2.el değer mi bu sistem

Reaksiyon skoru
63
Bu fiyata değer mi klavye mouse kulaklık da verecek daha fazla bütçem yok :(
Bence değmez ne ekran kartı iyi ne de işlemci iyi, eskimiş ürünler nasıl olsa ikinci el alıcaksın öyle değilmi o halde sana bu fiyata daha iyi bir pc oluşturmaya çalışıcağım tabi sen istersen cevap vermen yeterli yalnız parçaları tek tek alıcaksın ona göre

Bence değmez ne ekran kartı iyi ne de işlemci iyi, eskimiş ürünler nasıl olsa ikinci el alıcaksın öyle değilmi o halde sana bu fiyata daha iyi bir PC oluşturmaya çalışıcağım tabi sen istersen cevap vermen yeterli yalnız parçaları tek tek alıcaksın ona göre
Tamamdır hocam

Öncelikle parçaların bir kısmını sıfır bir kısmınıda ikinci el alıcaz ve hem bütçemiz yeticek hemde çok fazla ikinci el riskine girmiyeceğiz
İşlemci : amd ryzen 3 1200 (sıfır) 450 TL
Ekran kartı : Amd RX 560 4 GB (2.el) ortalama 600 TL letgo ve sahibinden de birçok ilan var
Ram : 8 gb ddr4 bir ram yeterli olacaktır sıfır al 250 300 tl den fazla ödeme 250 TL sayıyorum
SSD : tam marka ve model veremiyeceğim kusura bakma ama ssd olarak max 300 TL olsun 250 TL sayıyorum (sıfır)
Kasa ve psu : şimdiye kadar 1550 TL falan tutuyor eğer 300 TL ye ikinci el psu dahil kasa bulursan sistem ortalama 1850 TL ediyor tek eksik monitör bu bütçeyle şuanlık böyle bir pc alıp sonra da monitör almanı öneririm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçeni biraz arttırabilirsrn sistem hazır eğer arttıramıyorsan sss ve ramleride ikşnci el al ama pek tavsiye etmem kusura bakma kanks bütçe çok dardı anxak kasayı toplayabildim monitör sonraki iş gibi

Anakartı yazmamışsın reis
Bu arada elimde i7 3770 var ve 550 w psu var zaten bunları da göz önünde bulundurursan fiyat düşecektir diye düşünüyorum

Monitör np de

Aynen anakartı unutmuşum hızlı hızlı yazıyordum kusura bakma anakart olarak a320 alabilirsin sıfırları 450tl falan eğer bütçen yeterse sıfır al yetmezse ikinci el al işlemcin var ama 3.nesil cidden eskidi artık i7 olmasının pek bir anlamı kalmıyor işlemcinin satıp psunu kullanıp bütçene uygun sıfır-ikinci el kasa alıp anakartıda a320 almanı öneririm

Ha bu arada işlemcin sıfırsa kullanabilirsin çokda kötü bir işlemci değil

İşlemcini kullanacaksan ona uygun bi anakart alman lazım onun haricinde diğer parçaları aynen alabilirsin

Anakartı yazmamışsın reis
Bu arada elimde i7 3770 var ve 550 w PSU var zaten bunları da göz önünde bulundurursan fiyat düşecektir diye düşünüyorum
i7 3770 güçlü bir işlemci elindeyse kullanabilir.

Birde ekran kartı olarak rx 570 alman daha iyidir ikinci el fiyatı rx 560 dan ortalama 100 150 tl fazla ama performans olarak daha fazla ryzen 3 1200 alıcaksan rx 560 al yoksa %15 den az darboğaz olur i7 yi kullanacaksan rx 570 de tercih edebilirsin

Anakart olarak ne almalıyım? İ7 ve rx570le mi kullanayım

Anakart olarak ne almalıyım? İ7 ve rx570le mi kullanayım
Anakart olarak önerebileceğim pek bir şey yok intel bilgim biraz zayıf :D bunun için ayrı bir konu açmanı tavsiye ederim ve evet i7 ile rx 570'i beraber kullan iyi bir ikili olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,479
Üyeler
189,619
Son üye
Korertan
Geri