Neler Yeni

14 yaşında spor yapmak boya engelmi

arsln444

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
muhammed arslan
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
Beyler
yaş 14
boy 171
kilo 82
bazıları fitness başlarsan boy kısa kalır diyorlar yağ kütlesindende kurtulmak istiyorum sizce fitness başlamalı mıyım erkenmi

Armi3067

80+ Bronze
Hayır değil fakat sen yine de dikeyde sana baskı yapabilecek hareketlerden gelişim çağını tamamlayana kadar uzak dur.

lydran

80+
Beyler
yaş 14
boy 171
kilo 82
bazıları fitness başlarsan boy kısa kalır diyorlar yağ kütlesindende kurtulmak istiyorum sizce fitness başlamalı mıyım erkenmi
Eklemleriniz yumuşak olduğu için bence şuan erken, 16 yaş idealdir başlamak için.
Yağ Kütlesi Konusunda İse Kardiyo ve diyet yapabilirsiniz.

123kral14

80+ Silver
değil ama başlama bence şınav falan çek

arsln444

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
muhammed arslan
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diyet yapıyorum 91 den düştüm ve devamda ediyorum ama diyet malesef hareket olmadan belli biryerden sonra kilo vermen düşüyor

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Arda Gezer
Beyler
yaş 14
boy 171
kilo 82
Erken yaşta spor yapmanın boyu uzattığına dair araştırmalar yapıldı boy tamamen genetiktir kemik erimesi vs yoksa aksi bir şeyin etkisi neredeyse hiç olmaz

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Beyler
yaş 14
boy 171
kilo 82
12 yaşında başladım şuan aynı yaştayız direk başla,hayatımda verdiğim en iyi karar öyle söyleyeyim sana en kötü ihtimalle her mekanda bir namın oluyor bu adam vücutlu diye.

Lubbock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Efe
başlama bence erken

ErhanTG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Erhan Turgut
Beyler
yaş 14
boy 171
kilo 82
Merhabalar kardeşim. BESYO mezunu biri olarak elimden geldiğince doğru bir cevap ile seni bilgilendirmeye çalışacağım.

Yaşım erken mi ?
Hayır erken değil senin yaşın için kuvvet antrenmanları aslında mantıklı.

Yağ kütlesinden kurtulmak için:
Mutlaka cardiyo çalışmaları yapmalısın (koşu bandı, bisiklet, uzay). Tabii bunları yaparken mutlaka su tüketmelisin. Bunların yanı sıra antrenman planlarını eğer 1 saat olarak düşünüyorsan %70 cardio %30 kuvvet olarak çalışmanı tavsiye ederim.

Boyum kısalır mı ?
Hayır boy kısalmaz. Ancak vücuduna gereğinden fazla yük bindirirsen eklem bölgelerinde bulunan kıkırdaklar ezilebilir bu da maksimum 1-2 cm'lik uzamaya engel olabilir.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Sorun olursa cevaplayabilirim...

Top Bottom