Neler Yeni

14 yaşında basketbol uygun mu?

3.George

80+ Bronze
171 boy 65-72 kiloyum ve epey yağlıyım. Göbek var fakat içe çektiğimden belli olmuyor, bir de basenler de çok yağ var. Basketbol kilo aldırır mı? Bir de ben oynayabilir miyim? Düzenli kursa başlayacağım.

Orkinos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Emrah
171 boy 65-72 kiloyum ve epey yağlıyım. Göbek var fakat içe çektiğimden belli olmuyor, bir de basenler de çok yağ var. Basketbol kilo aldırır mı? Bir de ben oynayabilir miyim? Düzenli kursa başlayacağım.
tabii ki oyniya bilirsin kardeşim, yaşin daha genc ergenlik caginda spora onem verirsen genetik faktorunde iyise gelişirsin. Sana tavsiyem beslemene dikkat et yagli yiyeceklerden uzak dur protein agirlikli beslen karbonhidrati fazla kacirma kararinda tuket.15 yil amator futbol oynadim 2 sene basketbol ve simdi agirlik antremanlariyla kondisyonumu guclendiriyorum yas 35 halen caki gibiyim :)hayellerinin pesinden koş hic birakmadan

3.George

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tabii ki oyniya bilirsin kardeşim, yaşin daha genc ergenlik caginda spora onem verirsen genetik faktorunde iyise gelişirsin. Sana tavsiyem beslemene dikkat et yagli yiyeceklerden uzak dur protein agirlikli beslen karbonhidrati fazla kacirma kararinda tuket.15 yil amator futbol oynadim 2 sene basketbol ve simdi agirlik antremanlariyla kondisyonumu guclendiriyorum yas 35 halen caki gibiyim :)hayellerinin pesinden koş hic birakmadan
Yemeklerim yağlı olmaya devam etse ne olur ki, zaten basketbol oynamış olucam. Yağlanma çok olmaz herhalde. Bir de kilo aldırıyor mu?

Sametsxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Samet xd
Yemeklerim yağlı olmaya devam etse ne olur ki, zaten basketbol oynamış olucam. Yağlanma çok olmaz herhalde. Bir de kilo aldırıyor mu?
yağlı yemeklerde aldığın kaloriyi basketbolda hemen yakamazsın saatlerce oynaman lazım ve basketbol kilo aldırmaz kendimden biliyorum 1 hafta hergün 4-5 saat basketbol oynadım yağlı yemek yemedim 4 kilo verdim

Junlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Yiğit Yardımcı
Basketbol yağlarını kasa çevirir ancak hızlı olmaz hızlı bir şekilde kilo vermek için önerim 2 öğün ye ve akşam abartma ben bu şekilde son iki haftada 3 kilo verdim ve ayrı bir spor yapmadım
Ama kilonu koruman yeterli çünkü daha boyun uzar

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yaşının hiç bir sıkıntısı yok, ben pişmanım keşke 13-14 yaşında baskete başlasaydım diye.
Kulübe falan girersen sık antrenmanlarla kilo falan kalmaz.

Kadir_1987

80+ Silver
Spor ne kadar erken yaşlar da yapılırsa , ilerleyen yaşlar da meyvelerini alırsın.
İmkanın ve vaktin varsa neredeyse vaktinin çoğunu spor'a ayırabilirsin , o kadar önemli yani ;)

3.George

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
imkan varsa yüzme kursuna git
ilgi alanım deği severek yapmak istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Spor ne kadar erken yaşlar da yapılırsa , ilerleyen yaşlar da meyvelerini alırsın.
İmkanın ve vaktin varsa neredeyse vaktinin çoğunu spor'a ayırabilirsin , o kadar önemli yani ;)
Ya beleşe gençlik merkezinde kurs açılıyormuş yazın, ona gideceğim fakat yağlı ve hafifte kiloluyum sanırsam ondan çok çabuk yoruluyorum. 10 dkdan sonra nefes nefese kalabiliyorum.

Kadir_1987

80+ Silver
ilgi alanım deği severek yapmak istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya beleşe gençlik merkezinde kurs açılıyormuş yazın, ona gideceğim fakat yağlı ve hafifte kiloluyum sanırsam ondan çok çabuk yoruluyorum. 10 dkdan sonra nefes nefese kalabiliyorum.
İstikrarlı olduğun takdir de yorgunluk süren gitgide uzayacak bunu garanti ederim.
Ama zorlandığın da kesinlikle dinlenmen gerekiyor.
İstikrar ve Azim = Bombake ;)

3.George

80+ Bronze
İstikrarlı olduğun takdir de yorgunluk süren gitgide uzayacak bunu garanti ederim.
Ama zorlandığın da kesinlikle dinlenmen gerekiyor.
İstikrar ve Azim = Bombake ;)
Peki neden oluyor, yağlıyım diye mi yoksa hiç spor yapmadığımdan mı, Bir de ben yürürken yağların sallandığını hissediyorum. Bu beni rahatsız ediyor ve oturasım geliyor. Dışarıdn da mı sallandığı görünüyor?

Kadir_1987

80+ Silver
Peki neden oluyor, yağlıyım diye mi yoksa hiç spor yapmadığımdan mı, Bir de ben yürürken yağların sallandığını hissediyorum. Bu beni rahatsız ediyor ve oturasım geliyor. Dışarıdn da mı sallandığı görünüyor?
Dışarıdan şöyle böyle deme.
Özgüven eksikliği ve kendin ile barışık olmadığından kaynaklanıyor genelde bu bahsettiklerin.
Hepsini kenara bırak şimdi ;)

Öncelikle kendini sev.
Dışarıdaki insanların senden zerre kadar farkı yok bunu unutma.

Yorulman tamamen vücudunun kondisyonsuz oluşu ve güçlü olmayışından.
İlk etap da yapabildiğin kadar yürüyüş yapacaksın.
Artık yürüyüş seni kesmeyecek hale gelecek yani basit ve km'lerce yürüyebilirim kıvamına geldiğinde de hafiften ağırlıklara başlayacaksın.
Yanında spora giderken en az 1 arkadaşının olmasını tavsiye ederim.
Seni motive etmesi için değil , onun istikrarlı spora gitmesi senin spor'dan kaytaramamanı sağlayacak ve sürekliliği sağladığın da vücudun da hissedilir derece deki farkı görmüş olacaksın.
Hem kondisyonlu hem de çabuk yorulan biri olmaktan çıkacaksın güzel kardeşim :)

3.George

80+ Bronze
Dışarıdan şöyle böyle deme.
Özgüven eksikliği ve kendin ile barışık olmadığından kaynaklanıyor genelde bu bahsettiklerin.
Hepsini kenara bırak şimdi ;)

Öncelikle kendini sev.
Dışarıdaki insanların senden zerre kadar farkı yok bunu unutma.

Yorulman tamamen vücudunun kondisyonsuz oluşu ve güçlü olmayışından.
İlk etap da yapabildiğin kadar yürüyüş yapacaksın.
Artık yürüyüş seni kesmeyecek hale gelecek yani basit ve km'lerce yürüyebilirim kıvamına geldiğinde de hafiften ağırlıklara başlayacaksın.
Yanında spora giderken en az 1 arkadaşının olmasını tavsiye ederim.
Seni motive etmesi için değil , onun istikrarlı spora gitmesi senin spor'dan kaytaramamanı sağlayacak ve sürekliliği sağladığın da vücudun da hissedilir derece deki farkı görmüş olacaksın.
Hem kondisyonlu hem de çabuk yorulan biri olmaktan çıkacaksın güzel kardeşim :)
Ya ben kendimle barışık olmaya çalışıyorum fakat ben önceden zayıftım, s*l*k gibi hızla kilo aldırdım kendime ve yağlandım. Ondan üzülüyorum o kadar, birde ben spor salonuna gidemem durumumuz yok, basketbol kursuna da belki bir arkadaşımı çağırırım. O da kilolu biri zaten, umarım kabul ederde gelir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,785
Üyeler
170,254
Son üye
Barbay01
Top Bottom