Neler Yeni

2. el araba almayın (Dolandırılacağınızın ispatını yazıyorum)

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam bor yağa değil metale tutunuyor yaptıktan sonra yağ kirleniyor ve belli km sonra zaten değiştiriliyor anlamanız mümkün değil. Şanzımanda da bor kullanılıyor sürtünme önleniyor belli süre ses mes kalmıyor sonrası cacık olana kadar devam ...
Peki neden sağlam ikinci el araçlara almayın deyipte bor katkısı kaldırılsın demiyorsunuz. Çürükleri de silikonla macunla dolduruyorlar. O zaman silikonu macunu da piyasadan kaldırsınlar satışı yasaklansın. Hatta ikinci el araçların satışı da yasaklansın. Kullanıp çöpe atalım

Can...

80+ Platinum
Yasal olarak 2. el araçta 5.000 km 6 ay içinde araca büyük masraf yaparsanız kusurun gizli olduğuna dair dava açabiliyorsunuz. Ama şu anda motora bor katkısı koyunca etkisi 15 bin km sürüyor ve 15 bin km sonra aracın yağ kanallarının genişlediğini farkediyorsunuz ve motor yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla yasal süre ve km geçmiş oluyor ve üstüne su içiyorsunuz. motor maliyetide yaklaşık 4 bin doları geçebiliyor.

Sadece bu değil benzer şekilde silindir kapağı çatlak tıkayan rislone vb katkılar var bunlarda aynı şekilde 15bin km sonra yine 1.000 dolardan fazla masraf demek. Yine yasalarımız dolandırıcılara göre ayarlanmış gibi işe yaramıyor.

Şanzıman içinde benzer bor vb katkılar söz konusu bunların etkisi geçince ötme başlayabiliyor sonrasında zaten şanzıman masrafı ben geliyorum diyor.
2. el araç aldığınızda triger, devirdaim, termostat, yağ soğutucu gibi hayati parçalar ile bakımları zaten yaptırmak zorundasınız.
Ortalama olarak en aşağı 6-7 bin dolar gibi masraflar garanti gibi bişey.. Lastikti, amortisördü, balatalardı, disklerdi, turbo, eski hortumlardı derken 10-12 bin dolar arası rakamlara doğru gitmek hiçde uzak ihtimal değil.

Ha 2 arabayı birleştirmişlerdir, şase eklemişlerdir başka şeyler çıkarsa ona yorum yapamıyorum orası ekspertiz firmasında çalışanın gözünden kaçıp kaçmamasına kamış . Ben sadece görünmeyen yerlerdeki masraflardan bahsettim.

Benim bahsettiğim bu masraflar siz 15 bin km yaptıktan sonra çıkacak masraflar siz 15 bin km'yi 1 yılda mı yaparsınız 2 yılda mı yaparsınız orası size kalmış. Bu nedenlerle ülkemizin bulunduğu gerçek ortamı düşünerek 2. el araba almanızı NET önermiyorum
tamam 370 bin tl bütçem var üste 730 bin tl ver de almayayım 2. el araba. beni bu yükten kurtarı ver

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
dediklerinizle alakası yok üstteki arkadaşa cevap yazdım zaten durumu. Rica ederim ustana sor gel. Sen araba alırken komple motoru indirtiyormusun komple söküyormusun? piston , gömlek, sübap falan yazmışsın? hangi satıcıya motoru indirtecem dedin motor indır sok tak 30 bin TL işçilik yazar zaten en az neyin kafasındasınız?

Motoru indirmekle alakalı bir şey demedim, kompresyon testini ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Benzinli araçlarda bobin bujiyi söküp piston kafasına denk gelen boşluklara basıncı ölçen kompresyon aleti takılıp marş verilir araç çalışma ve o esnada kompresyon ölçülür, dizellerdede ısıtma bujisi veya enjektör sökülerek yapılabilir.

Bu şekilde motorun ana kalbinin olduğu yer diyebilceğimiz yanma odasında, piston, gömlek sübap ne varsa sağlammı değilmi sorun varmı yokmu anlaşılabilir.

Bor katkısı motor yağına koyulur. Motor yağı ise kompresyonun yani basıncın olduğu yanma odasına , basıncın kaçabileceği silindir kapak contasına hiç gelmez. ( Yağ kanalları ile üst kapağa aktarım vardır)
Bor katkısı sadece yağ yakmayı keser
yav internette 1 milyon tane video var kompresyonu önce ve sonra ölçmüşler siz hala yalan söylemekte ısrarınızı ben anlayamadım? silindir kapak contası için ayrıca rislone vb ürünler var onlar soğutmaa sıvısına katkı yapılıyor yada farklı metodları var kusur gizlemenin onlardan bahsettim ayrı ayrı siz hala bor katkısı silindir kapak contasına gelmez demişsiniz. bor katkısı kompresor artırır dedim silindir kapak contasını tamir eder demedimki ben. Yani alakasız şeylerle zaman kaybetmeyelim. Benim yazdıklarımı anlamazsanız bile 4-5 kere daha okuyun mutlaka anlayablirsiniz bence

eneskaya6

80+ Silver
Ya kral ne anlatiyon gözünü seveyim. Turkiye de kac milyon 2. El arac var biliyor musun? Sadece gecen sene 1M dan fazla binek satildi. Hepsi suan ikinci el. Toplasan 20M dan fazla ikinci el araba vardir gelmis buraya 2. El araba almayin diyon kimse almasin 20M tane arabayi herkes hurdaya versin hadi.

Şurda haberlerde 3-5 tane haber görüp millete akil vermeye kalkmayin. Türkiye de günde kac bin tane ikinci el arac satısı gerçekleşiyor kimse olaya uyanamadi anlayamadi donanim arşivi forumda ki arkadas çözdü.

O dedigin dolandiricilik yöntemi satilan 2. El araclarin Yaninda %1-2 yi gecmez. Saglam bir ustaya gösterdiğin zamanda anlarsin o kadar dert edecek bisey yok.

Ya kral ne anlatiyon gözünü seveyim. Turkiye de kac milyon 2. El arac var biliyor musun? Sadece gecen sene 1M dan fazla binek satildi. Hepsi suan ikinci el. Toplasan 20M dan fazla ikinci el araba vardir gelmis buraya 2. El araba almayin diyon kimse almasin 20M tane arabayi herkes hurdaya versin hadi.

Şurda haberlerde 3-5 tane haber görüp millete akil vermeye kalkmayin. Türkiye de günde kac bin tane ikinci el arac satısı gerçekleşiyor kimse olaya uyanamadi anlayamadi donanim arşivi forumda ki arkadas çözdü.

O dedigin dolandiricilik yöntemi satilan 2. El araclarin Yaninda %1-2 yi gecmez. Saglam bir ustaya gösterdiğin zamanda anlarsin o kadar dert edecek bisey yok.
sen galerici falanmısın mesajından anlaşılıyor malesef :D

eneskaya6

80+ Silver
sen galerici falanmısın mesajından anlaşılıyor malesef :D
Aynen galericiyim…. Actigin her konuda yazdigin her mesajda İQ seviyeni belli ediyorsun :) hayatimda ilk kez bir varliktan 2. El alaba alinmaz dedigine şahit oldum. Özellikle turkiye gibi ekonominin güllük gülistanlık olduğu yerde :) 800bin tl ye sıfır arac bulamiyorsun biraz para ekleyip en giris seviyesi donanimsiz B segment arabalar alabiliyorsun sadece sıfır ama tavsiyeye bak neymis 2. El almayin yok ya bak sen paşama.

Aynen galericiyim…. Actigin her konuda yazdigin her mesajda İQ seviyeni belli ediyorsun :) hayatimda ilk kez bir varliktan 2. El alaba alinmaz dedigine şahit oldum. Özellikle turkiye gibi ekonominin güllük gülistanlık olduğu yerde :) 800bin TL ye sıfır arac bulamiyorsun biraz para ekleyip en giris seviyesi donanimsiz B segment arabalar alabiliyorsun sadece sıfır ama tavsiyeye bak neymis 2. El almayin yok ya bak sen paşama.
sen bırak başkalarını kendi iq seviyeni düşün :D sen böyle varlık falan yazıp aklın sıra insanları aşağılayıp tahrik ederek kendine küfrettirip insanlara burada uzaklaştırma aldıracağını düşünüyorsun ama ben bu numaraları yemem haberin olsun :D Burası galerici dükkanı değil gerçeklerin konuşulduğu bir konu zoruna gittiyse galericiliği bırakırsın bu kadar basit

eneskaya6

80+ Silver
sen bırak başkalarını kendi iq seviyeni düşün :D sen böyle varlık falan yazıp aklın sıra insanları aşağılayıp tahrik ederek kendine küfrettirip insanlara burada uzaklaştırma aldıracağını düşünüyorsun ama ben bu numaraları yemem haberin olsun :D Burası galerici dükkanı değil gerçeklerin konuşulduğu bir konu zoruna gittiyse galericiliği bırakırsın bu kadar basit
Simdide galerici oldum 🤣🤣 niye 2. Eli sadece galericiler mi alip satiyor sakaci cocuk. Yazik kafana

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yasal olarak 2. el araçta 5.000 km 6 ay içinde araca büyük masraf yaparsanız kusurun gizli olduğuna dair dava açabiliyorsunuz. Ama şu anda motora bor katkısı koyunca etkisi 15 bin km sürüyor ve 15 bin km sonra aracın yağ kanallarının genişlediğini farkediyorsunuz ve motor yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla yasal süre ve km geçmiş oluyor ve üstüne su içiyorsunuz. motor maliyetide yaklaşık 4 bin doları geçebiliyor.

Sadece bu değil benzer şekilde silindir kapağı çatlak tıkayan rislone vb katkılar var bunlarda aynı şekilde 15bin km sonra yine 1.000 dolardan fazla masraf demek. Yine yasalarımız dolandırıcılara göre ayarlanmış gibi işe yaramıyor.

Şanzıman içinde benzer bor vb katkılar söz konusu bunların etkisi geçince ötme başlayabiliyor sonrasında zaten şanzıman masrafı ben geliyorum diyor.
2. el araç aldığınızda triger, devirdaim, termostat, yağ soğutucu gibi hayati parçalar ile bakımları zaten yaptırmak zorundasınız.
Ortalama olarak en aşağı 6-7 bin dolar gibi masraflar garanti gibi bişey.. Lastikti, amortisördü, balatalardı, disklerdi, turbo, eski hortumlardı derken 10-12 bin dolar arası rakamlara doğru gitmek hiçde uzak ihtimal değil.

Ha 2 arabayı birleştirmişlerdir, şase eklemişlerdir başka şeyler çıkarsa ona yorum yapamıyorum orası ekspertiz firmasında çalışanın gözünden kaçıp kaçmamasına kamış . Ben sadece görünmeyen yerlerdeki masraflardan bahsettim.

Benim bahsettiğim bu masraflar siz 15 bin km yaptıktan sonra çıkacak masraflar siz 15 bin km'yi 1 yılda mı yaparsınız 2 yılda mı yaparsınız orası size kalmış. Bu nedenlerle ülkemizin bulunduğu gerçek ortamı düşünerek 2. el araba almanızı NET önermiyorum
Konuyu okurken 2ay önce 280e aldıgom 2006 multjet albea ile göz göze geldim xd

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,802
Üyeler
168,352
Son üye
lebelelube
Top Bottom