları bilgiler birbirleri ile çelişiyor. Bana göre 4x kullanılmaz, ben acayip rahatsız oluyorum.

MFG 4x durumu şöyle bazı gözler bu yapaylığı -gecikmeden kaynaklı- farkedebiliyorken bazıları edemiyor. Bu da gözün genetiği ile alakalı bir durum aynı durum HZ'de de var. Bazı insanlar 60hz üstünü göremiyor bazıları da 240 üstünü göremiyor. Bu yüzden insanların tecrubeleri ve aktardıkları bilgiler birbirleri ile çelişiyor. Bana göre 4x kullanılmaz, ben acayip rahatsız oluyorum.
benim gözüm öyle çoğu şeyi fark edemez. ama yine de saf güç takıntısı uyandı bende anlamsız ve gereksiz bir şekilde. 3080tida ki fsr fg ve dlss ile aslında rahat edebilirim ama görüntüyü çok bozar mı diye düşünüyorum. bir yandan da sıfır 5060ti düşünüyorum ama şu an bile 2kda güçsüz bir kartken sadece teknolojiye güvenip onu mu alsam? dediğim gibi uzun süre alacağım sistemde kalacağım.

benim gözüm öyle çoğu şeyi fark edemez. ama yine de saf güç takıntısı uyandı bende anlamsız ve gereksiz bir şekilde. 3080tida ki fsr fg ve dlss ile aslında rahat edebilirim ama görüntüyü çok bozar mı diye düşünüyorum. bir yandan da sıfır 5060ti düşünüyorum ama şu an bile 2kda güçsüz bir kartken sadece teknolojiye güvenip onu mu alsam? dediğim gibi uzun süre alacağım sistemde kalacağım.
Ben 3080Ti alırdım hem fiyatı daha uygun hem de güçlü bir kart.

o zaman 5060Tİ'da tercih edebilirim aslında. bir kaç kişi 7800xt önerdi ama rtx 3080ti gibi o da saf güç kartı ve saf güçte 3080ti kartın gerisinde kalıyor.
3080 ti de dlss 4 var zaten. FG ve MFG yok. Nvidia app üzerinden oyunu dlss 4'e güncelleyebilirsin. Eğer oyun dlss 4 destekliyorsa zaten dlss 4 kullanırsın. Dlss'nin birden fazla ayağı var. Ray reconstruction, dlss, dlaa, fg ve mfg diye. FG ve mfg hariç tüm rtx kartlar hepsini destekliyor. Bu arada 4070 ti super kullanıyorum, fg fena olmasa da asla doğal fps gibi olmuyor. 3080 ti ve 5060 ti arasında çok fazla kas gücü farkı var. 3080 ti almanı öneririm. 12gb zaten gayet yeterli. 5060ti'nin 16gb olması bir şey ifade etmiyor. 4070 ti super ile cyberpunk 2k path racing ve ultra ayarlar 11gb vram kullanımı görüyorum.

Bu videodaki yöntemle oyundaki sürümün güncellenip güncellenmediğinin anlayabilirsin:

Bende 1080 den 2k ya yeni geçmiş birisi olarak gözle görülür fark var. 1080p monitöre bakınca sanki 720p gibi geliyor

Geri