Chill hikayeli veya MMORPG oynayacaksanız işinizi görür. Ama rekabetçi, MOBA, MMORPG hızlı yetenek basma vb. gibi şeyler olacaksa mekanik klavyenin avantajı var. Açıkcası yandaki 5-6 tane tuş için membran bir klavyeye ₺2.099 vermezdim.
Monster'da bu fiyatlara kim karar veriyorsa çabucak kovmalarını dilerim. Pazarda Çinli üreticilerin hegomanyası varken, %100 ve en azından görsellerde hoş gözüken bir ürünü, daha uyguna satarak çok para kazanabilecekken sürekli fiyat şişirmeleri garip. Bence ₺2000 üstüne çıkmaması gereken bir ürün. Hatta bu ürünün satışını artırmak adına ek switch satmayı, bu switchleri sattığını her satış yaptığı platformda bu ürünü alanlar bunu da alıyor diye teşvik etmeli. Omurgası hoş duran bir klavye ama satıcıda bunu pazarlayacak, parlatacak zeka kırıntısı yok.
Ben yerinizde olsam bütçeyi biraz artırır Monster almaya çalışırdım. Veya N11 vb. kupon varsa ₺2000 gelip gelmediğine bakardım.
Veya yukarıda dediğim gibi hırslı bir oyun veya iş kullanımı içinse daha uyguna membran klavyeler de alınabilir.
Rampage SLAYER KB-R11 Siyah USB Tuş Aydınlatmalı Makrolu US Q Gaming Klavye : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Rampage Kb-r46 Carısma Usb Rainbow Aydınlatmalı Q Gaming Oyuncu Klavye KB-R46 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Rampage Kb-gx65 Simula Usb Rgb Aydınlatmalı 4 Makro Tuşlu Bilek Destekli Gaming Oyuncu Klavyesi yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Claws'ın şöyle bir klavyesi var. Bunlar da fason üretim ama biraz daha özenli seçenekler tercih etmişler diyelim. Eğer bu kadar makro tuşu yetiyorsa bakılabilir. Solunda G1, G2, G3 diye üç makro tuşu var.
Genel Markalar Claw's Raze Rgb Yazılım & Harici G-makro Tuşlu - Lazer Baskılı Özel Abs Materyal - Örgü Kablolu Mem yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Mekanik klavye kullanmadan önce Rampage bir klavyesini kullanıyordum. Sadece üst kısmında multimedya tuşları vardı. Galiba tasarımı HyperX bir klavyesinden alınmaydı. Genelde bu markalar ilk çıktıkları 2015-18 yıllarında aşırı ucuz diye W, A, S, D ve yön tuşları renkli, ₺30-80 arasına klavyeler sattılar. Bunların %90 kronik sorunluydu. Genel malzeme kalitesinden çok iç aksanı tuşların takılması, hatalı basma ve 1-2 haftada bozulma yaşıyordu. Rampage, Gamepower, Frisby(bunlardan aldığım ilk oyuncu mouse diye satılan şeyi 3 gün sonra çöpe atmıştım, yaşım küçük olmasa HB üzerinden iade etmeyi akıl edebilirdim herhalde veay etsem de o dönem alırlar mıydı şüpheli, HB halen çok güven veren bir site değil bu konularda) gibi markalar bu dönemlerini kötü kullandılar. Sonradan baktılar böyle olmayacak ₺150-300 bandına daha iyi ürünler satmaya başladılar. Bunlara da malum SS, Logitech, Razer vb. ilgiyi çekmek adına set olarak sattılar. O setlerden birinde Hiper diye 1-2 yıl sonra ortadan kaybolan fason bir üretim kullanmıştım. O ürünün metal(cilalı demir bence) yüzeyi elimi koyduğum yer aşınıncan Rampage plastik şu klavyesine geçtim. Bu klavye halen evde durur çalışıyor, rahat 1-2 yıl bunu kullandım. Sonra mekanik geçince bıraktım.
Rampage Bygamex-k2 Rainbow Aydınlatmalı Multimedia Gaming Oyuncu Klavyesi yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Anlatmaya çalıştığım aslında bu firmalar fason üretim yaptırıyor. Çinlilerin onlara sunduğu katalogdan ürün seçiyorlar. İstediklerinde kaliteli, sorunsuz üretim yaptırabilirler. Öğrene öğrene geldiler ve markaları yıprandı. Yani bu firmalardan tamamen ürün alınmaz gibi bir ön yargım yok size de önermem. Ama fiyatlar konusunda kötü olduklarını(çoğu ürünün fiyatı şişirme) ve çok seçenek sunup kafa karıştırmalarına katılırım. Yani alacaksanız kullanımınıza göre alın, buradaki plastik klavyeler de bazı işlerde gayet yeterli olacaktır.