Neler Yeni

2. el araba almayın (Dolandırılacağınızın ispatını yazıyorum)

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,570
İsim
uwu
km ile oynamak 10 dk sürüyor sen hala km ye inanıyorsan sana ne yazmamı bekliyorsunki ilkokul zihniyetini geçmeniz lazım herkes rüya aleminde
hocam bu tür şeylerin yapıldığı araç ustaya götürünce anlaşılıyor ya hani

hocam bu tür şeylerin yapıldığı araç ustaya götürünce anlaşılıyor ya hani
nerde anlayacaksın km ile oynandığını adam direksiyon simidini pedalları değiştirir sana sıfır diye bile satabilir usta anlayacak sanıyorsan sen daha da safmışsın

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
nerde anlayacaksın km ile oynandığını adam direksiyon simidini pedalları değiştirir sana sıfır diye bile satabilir usta anlayacak sanıyorsan sen daha da safmışsın
İyi sen sıfırına bi 2 katı para daha öde. Sanırsın herkes para babası gelip yaptığı yoruma bak. Zenginsen fakir için yorum yapma kardeş. Fakirin durumunu anlayamazsın.

İyi sen sıfırına bi 2 katı para daha öde. Sanırsın herkes para babası gelip yaptığı yoruma bak. Zenginsen fakir için yorum yapma kardeş. Fakirin durumunu anlayamazsın.
ne alaka sen zaten masraf çıkınca sıfır araba parası ödemiş oluyorsun araca boşuna 2. el alma diyorum bende anlayamıyorki bazıları
Mesaj otomatik birleştirildi:

sako.TPZ

80+
Yasal olarak 2. el araçta 5.000 km 6 ay içinde araca büyük masraf yaparsanız kusurun gizli olduğuna dair dava açabiliyorsunuz. Ama şu anda motora bor katkısı koyunca etkisi 15 bin km sürüyor ve 15 bin km sonra aracın yağ kanallarının genişlediğini farkediyorsunuz ve motor yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla yasal süre ve km geçmiş oluyor ve üstüne su içiyorsunuz. motor maliyetide yaklaşık 4 bin doları geçebiliyor.

Sadece bu değil benzer şekilde silindir kapağı çatlak tıkayan rislone vb katkılar var bunlarda aynı şekilde 15bin km sonra yine 1.000 dolardan fazla masraf demek. Yine yasalarımız dolandırıcılara göre ayarlanmış gibi işe yaramıyor.

Şanzıman içinde benzer bor vb katkılar söz konusu bunların etkisi geçince ötme başlayabiliyor sonrasında zaten şanzıman masrafı ben geliyorum diyor.
2. el araç aldığınızda triger, devirdaim, termostat, yağ soğutucu gibi hayati parçalar ile bakımları zaten yaptırmak zorundasınız.
Ortalama olarak en aşağı 6-7 bin dolar gibi masraflar garanti gibi bişey.. Lastikti, amortisördü, balatalardı, disklerdi, turbo, eski hortumlardı derken 10-12 bin dolar arası rakamlara doğru gitmek hiçde uzak ihtimal değil.

Ha 2 arabayı birleştirmişlerdir, şase eklemişlerdir başka şeyler çıkarsa ona yorum yapamıyorum orası ekspertiz firmasında çalışanın gözünden kaçıp kaçmamasına kamış . Ben sadece görünmeyen yerlerdeki masraflardan bahsettim.

Benim bahsettiğim bu masraflar siz 15 bin km yaptıktan sonra çıkacak masraflar siz 15 bin km'yi 1 yılda mı yaparsınız 2 yılda mı yaparsınız orası size kalmış. Bu nedenlerle ülkemizin bulunduğu gerçek ortamı düşünerek 2. el araba almanızı NET önermiyorum
Sen becerememişsin bence.

Sen becerememişsin bence.

tamam 370 bin TL bütçem var üste 730 bin TL ver de almayayım 2. el araba. beni bu yükten kurtarı ver
370e araba alsan üstüne bi 300 daha masraf etsen 670 e mal edersin o da zaten 5-10 sene sonra daha da artar masrafların, heelki o kadar masraf yapıp 20 sene kullanmadan satarsan yeniden 2. el arabaya yapacağın masraflarla sıfır arabayla kafa kafaya gelmiş olursun en iyi ihtimalle

Son düzenleme:

Can...

80+ Platinum

370e araba alsan üstüne bi 300 daha masraf etsen 670 e mal edersin o da zaten 5-10 sene sonra daha da artar masrafların, heelki o kadar masraf yapıp 20 sene kullanmadan satarsan yeniden 2. el arabaya yapacağın masraflarla sıfır arabayla kafa kafaya gelmiş olursun en iyi ihtimalle
bu hesapları nerenle yapıyon merak ettim :D

MOON_MVR

80+ Bronze
Motor yağ satışı yapıyoruz nano 101 duman üfleme önleyici katkı diye bir şey satıyoruz genel de bunu kullanan adamlar aracına bunu kullandıktan sonra ekspere götürüp motor iyi raporu almaya çalışıyor bunla alakalı samsun da genel bi muhabbet döner tüm yağ satan esnaflar veya servisler katkı kullandıktan sonra motorun veya iç şasenin oraya bir yere kırmızı bir işaret bırakırız bu motor da işlem var duman atmasın diye işlem yapıldı gibi esnafların kendi arasında anlaştığı bir dil var. Buna göre de araçalra bakan eksper ler bu araç ta duman atma gibi sorunoların olabileceğini ve bunun satış öncesi örtpas edilmek istendiğini anlar ve ona göre belge düzenlerler. Samsun esnafı çok uyanık esnaftır her şekilde kendi adamını korumak ister bundn dolayı böyle bir şey yaptılar. Misal başka bir örnek lastikçiler de olan bir durumdur. Bu tarz şeyler ile az da olsa dolandrıcılığın önüne geçmeye çalışıyor samsun esnafı

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

Salla az daha salla. 300 bine araç alıyon üstüne 300 bin daha masraf yapıyorsun. Gören de motoru inecek ağır hasarlı araç alıyor sanacak.

MOON_MVR

80+ Bronze
Aynı olayın bi benzerini de eski model çarklı kilometre okuyan araçların kilometresini değiştirirken yapıyorlar. dıştan bakınca görünmeyecek fakat paneli sökünce anlaşılabilecek beyaz bir çentik atıyorlar eksper kilometrenin oynandığını anlasın diye

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Samsun esnafı çok uyanık esnaftır her şekilde kendi adamını korumak ister bundn dolayı böyle bir şey yaptılar. Misal başka bir örnek lastikçiler de olan bir durumdur. Bu tarz şeyler ile az da olsa dolandrıcılığın önüne geçmeye çalışıyor samsun esnafı
Dolandırıcılığın önüne geçme istiyorlar ama araca işaret koyup eksperle anlaşarak belge düzenliyorlar doğru anladım mı? Ee nerde bunun dolandırıcılığı önleme çabası?

MOON_MVR

80+ Bronze
Dolandırıcılığın önüne geçme istiyorlar ama araca işaret koyup eksperle anlaşarak belge düzenliyorlar doğru anladım mı? Ee nerde bunun dolandırıcılığı önleme çabası?
Hocam belge düzenliyor dan kastım eksper diyor ki örnek olarak hocam bunda motorunda üfleme falan yok ama ben bi şüpheyle yaklaştım bunun sorumluğunu tam olarak alamam istersen sen bi kendi motor ustana göster diyor direk gidip adama bak bunda böyle bi işlem var sebebi de şu çizgi demiyor esnafın amacı hem eksperin başı yanmasın hem ve vatandaş dolandırılmasın anladın mı

motor ustası da eğer ki çenti muhabbetini bilen birise diyor ki kardeşim bu araçta duman öneyici kullanmışlar yani takdir yine senindir fakar niye kullanmışlar ne amaçla kullanmışlar bunu bilemeyiz diyip satıcıya soruyor satıcı orda ters köşe zaten

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,882
İsim
ege erdem demirelli
Suzukinin getirdigi 0 araclar sasesi pasli cikti ve suzuki araci geri almiyordu gecenlerde ono ne yapacagiz? 0 da almayalim o zaman. Sizin ulkede zaten davalar cok uzun suruyor deyip dava acabilirsin dediler.

Top Bottom