16 yaş altına sosyal medya yasaklanıyor

4-5 yaşındaki bebeklerin bile ellerine telefon veriyoruz.
En yakınımdan böyle ama toplumun geneli aynı.
Çocuğu başından savmak için anne-baba bunu yapıyor ve çocuk bağımlı oluyor bunlara.
Telefonu elinden alınca sinirleniyor ağlıyor bağırıp çağırıyor çocuk. Çocuk bile değil bebek.
Buradan anlamak lazım gelinene noktayı.
Bebekler için el konsolu alınmalı. İçinde 500 -600 oyun olanlardan.

En azından Büyüyünce İnternete aşırı meraklı olmaz. Ve sosyal medyada olan düşüncesi hastalıklı kişilerden uzak olur.

Kaynak çok güvenilir gelmedi hocam, yalnızca böyle haber kaynaklarının yaptığı haberlere güvenmeyin.

çok doğru ve geç kalınmış bir olay

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Kimlik doğrulama en mantıklı seçenek. Hali hazırda 16 yaş altı hesaplar da kapatılabilir, ya da 16 olana kadar dondurulabilir.

Yani konserleri +18 ama sosyal medya için öyle olmuyor maalesef.
Sik kafalı ebeveynleri nasıl ebeveyn olunur ögrenip cocugunun kontrolunu eline alıcak afganistan gibi yasaklarla olmaz

Evet arkadaşlar sonunda şu olay gerçekleşiyor. 16 yaş altına sosyal medyanın yasaklanma düzenlemesi yürürlüğe girecek. Bence olması gereken ve geç kalınmış bir şey. 16 yaşından küçük bir çocuğun enerjisini ve dikkatini Facebook, X, Instagram, TikTok gibi yerlere harcamaması lazım. Her taraf çöp, kötü örnek dolu...

Siz neler düşünüyorsunuz?

HABERİN KAYNAĞI
Bence selfie yöntemi ile kişinin yaşını ve kimliği doğrulansın anne baba kimlik kartı taratirsa ban yesin

En azından Büyüyünce İnternete aşırı meraklı olmaz. Ve sosyal medyada olan düşüncesi hastalıklı kişilerden uzak olur.
Çocuğum olduğunda araştırıp öyle hareket edeceğim. Oyunda oynamasını istemezdim. Bu seferde oyun bağımlısı olabilir.
Zihinsel gerileme bile yapabilir.
Spora göndermek isterim açıkçası. Gelişimi için sosyal olarak da çocukların aktif olması şart.

7 yaşında foruma gelmen ilginç
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

16 yaş yasagı bir şey değiştirmez boşa endişelenmeyin
Şaka yapıyordum zatende sorun sadece 16 yaş altında değil bence bunuda anlasalar harika olur

Yanlış bilgi.
Boşuna tartışıyoruz.

Doğrusunu söyleseydin de, senin doğrun üzerine tartışsaydık keşke...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bizim zamanın atarisi işte. Ne güzel günlerdi. İnternet yok, gereksiz fenomenler yok, beynimizi yıkayacak şeyler yok...

Çocuğum olduğunda araştırıp öyle hareket edeceğim. Oyunda oynamasını istemezdim. Bu seferde oyun bağımlısı olabilir.
Zihinsel gerileme bile yapabilir.
Spora göndermek isterim açıkçası. Gelişimi için sosyal olarak da çocukların aktif olması şart.

En güzeli spor. Hatta yorucu olması gerekiyor. Oğlum olursa kesinlikse boksa yollayacağım.

Bence selfie yöntemi ile kişinin yaşını ve kimliği doğrulansın anne baba kimlik kartı taratirsa ban yesin

HErkesin kimlikle üye olması gerekir. O zaman senin dediğini yapamazlar. Diğer türlü katılıyorum.

En güzeli spor. Hatta yorucu olması gerekiyor. Oğlum olursa kesinlikse boksa yollayacağım.
Boks spor değil ki ya.
Boksa da yollamazdım ben, kafaya darbe alacak, gene geri zekalı falan olacak :kekw:
Parkinson falanda yapıyor hocam boks, zihinsel olarak vallahi tehlikeli bir spor.
Karate falan yolla bari.

Facebook'da kontrollü olarak giriş sağlanabilir ancak, 16 yaş altına yasak koymanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Yasaklar çiğnenmek içindir. yinede giriş yaparlar şimdiki yeni kuşak çok akıllı bunun altından kalkamazlar bence. Özetle yasaklara hayır diyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,844
Üyeler
183,170
Son üye
TmXinhua
Geri