Neler Yeni

Yardım 2. El RTX 3060 Ekran Kartı Önerisi

Hangisi alınır?

• 3060 12 GB

Oylar: 26 26.5%
  • 3060 Ti 8 GB

Oylar: 42 42.9%
  • RX 6700 XT

Oylar: 30 30.6%

• Oy kullanan toplam üye
    98

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Dostum ben 25 Nisan da Gainward 3060 aldım satıcı Trendyol dü . Taksiti daha geçen ay bitti 4 taksit almıştım 6799tl ye güzel bir indirim vardı. Elden ring ve God of War dışında oyun da oynamadım. 4070 almayı düşünüyorum bu aralar o kartı da yedekte tutarım diyordum çünkü çok al-satla ilgilenen biri değilim. Kutusu her şeyi duruyor test vs istersen atarım. Kart satışta da değil ama satmayı düşünebilirim istersen. Dediğim gibi daha 5 aylık kart. Bence 3060 serisi Zotac olsun gigabayt olsun vs sesli çalışıyor bendeki de böyle. İlgilenirsen yazabilirsin.

Ben tamamen sessiz premium Tuf, Rog, Gaming X serisi bir kart almak istiyorum. Kartın sıcaklık ve performansı ise gayet iyi ama bence bir tık sesli çalışıyor.
Gainward markasını pek bilmiyorum hocam o yüzden bu dediğim kartlar sesli çalışsalarda hiç değilse bilindik markalar. Bende GamingX istiyorum. Bir ilan buldum aslında GamingX ama garantisi yokmuş sizce garanti çok önemli mi temizse ve mining yapılmadıysa yinede uzun yıllar götürmez mi? Bendeki GamingX 1050 Ti 6. yılına girecek garanti desen biteli 4 yıl oldu ama her kart benim şuan ki kullandığım gibi dayanacak mı bu işte kötü. Teknoloji şans işi yani gerçektende. Bilemiyorum bir türlü garantisiz alsam mı almasam mı diye düşünüyorum sürekli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence alınmaz çünkü Zotac'ın bu modeli fan sesi konusunda mimlenmiş kullanıcı yorumlarına göre. Sıfır kasa çıkması bu modeli satıcılar bile diğer modellere göre uygun tutuyorlar elimizde patlamasın diye. Bu modelde CW çıkanlarda olmuş bu arada.
Dostum ben 25 Nisan da Gainward 3060 aldım satıcı Trendyol dü . Taksiti daha geçen ay bitti 4 taksit almıştım 6799tl ye güzel bir indirim vardı. Elden ring ve God of War dışında oyun da oynamadım. 4070 almayı düşünüyorum bu aralar o kartı da yedekte tutarım diyordum çünkü çok al-satla ilgilenen biri değilim. Kutusu her şeyi duruyor test vs istersen atarım. Kart satışta da değil ama satmayı düşünebilirim istersen. Dediğim gibi daha 5 aylık kart. Bence 3060 serisi Zotac olsun gigabayt olsun vs sesli çalışıyor bendeki de böyle. İlgilenirsen yazabilirsin.

Ben tamamen sessiz premium Tuf, Rog, Gaming X serisi bir kart almak istiyorum. Kartın sıcaklık ve performansı ise gayet iyi ama bence bir tık sesli çalışıyor.
Hocam peki palit 3060 ti nasıldır? Sesli mi çalışıyor o da?

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
Gainward markasını pek bilmiyorum hocam o yüzden bu dediğim kartlar sesli çalışsalarda hiç değilse bilindik markalar. Bende GamingX istiyorum. Bir ilan buldum aslında GamingX ama garantisi yokmuş sizce garanti çok önemli mi temizse ve mining yapılmadıysa yinede uzun yıllar götürmez mi? Bendeki GamingX 1050 Ti 6. yılına girecek garanti desen biteli 4 yıl oldu ama her kart benim şuan ki kullandığım gibi dayanacak mı bu işte kötü. Teknoloji şans işi yani gerçektende. Bilemiyorum bir türlü garantisiz alsam mı almasam mı diye düşünüyorum sürekli.

Hocam peki palit 3060 ti nasıldır? Sesli mi çalışıyor o da?
Gaming X güzel modeldir. Palit de sesli çalışır. Ama şu var 2 fanlı modeller zaten hepsi hemen hemen sesli çalışır. Bu sesli dediğim de kişiden kişiye değişen bir şey. Mesela kasanda CPU soğutucun yüksek sesli çalışıyorsa bunun sessiz olmasının bir önemi kalmıyor. Ya da kasa fanların sesli çalışıyorsa aynı şekilde.

Benim kasamın boşta çalıştığını gece odada otursan anlamazsın :D O kadar sessiz. Bana ondan dolayı sesli geliyor kart. Ben 3 fanlı devasa olanlardan almak istiyorum çünkü onlar düşük rpm yani devirlerde çalışıyorlar. Mesela şöyle düşün 1080rpm de dönerek 70 derecede tuttan var. 1890 rpm de çalışıp 70 derecede tutan var. İkisi de 70 derece ama biri sessiz biri sesli.

(bu arada ben de gaming X 3060 isterken bu modeli aldım ama arada 4000tl fiyat farkı vardı. Performans olarak ise 2 fps fark var :) Gainward da bilindik marka. Gigabyte Eagle modelinden aşağı kalır yönü yok.) Zotacların fanları sorunluydu diye biliyorum. Palit de sesliymiş bak aşağıda görebilirsin. O aşağıdaki Zotac bizim Twin Edge olan değil bu arada. Daha iyi olan modeli.Gaming X Trio bile 30dba çıkmış yani bu şu demek 3060 serisi her türlü mütiş sessiz bir seri değil. Ben 26 DBA üstü kart istemiyorum şu an. Çünkü kasam aşırı sessiz.

1695842799850.png

Son düzenleme:

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Gaming X güzel modeldir. Palit de sesli çalışır. Ama şu var 2 fanlı modeller zaten hepsi hemen hemen sesli çalışır. Bu sesli dediğim de kişiden kişiye değişen bir şey. Mesela kasanda CPU soğutucun yüksek sesli çalışıyorsa bunun sessiz olmasının bir önemi kalmıyor. Ya da kasa fanların sesli çalışıyorsa aynı şekilde.

Benim kasamın boşta çalıştığını gece odada otursan anlamazsın :D O kadar sessiz. Bana ondan dolayı sesli geliyor kart. Ben 3 fanlı devasa olanlardan almak istiyorum çünkü onlar düşük rpm yani devirlerde çalışıyorlar. Mesela şöyle düşün 1080rpm de dönerek 70 derecede tuttan var. 1890 rpm de çalışıp 70 derecede tutan var. İkisi de 70 derece ama biri sessiz biri sesli.

(bu arada ben de gaming X 3060 isterken bu modeli aldım ama arada 4000tl fiyat farkı vardı. Performans olarak ise 2 fps fark var :) Gainward da bilindik marka. Gigabyte Eagle modelinden aşağı kalır yönü yok.) Zotacların fanları sorunluydu diye biliyorum. Palit de sesliymiş bak aşağıda görebilirsin.

Alıntıyı görüntüle
Hocam şöyle diyim bi ilsn var gamingx garantisiz 6500, bir ilan var palit dual 9 ay garantili. Hangisi alınır? Ha birde Zotac var 2 fanlı olanı garantili 2 ay boyunca.

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Hocam şöyle diyim bi ilsn var gamingx garantisiz 6500, bir ilan var palit dual 9 ay garantili. Hangisi alınır? Ha birde Zotac var 2 fanlı olanı garantili 2 ay boyunca.
Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

Valla mining yaptı mı. Hangi tarihte aldı kartı. Temiz kullandı mı? Kronik sorunu var mı. Bu tarz konularda en sorunsuz olanı al. Palit mantıklı gelmiyor. Bendekinden kötü. Benim kartı C tier e koymuşlar.

1695843316616.png

Ekler

• 1695843278834.png
    1695843278834.png
    459.8 KB · Hit: 26

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim.

Valla mining yaptı mı. Hangi tarihte aldı kartı. Temiz kullandı mı? Kronik sorunu var mı. Bu tarz konularda en sorunsuz olanı al. Palit mantıklı gelmiyor. Bendekinden kötü. Benim kartı C tier e koymuşlar.

Alıntıyı görüntüle
Hocam dediğim palitli ekran kartı ilanı bu

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
3060ti iyi karttır ama Palit modelini bilemiyorum. Sesli çalışması muhtemel zaten. Karar senin.
Palit, Zotac, Evga bu üçlüden hangisi daha sessiz ve performanslı hocam?

Hocam bu kartlar nasıllar? Evga markasını soğutma konusunda çok övüyorlardı bende bu 3 ilanı buldum nasıl alınır mı? Sizin bir fikriniz olabileceğini düşündüm önerir misiniz nasıldır? @damn2u @MuratTheFounderOfGariban @Kürşat Kütükçü @ZaneYugi @Sekibayashi @$ilent @freygasm @Yusufx @55superx @hakan32 @Trifact

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,503
İsim
yusuf ecer
Palit, Zotac, Evga bu üçlüden hangisi daha sessiz ve performanslı hocam?

Hocam bu kartlar nasıllar? Evga markasını soğutma konusunda çok övüyorlardı bende bu 3 ilanı buldum nasıl alınır mı? Sizin bir fikriniz olabileceğini düşündüm önerir misiniz nasıldır? @damn2u @MuratTheFounderOfGariban @Kürşat Kütükçü @ZaneYugi @Sekibayashi @$ilent @freygasm @Yusufx @55superx @hakan32 @Trifact

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...gb-gddr6-256bit-nvidia-ekran-1110378051/detay

Öncelikle kart markaya değil modele göre seçilir. Evga iyi denilen model ftw3. 3060 alcaksan en ucuzu al güçlü kart değil soğutması kolay. 3060ti de de ortalama bir model alıp geç.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Nvidia şart mı ? Bu fiyatlara RX 6700 XT - RX 6800 var.
Nvidia şart hocam AMD'nin yorumlarından dolayı tercih etmiyorum. Nvidia'da yazılım olayıda çok iyi o yüzden tercihim şimdilik Nvıdıa.

Öncelikle kart markaya değil modele göre seçilir. Evga iyi denilen model ftw3. 3060 alcaksan en ucuzu al güçlü kart değil soğutması kolay. 3060ti de de ortalama bir model alıp geç.
Zotac ve Palit için gürültülü diyorlar ama hocam ben o yüzden Evga tercih etmiştim.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,503
İsim
yusuf ecer
Nvidia şart hocam AMD'nin yorumlarından dolayı tercih etmiyorum. Nvidia'da yazılım olayıda çok iyi o yüzden tercihim şimdilik Nvıdıa.

Zotac ve Palit için gürültülü diyorlar ama hocam ben o yüzden Evga tercih etmiştim.
Zotacın da palitin de iyi modeli var. Evga xc3 orta seviye bi model. Üçünde de abartılacak vi ses olacağını düşünmüyorum.

Sekibayashi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

her marka giriş seviyesi , orta , tepe model diye modelleri mevcut zotac ve palit iyi markadır ses konusunda arkadaşa katılıyorum

@Revntron fecabook GPU WORLD TURKIYE (GWT) gurubuna bir göz atın istediniz model marka konu açarak ta bulabilirsiniz orada

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Zotacın da palitin de iyi modeli var. Evga xc3 orta seviye bi model. Üçünde de abartılacak vi ses olacağını düşünmüyorum.
her marka giriş seviyesi , orta , tepe model diye modelleri mevcut zotac ve palit iyi markadır ses konusunda arkadaşa katılıyorum

@Revntron fecabook GPU WORLD TURKIYE (GWT) gurubuna bir göz atın istediniz model marka konu açarak ta bulabilirsiniz orada
Hocam 3060 ti bakarken hep sıfır 4060 lar çıkıyor msı ventus 2x modeli. Kutu fatura garanti var hepsinde güvenilir midir? Sadece 2 sayfa neredeyse msı ventus 2x dolu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,632
Üyeler
159,646
Son üye
Emirr1
Top Bottom