12gb vram yeterli mi?

dlss ile oynayabilir ancak. arkadaşımda 4080 super var 4kda dlsse rağmen yüksek fps alamıyor
Dlss de görüntüyü bozuyor hala hocam.Gözle fark edilemez kadar ilerleyemedi o teknoloji de.O yüzden en iyi tercih 9070xt hala.

5yıl aynı kartı kullanma işi bitti 3 4 yıl sonra o kartla oyuna girdiğinde low presetten başka sansin olmuycak zaten vrami dolduramiycaksin

Hocam yeter diyorsunuz ama indiana jones gibi gta 6'ya oldukça yakın olan bir oyunda yüksek ayarlarda neden full ray tracing açmaya yetmiyor. bu durumda elimde 5070 gibi güçlü bir kartın olmasına gerek kalmıyor ki zaten 5060ti'de yüksek ayarlarda ray tracing açmadan gayet iyi fps değerlerine sahip.

hocam dediğim gibi konu ray tracing ama vramden dolayı ray tracing'i kullanılamaz duruma sokuyor.

teknolojiyi burda bırakmasada ray tracing performansında 5060ti ile bile kafa kafaya olması çok düşündürüyor
ben boşuna 9070xt almışım hocam :( şaka bir yana o performansı saf gücü ile verebiliyor mu hayır hadi verdi diyelim kalite bozuluyor oyun kaliteniz bozuluyor

Dlss de görüntüyü bozuyor hala hocam.Gözle fark edilemez kadar ilerleyemedi o teknoloji de.O yüzden en iyi tercih 9070xt hala.
1747153523958.png

Bu 9070XT'nin yüksek ayarlarda supreme değil full Ray Tracing açıkken verdiği FPS değerleri. (Native)

1747154383574.webp

Bu da 5060 Ti'nin supreme ayarlarda high değil full Ray Tracing açık şekilde verdiği FPS değerleri. (Native) Böyle bir farkın GTA 6'da da olma olasılığı bana çok yüksek geliyor.
ortalamada 5 FPS ile 9070XT önde oluyor bu benim için bir fark değil çünkü ayar farkıda mevcut.
Not: Bu FPS değerleri tamamen native yani teknoloji kullanılmadan olan FPS değerleri.

Son düzenleme:
Nvidia bulur bir çaresini ne demek ya 🤣Şuan da bile 12gb vram yetmemeye başladı.5 yıl nasıl yetecek bir açıklar mısınız.Adam 2k max grafiklerde oynayacağım oyunları diyor imkanı yok yetmesinin.
12gb vram emin ol yeter şuan yetmemeye hangi oyunda başladı benim haberim yok da

ben boşuna 9070xt almışım hocam :( şaka bir yana o performansı saf gücü ile verebiliyor mu hayır hadi verdi diyelim kalite bozuluyor oyun kaliteniz bozuluyor
yukarda attığım görseller tamamen native yani teknoloji kullanılmadan alınan fps değerleri. 9070xt sıradan oyunlar için 5060ti'den tabii ki çok önde fakat bu gta 6'gibi bi oyunda ray tracing yüzünden aradaki fark çok çok azalmasından korkuyorum. ki zaten indiana jones'da o fark resmen yok olmuş ray tracing açık iken.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

12gb vram emin ol yeter şuan yetmemeye hangi oyunda başladı benim haberim yok da
hocam az önce zaten indiana jones gibi bir oyunda (gta 6'ya oldukça yakın bir oyun) yüksek ayarlardayken 5070'in full ray tracingi açamadığından bahsettim.

Son düzenleme:
Arkadaşın da bahsettiği gibi 2k supreme İndiana Johnsta rt açılmıyor.Artık yeni çıkan çoğu oyunda aynı sıkıntılar yaşanacak zaten.

4k ultrada şuan çoğu oyunda vram problemi yaşıyorum not 12gb vram'a sahibim.
adam 2k dan söylediği için buna müteakip cevap yazdım ve 12GB VRAM gayet yeterli 5070 12GB ile de oyun oynayamaz ise yazık yani derim ve bu kart 4k da 50 FPS üstü rahat alır akıcı oynar 2K 100+ FPS çok rahatta alır

Şu an 1080p’de sorun yaşamazsın hocam, ama ilerde bazı yeni oyunlar 12 GB’ı zorlayabilir. Bir tık fazlası uzun ömürlü olur.

adam 2k dan söylediği için buna müteakip cevap yazdım ve 12GB VRAM gayet yeterli 5070 12GB ile de oyun oynayamaz ise yazık yani derim ve bu kart 4k da 50 FPS üstü rahat alır akıcı oynar 2K 100+ FPS çok rahatta alır
Hocam fps ile derdim yok ki benim. Benim sorunum bu kadar güçlü kart alırken indiana jones (performans olarak olası en yakın gta 6 ) gibi oyunlarda ayaraları açamadıktan sonra ne anlamı kalıyor ki. Gta 6’da da aynı durum olma ihtimali çok çok yüksek. önceki mesajlarımda zaten bahsettim. şu an 5070 indiana jones'da yüksek ayarlarda ray tracing ayarını açamıyor vramden dolayı burdan yola çıkarsak gta 6'da çok benzer durumlar yaşanacak. şu an benim 2060 6gb ile gta 5 enhanced versiyonunda yaşadığımın benzerini 5070 indiana jones'da yaşıyor

Son düzenleme:
selamlar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve sistemi en az 5 yıl kullanacağım. bu durumda gta 6 çıktığında bi şekilde rahatça oynatabilmesi gerekiyor. biraz araştırdığımda gta 6'ya en yakın oyunun indiana jones olduğunu öğrendim. örneğin indiana jones'da 80fps veriyorsa gta 6'da 60 üstü verir gibi hesaplıyorum. 5070 gayet iyi bi kart ama vram'den dolayı tam gücünü bu tarz oyunlarda veremeyeceğinden korkuyorum.
Alıntıyı görüntüle
burda ki görsel native 2k supreme ayarlarda kullanılan vram.
Alıntıyı görüntüle
burda ise native 2k'da supreme ve full ray tracing açık iken kullanılan vram.

bu durumda 5060ti daha yüksek ayarlarda oyun oynama imkanı sunuyor. Vramden dolayı rx 9070 tarafına gidiyim diyorum orada da teknoloji ray tracing performansı nvidia'ya göre zayıf kaldığını düşünüyorum.
9070xt 2k HIGH full ray tracing balanced upscaling ayarlarında 30fps alırken 5060ti 2k SUPREME full ray tracing balanced upscaling ayarlarında 28fps alıyor.

bu durumda ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum ne yapmalıyım?
1060 la bakistik :D fazlasıyla ben fs 22 oynarken bile çok yüksek ayarlarda 3gb VRAM kullaniyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,012
Üyeler
175,146
Son üye
zumberx
Geri