Sonradan fazla sacmaladigini anlayip mesaji düzenleyip "altının amacı sermayeyi koruma ve çeşitlendirmektir" yazarak yatırım aracınin tanımını yapmış ama hala yatırım aracı değildir diyoryananlar daha mesajını okumadan beğenmişwarren buffet olmaya gerek yok 90 üzeri iqya sahip olan herkes piyasayı biraz uğraşla okuyabilir. 10 milyonu büyük görmen de yardı
kimse bişey kazanmadı kazanan da 20 yılda bi kere denk gelecek bişeye şahit oldu daha da kazanamaz altın kazandırmaz altın değer korur
Altının amacı düzenli gelir üretmek değildir; sermayeyi koruma ve çeşitlendirme aracıdır.
Ben bistte işlem açıyorum emtia neredeyse hiç almam ama verdiğin örnekteki BIST 10 yılda 20 kat gittiyse altın 75 katları gördü şuan ise 60 katlarda nasdaq ise son 10 yılda altından biraz daha fazla yükselse bile yüzde 40 vergi sebebi ile ülkemizde yine altınin gerisinde kaliyor. Ayrıca gidip 50 yıllık enflasyon ile kıyas yapmak da saçma bundan 20 yıl önce insanlar doğru düzgün hisse senedi mi alabiliyordu da 50 yıllık kiyasliyorsun.
Ozetle altın yatırım aracıdır ama şuan girilir mi? Belki yukselir belki duser ama ben girmem
Son düzenleme: