2. El İşlemci Önerisi

Delirdim

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba,
Eski işlemcilerden çok fazla pahalı olmayan overlock ile yeni işlemciler ile neredeyse denk hale gelebilecek bir işlemci arıyorum. Diğer bileşenler belli değil. Linux kurup denemeler yapacağım. Boş zamanlarımda üstünde uğraşmalık sistem dizmek istiyorum. Parçalar konusunda destek olursanız sevinirim. Bütçe konusunda herhangi bir limitim yok fakat isteğim eskileri modifiye edip elle tutulur bir hale getirmek.
Lakin eski dediğim 2002 dolayları değil :) 2010'dan başlasak daha iyi olur.

Bütçe limitim yok diyip böyle şeylere girmek ne kadar mantıklı bilemedim, mesela gidip 4770K efsanesini alıp OC edip zorlasan ne olucak 4 çekirdek thread zaten bi 13100F gelip içinden geçicek yine :D.

Çok özel işlemcilerle uğraşıcam diyorsan ayrı tabii onlara çoook saçma paralar vermen gerekebilir, eğer fiyat performans değil tamamen keyif derdinde isen i7 5960X veya i7 5820K gibi zamanının egzotik işlemcilerini alıp iyi bir soğutucu ile deneme yapabilirsin.

AMD nin eski threadripper işlemcileri ile bişeyler deneyebilirsin 1950X gibi.

Bütçe limitim yok diyip böyle şeylere girmek ne kadar mantıklı bilemedim, mesela gidip 4770K efsanesini alıp OC edip zorlasan ne olucak 4 çekirdek thread zaten bi 13100F gelip içinden geçicek yine :D.

Çok özel işlemcilerle uğraşıcam diyorsan ayrı tabii onlara çoook saçma paralar vermen gerekebilir, eğer fiyat performans değil tamamen keyif derdinde isen i7 5960X veya i7 5820K gibi zamanının egzotik işlemcilerini alıp iyi bir soğutucu ile deneme yapabilirsin.

AMD nin eski threadripper işlemcileri ile bişeyler deneyebilirsin 1950X gibi.
Değerli yanıtların İçin çok teşekkür ederim.

Ryzen 5600, 5600X, 5700X gibi işlemcilere bak o zaman ortalama bi B450 anakart ve 240mm soğutucu ile köpek gibi OC yaparsın. Tabii birazda şansına gelicek olan slikon kalitesi var.

Ryzen 5600, 5600X, 5700X gibi işlemcilere bak o zaman ortalama bi B450 anakart ve 240mm soğutucu ile köpek gibi OC yaparsın. Tabii birazda şansına gelicek olan slikon kalitesi var.
Hocam 3k civarına 1950x buldum alınır mı ne dersin? TR4 soket kullanıyormuş müsait olduğun bir vakitte uygun bir anakart önerebilir misin? Ayrıca 1950x tarzında bir kaç tane daha işlemci önerme şansın var ise çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim

Hocam 3k civarına 1950x buldum alınır mı ne dersin? TR4 soket kullanıyormuş müsait olduğun bir vakitte uygun bir anakart önerebilir misin? Ayrıca 1950x tarzında bir kaç tane daha işlemci önerme şansın var ise çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim

TR4 anakart yok piyasada :D. Şaka gibi harbiden yok.

Dediğim gibi i7 5960X gibi eski bir efsane var 2015 model ona bakabilirsin.

Hangilerinin slikon kaliteli oluyor kutulu kutusuz yoksa tamamen şans?

TR4 anakart yok piyasada :D. Şaka gibi harbiden yok.

Dediğim gibi i7 5960X gibi eski bir efsane var 2015 model ona bakabilirsin.
Peki böyle bir zaman öldürme için sunucu işlemcisi olarak ne önerirsin yüzümü kara çıkarmayacak :)
Ayrıca bu işlemci 2. el olarak pek bulunmuyor tek tük

Peki böyle bir zaman öldürme için sunucu işlemcisi olarak ne önerirsin yüzümü kara çıkarmayacak :)
Ayrıca bu işlemci 2. el olarak pek bulunmuyor tek tük

Ya entresan işlemci arayınca pek kolay parçaları bulunmuyor, bi bundle buldum diyebilirim threadripper 1920X ile anakart beraber 10K:

Ama bana sorarsan bu toplara girmek gerçekten saçma olur.

Oyuncak gibi oyniyacam diyorsan sana daha kolay bir ürün öneriyim. Bulabilir isen B450 anakart ve Ryzen 5 3600XT veya Ryzen 7 3700XT işlemcilere bak bunlar çok az üretildi kısa süre piyasada oldular ama slikon kaliteleri yüksekti diye hatırlıyorum.

Olmadı Z370 anakart ve i5 9600K bakabilirsin veya i7 9700K.

Ya entresan işlemci arayınca pek kolay parçaları bulunmuyor, bi bundle buldum diyebilirim threadripper 1920X ile anakart beraber 10K:

Ama bana sorarsan bu toplara girmek gerçekten saçma olur.

Oyuncak gibi oyniyacam diyorsan sana daha kolay bir ürün öneriyim. Bulabilir isen B450 anakart ve Ryzen 5 3600XT veya Ryzen 7 3700XT işlemcilere bak bunlar çok az üretildi kısa süre piyasada oldular ama slikon kaliteleri yüksekti diye hatırlıyorum.

Olmadı Z370 anakart ve i5 9600K bakabilirsin veya i7 9700K.
Değerli yanıtların için teşekkür ederim. Bunlardan birini tercih edeceğim

Değerli yanıtların için teşekkür ederim. Bunlardan birini tercih edeceğim

Bir işlemci daha söyleyeyim, i7 8700K 6 çekirdek 12 thread olarak efsane i7 lerden biri onada bakabilirsin.

Geri