Liberal Kenobi
80+ Bronze
Arkadaşlar Boyum 1.60 Kilom 62 Yaşım 14 bu aralar çabuk yoruluyorum. Mesela sabah erken kalkıp gece 12 gibi yatıyorum şişmanlıkla alakası varmıdır?
Boyuna göre kilon fazla. Kilo vermen yararlı olacaktır büyük ihtimalle.Arkadaşlar Boyum 1.60 Kilom 62 Yaşım 14 bu aralar çabuk yoruluyorum. Mesela sabah erken kalkıp gece 12 gibi yatıyorum şişmanlıkla alakası varmıdır?
bende 14 yaşındayım boyum 1.71 bir kaç ay önce 74 kiloydum şuan 66-67 kiloya düştüm hedefinizi 2 ay olarak koymayın sağlıklı bir biçimde vermeye çalışınArkadaşlar Boyum 1.60 Kilom 62 Yaşım 14 bu aralar çabuk yoruluyorum. Mesela sabah erken kalkıp gece 12 gibi yatıyorum şişmanlıkla alakası varmıdır?
Katılıyorum..bende 14 yaşındayım boyum 1.71 bir kaç ay önce 74 kiloydum şuan 66-67 kiloya düştüm hedefinizi 2 ay olarak koymayın sağlıklı bir biçimde vermeye çalışın
Tavsiyeniz nedir?bende 14 yaşındayım boyum 1.71 bir kaç ay önce 74 kiloydum şuan 66-67 kiloya düştüm hedefinizi 2 ay olarak koymayın sağlıklı bir biçimde vermeye çalışın
evde şınav mekik çekin bol bol imkanınız varsa yazın da spora yazılın. Bisiklete de binseniz çok iyi olurTavsiyeniz nedir?
benim boyum da 165 kilom 100 ve 70 hedefliyorum sen gelmişsin kilo vermek istiyorsun kilon gayet normal kasların zayıf olabilir , vücut geliştirme ile uğraşabilirsin hem güç kazanırsın hem de kilo vermene yardımcı olur tabii ki abur cubur yememen gerek (benim gibi obezin tekinin tüyo vermesi ne kadar çelişkili olsa da bilgim var fakat uygulamaya koyamıyorum)Arkadaşlar Boyum 1.60 Kilom 62 Yaşım 14 bu aralar çabuk yoruluyorum. Mesela sabah erken kalkıp gece 12 gibi yatıyorum şişmanlıkla alakası varmıdır?
senin kilonun fazla olması onun kilosunu normal yapmıyor, yanlış bilgi vermeyelimbenim boyum da 165 kilom 100 ve 70 hedefliyorum sen gelmişsin kilo vermek istiyorsun kilon gayet normal kasların zayıf olabilir , vücut geliştirme ile uğraşabilirsin hem güç kazanırsın hem de kilo vermene yardımcı olur tabii ki abur cubur yememen gerek (benim gibi obezin tekinin tüyo vermesi ne kadar çelişkili olsa da bilgim var fakat uygulamaya koyamıyorum)
Boylarımız yakın olduğu için öyle örnekleme yaptım ağırsağlam sitesine girip ideal kilonu hesaplaması yaptırdım kilosu boyuna göre gayet ideal isterse 57'ye inebilir fakat beden kitle endeksi 24 yani normal katogeride yer alıyor bende bunu göz önüme alarak spor yapmasını ve kendini toparlayabileceğini tavsiye ettim bi tarafımdan uydurmuyorumsenin kilonun fazla olması onun kilosunu normal yapmıyor, yanlış bilgi vermeyelim
Çocuklar ve gençlerde vücut kitle indeksi yaşa ve cinsiyete bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle çocukların vücudundaki yüksek yağ oranı, kiloya bağlı hastalıklara ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bundan sonra daha iyi oku canım benim.Boylarımız yakın olduğu için öyle örnekleme yaptım ağırsağlam sitesine girip ideal kilonu hesaplaması yaptırdım kilosu boyuna göre gayet ideal isterse 57'ye inebilir fakat beden kitle endeksi 24 yani normal katogeride yer alıyor bende bunu göz önüme alarak spor yapmasını ve kendini toparlayabileceğini tavsiye ettim bi tarafımdan uydurmuyorum