14 Ayar Bileklik 24k

yananlar daha mesajını okumadan beğenmiş :D warren buffet olmaya gerek yok 90 üzeri iqya sahip olan herkes piyasayı biraz uğraşla okuyabilir. 10 milyonu büyük görmen de yardı

kimse bişey kazanmadı kazanan da 20 yılda bi kere denk gelecek bişeye şahit oldu daha da kazanamaz altın kazandırmaz altın değer korur

Altının amacı düzenli gelir üretmek değildir; sermayeyi koruma ve çeşitlendirme aracıdır.
Sonradan fazla sacmaladigini anlayip mesaji düzenleyip "altının amacı sermayeyi koruma ve çeşitlendirmektir" yazarak yatırım aracınin tanımını yapmış ama hala yatırım aracı değildir diyor :D
Ben bistte işlem açıyorum emtia neredeyse hiç almam ama verdiğin örnekteki BIST 10 yılda 20 kat gittiyse altın 75 katları gördü şuan ise 60 katlarda nasdaq ise son 10 yılda altından biraz daha fazla yükselse bile yüzde 40 vergi sebebi ile ülkemizde yine altınin gerisinde kaliyor. Ayrıca gidip 50 yıllık enflasyon ile kıyas yapmak da saçma bundan 20 yıl önce insanlar doğru düzgün hisse senedi mi alabiliyordu da 50 yıllık kiyasliyorsun.
Ozetle altın yatırım aracıdır ama şuan girilir mi? Belki yukselir belki duser ama ben girmem

Son düzenleme:
Bir şeyin yatırım aracı olup olmaması vade/getirisinin yüksekliğine göre belirlenmez. Altın gümüş paladyum platin de yatırım araçlarındandır. Gümüş 65'ten 180e yükseldiğinde yatırım aracı oldu da 96'ya düştüğünde yatırım aracı olmaktan çıktı mı? Bu nasıl mantık?

DeğildirSon 50 yıllık grafikte altın dolar enflasyonunun altında kalıyor. Yatırım aracı enflasyonun altında kalamaz. Türkiyedeki emlak piyasasıyla altın kıyaslanmaz. Biri geliyor ikinci el araba fiyatıyla öbürü geliyor ofisle kıyaslıyor. Altın yatırım aracıysa başka yatırım aracıyla kıyaslanır. Ha arabayla ofisle kıyaslayacaksan yatırım aracı değildir. Çindeki emlak piyasasının geldiği hale bakarsanız ne dediğimi anlayacaksınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Baya yüksek. Aylık akdi faiz nerdeyse
Ayrıca Çin emlak piyasası tamamen devletin politikası ile ilgili bunu başka ülkelerdeki konutlar ile kıyaslamak mantıksız daha bu konularda bile yanlış bilgiler yayiyorsun sonrada "eheheh 90iq adam bile yapar" diyorsun

Son düzenleme:
DeğildirSon 50 yıllık grafikte altın dolar enflasyonunun altında kalıyor. Yatırım aracı enflasyonun altında kalamaz. Türkiyedeki emlak piyasasıyla altın kıyaslanmaz. Biri geliyor ikinci el araba fiyatıyla öbürü geliyor ofisle kıyaslıyor. Altın yatırım aracıysa başka yatırım aracıyla kıyaslanır. Ha arabayla ofisle kıyaslayacaksan yatırım aracı değildir. Çindeki emlak piyasasının geldiği hale bakarsanız ne dediğimi anlayacaksınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Baya yüksek. Aylık akdi faiz nerdeyse
hocam yaşın 50'nin yarısı bile değildir 50 senelik enflasyonun altında kalmasının bize ne gibi bir eksisi veya artısı var :) Dolar enflasyonunun altında kalıyor olması, Altının birçok yerde değer kazanarak avantaj sağlaması gerçeğini değiştirmiyor. Sizin mantıkla Bitcoin 10 dolardan 100K dolara çıktı altın bu kadar çıkmadı o zaman altın yatırım aracı değildir dememiz lazım. Kardan zarar etmiş olabiliriz elbette ama altının kar etirmediğini söylemek için kör olmak lazım. Günün sonunda Ofis almasaydık da altında kalsaydık cebimizde 3 ofis parası vardı. 6000TL'de 100TL bayağı yüksek diyorsun da buyur örnek ver neye yatırım yapalım? Ha şunu da ekleyeyim inancım gereği faiz hassasiyeti olan bir insanım. Benim faize bulaşmadan paramın değer kaybetmesini önleyebileceğim hepi topu 3-5 tane yatırım aracı var. Onların içinde de en makulü altındır. Ağırlıklı olarak İslam inancına sahip bir ülkede de Altın gayet göz önünde bulunan ve birçok insan tarafından tercih edilen yatırım aracıdır. Size uyar veya uymaz. 2023'teki altınımla 1 tane, 2026'daki altımınla 3 tane ofis alabiliyorsam bu gayet güzel bir kar. Dolarda veya hissede tutsam belki 5 ofis edecekti orası ayrı konu, günün sonunda 1'i 3 ettiysek bu kardır.

En basitinden geçen hafta 88TL'den 1KG gümüş alıp bu hafta 92.5'tan bozdum. Kuveyt Türk üzerinden yaptım, gramda 2Tl makası var. Nakitim 1 haftada 4500TL getirdi. Öğrenci olarak 1 aylık KYK parasından fazla para kazandım xD İlla en çok kazandıranı bulup ona yatırım yaparak yatırım aracı belirlenmez, az da kazandırsa yatırım aracıdır. En kısa özetiyle TL'de durmak yerine X bir şey alıp bir süre sonra TL bazında değeri artıyorsa enflasyon altında kalsa bile bu bir yatırımdır. TL'de kalsam o ufak yükseliş de olmayacak ve para pul olacak

konudan bağımsız, yaşlı yakınlarınıza kuyumcunun altını düşükten alıp yüksekten sattığını, komisyon kestiğini söyleyin çoğu kuyumcu bu yaşlıların altın alıp sürekli satmalarından geçiniyorlar cok fena ayar oluyorum. Çoğu kuyumcunun verdiği parayı saymıyo bile. Bana bir kere babanem çeyrek vermişti şu kadar ediyor bozdurursun diye, gittim bozdurdum olduğundan 300 lira az ödemişti orhan. Babanem de tabii ki bana vermeden önce yeni almıştı. Para vermek için altın alanlar var durduk yere kuyumcuya niye komisyon veriyolar anlamiyorum. Gün yapıyorlar diye altın alıyorlar kadın gidiyor bozduruyor onu mesela. Sonraki günde yine komisyonla altın alıyor yaw delircem.

Alıntıyı görüntüle

Piyasanın zirvesinde şuan. Altın yatırım aracı değildir altın son 50 yılın neredeyse en pahalı seviyelerinde. Değerinin epey üstünde fiyatlanıyor yatırım yapıcam diye altın alırsanız 5 kuruş kazanamazsınız.
Altın hakkında 2 görüş var.
Biri 2500 onsa tekrar düşeceği diğeri ise 6000 ons yolcuğuna başlayacağı.
Altın yazın her zaman düşer ve ağustostan ocağa kadar çıkar.
Düşüş eğer burada sınırlı kalacaksa yükselişe geçecek gibi.
Ama Trump ara seçimi var.
Sırf seçimi kazanmak için birşeyler yapıp altını düşürebilir veya yükseltebilir. Ytd...

Altın hakkında 2 görüş var.
Biri 2500 onsa tekrar düşeceği diğeri ise 6000 ons yolcuğuna başlayacağı.
Altın yazın her zaman düşer ve ağustostan ocağa kadar çıkar.
Düşüş eğer burada sınırlı kalacaksa yükselişe geçecek gibi.
Ama Trump ara seçimi var.
Sırf seçimi kazanmak için birşeyler yapıp altını düşürebilir veya yükseltebilir. Ytd...
Piyasada bilinmesi gereken ilk şey dibin ve zirvenin olmadığı :D Tamamen risk ödül belirleyip ona göre hareket etmek gerekiyor

Altın altındır ilk çağlardan itibaren böyle durum

Piyasanın zirvesinde şuan. Altın yatırım amacı değildir altın son 50 yılın neredeyse en pahalı seviyelerinde. Değerinin epey üstünde fiyatlanıyor yatırım yapıcam diye altın alırsanız 5 kuruş kazanamazsınız.
Altın yatırım aracıdır.Paranı korur.Uzun vade sürekli eklersin, mal ve mülk alacağın zaman bozdurursun.En güvenli yatırımdır.Sen yükselince alırsan tabi yatırım olmaz.Kısa vade düşünmiyeceksin.Napsın millet borsaya girip stresten ölsün mü? Nasdaq girsinde düşünce dolar olarak mı kaybetsin? Bitcoin ve altcoin alsın ev ocak mı sönsün? Bırakın bu işleri.Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.İki üç analizciyi dinleyip altın yatırım değildir demenin manası yok.Ev ve arsadan sonra emtilar gelir.Borsalar manipülasyonun babasıdır kumardan farkı yoktur.Şirketlerin ne yaptığının önemi yok tek kriter takasın toplu olmasıdır.Bistte destek faktoring bir bak bakim ne iş yapıyormuşta o kadar yükselmiş?

Altın yatırım aracıdır.Paranı korur.Uzun vade sürekli eklersin, mal ve mülk alacağın zaman bozdurursun.En güvenli yatırımdır.Sen yükselince alırsan tabi yatırım olmaz.Kısa vade düşünmiyeceksin.Napsın millet borsaya girip stresten ölsün mü? Nasdaq girsinde düşünce dolar olarak mı kaybetsin? Bitcoin ve altcoin alsın ev ocak mı sönsün? Bırakın bu işleri.Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın.İki üç analizciyi dinleyip altın yatırım değildir demenin manası yok.Ev ve arsadan sonra emtilar gelir.Borsalar manipülasyonun babasıdır kumardan farkı yoktur.Şirketlerin ne yaptığının önemi yok tek kriter takasın toplu olmasıdır.Bistte destek faktoring bir bak bakim ne iş yapıyormuşta o kadar yükselmiş?
sende en az 10 kilo var. Kitabı yazan adam... Saygılar hürmetler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,356
Üyeler
198,746
Son üye
Trakyalı Mühendis

Geri