12gb vram yeterli mi?

AMD RT de çok kötü hala, o yüzden GTA6 için minimum 5070 Tİ öneriyorum ben Ultrada oynamak istiyorsanız.

selamlar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve sistemi en az 5 yıl kullanacağım. bu durumda gta 6 çıktığında bi şekilde rahatça oynatabilmesi gerekiyor. biraz araştırdığımda gta 6'ya en yakın oyunun indiana jones olduğunu öğrendim. örneğin indiana jones'da 80fps veriyorsa gta 6'da 60 üstü verir gibi hesaplıyorum. 5070 gayet iyi bi kart ama vram'den dolayı tam gücünü bu tarz oyunlarda veremeyeceğinden korkuyorum.
Alıntıyı görüntüle
burda ki görsel native 2k supreme ayarlarda kullanılan vram.
Alıntıyı görüntüle
burda ise native 2k'da supreme ve full ray tracing açık iken kullanılan vram.

bu durumda 5060ti daha yüksek ayarlarda oyun oynama imkanı sunuyor. Vramden dolayı rx 9070 tarafına gidiyim diyorum orada da teknoloji ray tracing performansı nvidia'ya göre zayıf kaldığını düşünüyorum.
9070xt 2k HIGH full ray tracing balanced upscaling ayarlarında 30fps alırken 5060ti 2k SUPREME full ray tracing balanced upscaling ayarlarında 28fps alıyor.

bu durumda ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum ne yapmalıyım?
hocam rtx i kesin kullanacaksanız yapacak başka bişey yok güç farkı cok var 5060 ti ya gecilmez sırf 4gb vram icin ama rtx cok işinize yarayacakmı iyi düşünün derim amd hem ucuz hem iyi performans iyi vram miktari

AMD RT de çok kötü hala, o yüzden GTA6 için minimum 5070 Tİ öneriyorum ben Ultrada oynamak istiyorsanız.
hocam bütçeyi o kadar çıkarmak yerine 35k'ya 5060ti veya 30k'ya düz 5060'lı sistem toplamayı düşünüyorum. hem daha bütçeli olacak hemde 5070 gibi bi karta o kadar para verip gta 6 gibi oyunlarda kartın güçlü olmasına rağmen yüksek ayarlarda oynayamamak büyük üzer.

hocam bütçeyi o kadar çıkarmak yerine 35k'ya 5060ti veya 30k'ya düz 5060'lı sistem toplamayı düşünüyorum. hem daha bütçeli olacak hemde 5070 gibi bi karta o kadar para verip gta 6 gibi oyunlarda kartın güçlü olmasına rağmen yüksek ayarlarda oynayamamak büyük üzer.
Indiana Jones genel olarak VRAM sömüren bir oyun. Genelleme yapmak saçma olur. 5070 ile 5060 Ti arasında kas gücü olarak çok fark var. 5070 almak daha mantıklı her zaman.

hocam rtx i kesin kullanacaksanız yapacak başka bişey yok güç farkı cok var 5060 ti ya gecilmez sırf 4gb vram icin ama rtx cok işinize yarayacakmı iyi düşünün derim amd hem ucuz hem iyi performans iyi vram miktari
hocam gta 6'da ray tracing global illumination direkt oyun motorunda olacak açılıp kapanabilen bir ayar olmayacak bu durumda ray tracing performansı çok önemli olacağından dolayı ray tracing'e önem veriyorum.

Indiana jonesla benzer diyen şaka yapıyor olmalı. 4070ti 7600x sistemde drop giriyor indiana jones denen oyunda. Stabilite sıfır. Gta böyle çıksa satışları düşer.

Nvidialardan 5060,5060ti,5070 hangisini istersen al Gta6 çıkınca veya birkaç sene sonra performansı tatmin etmezse satar değiştirsin.Ekran kartı değiştirmek zor bir iş değil sonuçta hemde nvidianın 2.eli güçlü

Indiana Jones genel olarak VRAM sömüren bir oyun. Genelleme yapmak saçma olur. 5070 ile 5060 Ti arasında kas gücü olarak çok fark var. 5070 almak daha mantıklı her zaman.
indiana jones'un gta 6'ya en benzer oyun olduğu söylendiği için bu oyunu baz alıyorum.
Indiana jonesla benzer diyen şaka yapıyor olmalı. 4070ti 7600x sistemde drop giriyor indiana jones denen oyunda. Stabilite sıfır. Gta böyle çıksa satışları düşer.
stabilite konusu zayıf olabilir ama genel olarak fps değerlerinin benzer olacağı söyleniyor.

indiana jones'un gta 6'ya en benzer oyun olduğu söylendiği için bu oyunu baz alıyorum.
Benzer olabilir ama optimizasyonu bu kadar kötü olmaz. Indiana jones gereksiz Vram tüketiyor. 12gb evet ilerde sınırda olacak veya yetmeyecek ama sırf bu yüzden 5060 ti alınmaz.

Nvidialardan 5060,5060ti,5070 hangisini istersen al Gta6 çıkınca veya birkaç sene sonra performansı tatmin etmezse satar değiştirsin.Ekran kartı değiştirmek zor bir iş değil sonuçta hemde nvidianın 2.eli güçlü
ben genelde 60 serisi kartları almaktan yanayım fakat 5070 ile 5060ti arasında yaklaşık %40'lık performans farkı var ve aralarında 10k fark fiyat farkı var bu fark hadi vermeye değer diyorum ama o kadar güçlü kart alıp gta 6'da o gücü kullanamayacağımdan şüphelendiğimden 5060ti veya 5060 alıp zaten 5 yıl sonra 7060 belki 8060 serisi çıkacaktır bunlara geçerim. en azından 35k'ya aldığımda gta 6'yı en kötü 1440p orta-yüksek ayarlarda çok rahat oynatacağını düşünüyorum. eğer 5070 alırsam 10k daha fazla verip yine 1440p'de yüksek ayarlarda oynattıktan sonra bi anlamı kalmıyor o kadar fiyat farkına.

Benzer olabilir ama optimizasyonu bu kadar kötü olmaz. Indiana jones gereksiz Vram tüketiyor. 12gb evet ilerde sınırda olacak veya yetmeyecek ama sırf bu yüzden 5060 ti alınmaz.
hocam bildiğiniz başka zorunlu ray tracing kullanan yani gta 6'da olacak olan ray tracing'i kullanan başka triple a oyun var mı onlara da bakalım. şahsen ben indiana jones gibi zorunlu ray tracing kullanan bir oyun bulamadım.

hocam bildiğiniz başka zorunlu ray tracing kullanan yani gta 6'da olacak olan ray tracing'i kullanan başka triple a oyun var mı onlara da bakalım. şahsen ben indiana jones gibi zorunlu ray tracing kullanan bir oyun bulamadım.
The doom dark ages var sanırım ama daha çıkmadı. Onun optimizasyonunun en azından daha iyi olacağını düşünüyorum.

En mantıklısı GTA 6 PC'ye (2027 ortaları veya sonları gibi) çıkana kadar bekleyip o zamanın yeni nesil kartını (muhtemelen RTX 60 serisi) almak olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,920
Üyeler
174,941
Son üye
Yasofbjdu
Geri