14600K Alınır mı Tavsiye verir misiniz ?

Emir123.

80+
Reaksiyon skoru
0
Dostlar selamlar nasılsınız umarım iyisinizdir. Ben aktif olarak 5600 işlemci kullanıyorum video falan editlemeyi seviyorum aynı zamanda metin2 ve silkroad gibi oyunlarda çoklu client açıyorum bunu kolaylaştırmak ve daha fazla client render performansı için 14600k almayı düşünüyorum o fiyat bandında amd işlemcilere de baktım hiçbiri 14600k kadar iyi performans vermiyor gibi siz ne düşünüyorsunuz 14600k alınır mı ?

Dostlar selamlar nasılsınız umarım iyisinizdir. Ben aktif olarak 5600 işlemci kullanıyorum video falan editlemeyi seviyorum aynı zamanda metin2 ve silkroad gibi oyunlarda çoklu client açıyorum bunu kolaylaştırmak ve daha fazla client render performansı için 14600k almayı düşünüyorum o fiyat bandında amd işlemcilere de baktım hiçbiri 14600k kadar iyi performans vermiyor gibi siz ne düşünüyorsunuz 14600k alınır mı ?
9700x e baktınız mı?

baktım ama arada 5000tl fark oynuyor :D 5000tl fark vermeye değecek kadar güç farkının olduğunu düsünmüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hatta bazı forumlarlarda 14600knın daha güclü olduğunu savunmuslar
Anakart soğutma masrafını ve kattınız mı sonuç olarak 5600 de kullandığınız anakarta 14600k takacak haliniz yok

Hava soğutma ile bile soğutabilirsiniz bu işlemciyi 14600k için zor olabilir bu durjö

evet 9700x alsamda anakartı değiştirmem gerekicek 14600k alsamda
fiyatlarına baktınız mı peki iş görecek bir amd anakartı 5k bandında bulunuyor illa Ram alacağınız için onu saymıyorum ama intelde vram biraz daha önem kazanıyor çok güç tüketiyorlar

Alınır ama yanına sağlam bir anakart lazım giriş seviyesi anakartlarla performans alınmaz o işlemciden.

fiyatlarına baktınız mı peki iş görecek bir amd anakartı 5k bandında bulunuyor illa Ram alacağınız için onu saymıyorum ama intelde vram biraz daha önem kazanıyor çok güç tüketiyorlar
9700X de ortalama aynı gücü tüketiyor ve renderda daha kötü.

Bende aktif olarak isro ve trsro oynadığım için şansımı intel kanadında kullandım i712700k aldım ve memnunum herhangi bir problem yok. Ama 240mm sıvı soğutma alman daha iyi olur. Hatta maliyetten kısmak için 14400f te alabilirsin b serisi anakart ile

Alınır ama yanına sağlam bir anakart lazım giriş seviyesi anakartlarla performans alınmaz o işlemciden.

9700X de ortalama aynı gücü tüketiyor ve renderda daha kötü.
Eğer ki aradaki fiyat farkı çoksa 3-4k lık bir farka karşı intel alınır ama am5 alırsa sonraki nesil işlemcilerden birini alıp takabilir upgrade potansiyelinede bakmak lazım

14600k güçlü işlemci ama herşeyi varsayılanda bırakarak kullanmayın derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,665
Üyeler
183,155
Son üye
Nagii
Geri