Neler Yeni

2 tane 9 voltuk şey bir tane 9 volt adaptöre bağlanırmı

cagari

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
cagari
merhaba balığım için 9 voltluk bir led aldım ve kendim bir hava poması yapacağım kullanacağım motor 9 volt bu ikisini 9 voltluk tek adaptöremi bağlayacağım yoksa 18 voltluk bi adaptörmü alıp 2 sine bağlayacağım yoksa ikisinedemi ayrı 9 voltluk adaptörmü bağlayacağım

Basrii

80+ Bronze
merhaba balığım için 9 voltluk bir led aldım ve kendim bir hava poması yapacağım kullanacağım motor 9 volt bu ikisini 9 voltluk tek adaptöremi bağlayacağım yoksa 18 voltluk bi adaptörmü alıp 2 sine bağlayacağım yoksa ikisinedemi ayrı 9 voltluk adaptörmü bağlayacağım
Bir tane 18 volt luk adaptör daha iyi olur. 9 volt luk adaptör kullanırsan 9 9 toplamda 18 volt luk cihazı çalıştırmaya yetmez.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bir tane 18 volt luk adaptör daha iyi olur. 9 volt luk adaptör kullanırsan 9 9 toplamda 18 volt luk cihazı çalıştırmaya yetmez.
Ne kadar cahil..

Paralel bağlarsın. İki cihazı da tek adaptöre bağlayabilirsin. LED'ler az güç çeker zaten. Motorun performansını fazla etkilemez.

cagari

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
cagari
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkür ederim

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Aldığın led fazla bir güç çekmeyeceği için sisteme paralel bağlantı yapabilirsin. Ancak ledler 5V ve 12V olarak çalışır. Bu yüzden aldığın led büyük ihtimal 12V bir ledtir eğer 5V ise 9V luk bir kaynak kullandığın zaman ledi patlatırsın.

Led + Motor + , Led - Motor - bağlantısını paralel yap. Paralel yaptıktan sonra 24V 2 Amper bir adaptöre bağlantısını yapıp çalıştırabilirsin. 24V olmasındaki sebep hem ledi hem de motoru verimli bir şekilde çalıştırabilsin.

Hem ledi hem de motoru 18V gibi bir adaptörle çalıştırırsan ani akım dalgalanmaları yüzünden sık sık sorun yaşayıp bozulma ihtimali ile karşılaşırsın.

cagari

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
cagari
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle teşekkür ederim ama kafama şu takıldı şimdi paralel bağlantı eşit dağıtacağı için 12 voltunu led çekcek ledde sıkıntı yok fakat motor 4-6-9 volt için uyumlu yani motorada 12 volt gidecek bu motorun bozulmasına sebep olmazmı yoksa ismini bilmiyorum işte kısıtlayıcılar var ona bağlacınca mesela 9 voltluk bi kısıtlayıcıysa 12 voltu alıp 9 voltunu veriyo onlardan takmam gerekirmi
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve bana fiyatı ucuz bi adaptör önerebilir misiniz?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
yalnız ben elektronik okuyorum 😂😂
Seri bağlama gereksinimini neden duydun peki? :D

Kimsenin hakkında bilgi sahibi olmadığın zaman konuşma olur mu? Robotik kodlama uzmanıyım.

cagari

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
cagari
öncelikle teşekkür ederim ama kafama şu takıldı şimdi paralel bağlantı eşit dağıtacağı için 12 voltunu led çekcek ledde sıkıntı yok fakat motor 4-6-9 volt için uyumlu yani motorada 12 volt gidecek bu motorun bozulmasına sebep olmazmı yoksa ismini bilmiyorum işte kısıtlayıcılar var ona bağlacınca mesela 9 voltluk bi kısıtlayıcıysa 12 voltu alıp 9 voltunu veriyo onlardan takmam gerekirmi bide kullanmadığım bi powerbank var ona bağlasam az yada çokmu elektrik verir yoksa yetecek kadarmı

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
öncelikle teşekkür ederim ama kafama şu takıldı şimdi paralel bağlantı eşit dağıtacağı için 12 voltunu led çekcek ledde sıkıntı yok fakat motor 4-6-9 volt için uyumlu yani motorada 12 volt gidecek bu motorun bozulmasına sebep olmazmı yoksa ismini bilmiyorum işte kısıtlayıcılar var ona bağlacınca mesela 9 voltluk bi kısıtlayıcıysa 12 voltu alıp 9 voltunu veriyo onlardan takmam gerekirmi bide kullanmadığım bi powerbank var ona bağlasam az yada çokmu elektrik verir yoksa yetecek kadarmı
Voltaj düşürücü kullanabilirsiniz motor için. Alacağınız adaptör 12 volt amper değeri 3 amper ve üstü olursa sıkıntı yaşamazsınız. Yada 9 volt 3 amper ve üstü adaptör alabilirsiniz. Ledler 9 voltta çalışır. Uzunluğu fazla olacak ise 12 volt adaptör tercih edin.

Top Bottom