2.el hardiske format atamıyorum

-Vexo

80+
Reaksiyon skoru
15
Merhaba arkadaşlar elimde 2 adet laptop var fakat birinin hdd si birinin ekranı bozuk. Bende ekranı sağlam olan ama hdd si bozuk olan laptopa diğer laptobun hdd sini takmaya karar verdim. Hdd si bozuk olan laptopta win 10 kurulu elimdeki harddisktede win 10 kurulu taktım ama çalışmadı sanırım format atmalıyım internetetteki videolara baktım ama olmuyo yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayarın ana diski olarak HDD'yi önermiyorum. SSD almanız kullandığınız bilgisayarı hızlandırır. HDD yi biçimlendirmek için Bilgisayarcıya götürebilirsiniz.

Rufus la usb ye aktarırken mbr i sectin uefi mi ?

Rufus la usb ye aktarırken mbr i sectin uefi mi ?
Beyfendi söylediğiniz şeylerin anlamını bilmiyorum biraz daha basit yazabilir misiniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bilgisayarın ana diski olarak HDD'yi önermiyorum. SSD almanız kullandığınız bilgisayarı hızlandırır. HDD yi biçimlendirmek için Bilgisayarcıya götürebilirsiniz.
Merkezden biraz uzak bi yerde ikamet ediyorum kendim yapamaz mıyım ekranı kırık olan laptobu hdmı ile şuanlık kullanıyorum belki onunla yapabilirim

Tam olarak anlatılan işlemlerde nerede sorun çıktığını yazar mısınız ?

Tam olarak anlatılan işlemlerde nerede sorun çıktığını yazar mısınız ?
Rufus kullanmadım elimde bir hdd var bi laptopa ait onu diğerine taktım ve bilgisayar onu gördü windowsun orjinal medi creation tool uygulamasından windows 10 indirdim bu gün denedim us bellekleri öne çektim biosta ama olmadı bilgisayar açılıyor ama sonra geri kapanıyor. Nasıl çözebilirim? Bahsettiğiniz uygulamayıda internette çözüm ararken ilk defa gördüm onunla hdd yi sıfırlasam faydası olur mu?

Rufus kullanmadım elimde bir HDD var bi laptopa ait onu diğerine taktım ve bilgisayar onu gördü windowsun orjinal medi creation tool uygulamasından windows 10 indirdim bu gün denedim us bellekleri öne çektim biosta ama olmadı bilgisayar açılıyor ama sonra geri kapanıyor. Nasıl çözebilirim? Bahsettiğiniz uygulamayıda internette çözüm ararken ilk defa gördüm onunla HDD yi sıfırlasam faydası olur mu?
Onunla Hdd sıfırlayamazsınız sadece windows dosyasını (iso) usb den boot edebilmek için yazdirirsınız.

Bu anlatımda gpt secin demis sen mbr seç sistem eski ise sorunsuz kurman icin.

Onunla HDD sıfırlayamazsınız sadece windows dosyasını (iso) usb den boot edebilmek için yazdirirsınız.

Bu anlatımda gpt secin demis sen mbr seç sistem eski ise sorunsuz kurman icin.
paylaşımlarınız için teşekkür ederim şu anda internetten harici bir windows 10 iso dosyası indireceğim. Bahsettiğiniz rufus uygulamsı ilede usb belleğe yazdırmayı düşünüyorum. Ancak bıos umun sürümünü pc im açılmadığından dolayı bilmiyorum ve biosuma girdiğim zaman advenced bölümünü görmüyorum biosumun sürümünü öğrenmek için ne yapa bilirim bunun hakkında bir bilginiz var mı ? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

paylaşımlarınız için teşekkür ederim şu anda internetten harici bir windows 10 iso dosyası indireceğim. Bahsettiğiniz rufus uygulamsı ilede usb belleğe yazdırmayı düşünüyorum. Ancak bıos umun sürümünü PC im açılmadığından dolayı bilmiyorum ve biosuma girdiğim zaman advenced bölümünü görmüyorum biosumun sürümünü öğrenmek için ne yapa bilirim bunun hakkında bir bilginiz var mı ? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...
Bios sürümü gerekli değil sanırım

Bios ekran fotosunu atarsan uefi olup olmadığı anlaşılabilir. Windows Media creation tool ile de iso dosyası indirebilirsiniz.

Uefi bios sodaki sağdaki ise csm bios Foto seninki sağdaki gibi ise rufus da mbr ve uefi seçeneği yerine csm bios seçmen gerekli.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bilgisayari bilgisayarcıya götürdük format atması için ama adam bilgisayar format ı kabul etmiyor diyor. Ne yapabiliriz ve formatı kabul etmiyor ne anlama geliyor?
Bios ekran fotosunu atarsan uefi olup olmadığı anlaşılabilir. Windows Media creation tool ile de iso dosyası indirebilirsiniz.

Uefi bios sodaki sağdaki ise csm bios Foto seninki sağdaki gibi ise rufus da mbr ve uefi seçeneği yerine csm bios seçmen gerekli.
Csm biosu seçsem sorun düzelir mi kendim atsam formatı

Arkadaşlar bilgisayari bilgisayarcıya götürdük format atması için ama adam bilgisayar format ı kabul etmiyor diyor. Ne yapabiliriz ve formatı kabul etmiyor ne anlama geliyor?

Csm biosu seçsem sorun düzelir mi kendim atsam formatı
Sistem özellikleri yaz knk csm de dene olmazsa cd ile format atacaksın yada dvd ile

Sistem özellikleri yaz knk csm de dene olmazsa cd ile format atacaksın yada dvd ile
Sistem özelliklerim pek iyi değil eski bir laptop şuan laptop bilgisayarcıda babama format attırması için vermiştim adam hdd format kabul etmiyo demiş ve babama 120 gb bir ssd iyi 300 e satmış bizde iptal ettirdik yani hdd çalışıyodu başka laptopa takınca sorunsuzdu bende sanırım yapamamış diye düşündüm bilgisayar gelince hdd yi eskisine takıp söylediğin çözümleri deneyeceğim

Sistem özelliklerim pek iyi değil eski bir laptop şuan laptop bilgisayarcıda babama format attırması için vermiştim adam hdd format kabul etmiyo demiş ve babama 120 gb bir ssd iyi 300 e satmış bizde iptal ettirdik yani hdd çalışıyodu başka laptopa takınca sorunsuzdu bende sanırım yapamamış diye düşündüm bilgisayar gelince hdd yi eskisine takıp söylediğin çözümleri deneyeceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,558
Üyeler
202,899
Son üye
Gemalmaz Bilgisayar
Geri