Neler Yeni

İnceleme 2021 Yılında Samsung Galaxy J7 Core

ouzz

80+ Bronze
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
852
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
Yaş
21
Konum
C:\Windows\System32
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Merhaba arkadaşlar sizlere neredeyse 4 sene önce aldığım telefondan bahsetmek istiyorum. Samsung Galaxy J7 Core SM-J701F telefonu 4 yıldır kullanıyorum. İlk zamanları tabii ki çok güzel telefondu 900 TL'ye göre. Hiç garantiye bile göndermedim. Henüz garantisi bitmemişken cihaza root attım ve o şekilde kullanmaya devam ettim. Android 7 olarak çıkan telefon Android 9'a kadar Samsung tarafından güncelleme aldı.
Neden bilmiyorum ama XDA Developers'da birçok kişi bu telefonla ilgileniyor. Custom romlar, kerneller vs. bir sürü. Samsung güncelleme göndermese de o siteden indirip crDroid 6.15 Android 10 rom yükledim. Google Pixel telefonlarındaki sistemin birebir aynısı fakat çok daha fazla özelleştirmeye açık olanı diyebilirim. Bambaşka bir arayüz ve bambaşka bir sistemle yeni bir telefona geçmişim gibi bir hissiyat verdi. Tabii bunları yaparken telefon çok kez softbrick oldu, boot ederken hata verdi, rom flashlarken hatalar verdi, FRP kilidine takıldım, defalarca stock rom atıp yeniden başladım ama telefon hâlâ çalışıyor şaka gibi :d. Şu an istesem Android 11 One UI 3.0 yükleyebiliyorum ama hâli hazırda kullandığım romdan da gayet memnunum. Aranızda hâlâ J serisi kullanan varsa rom yüklemesini öneririm. Tek sorunum 16 GB olması. Maalesef depolama konusunda beni üzüyor. 64 gb olsa ben bunu bi 2 3 sene daha kullanırım gibi. Samsung telefon konusunda benim güvenimi ve onayımı almayı başardı bu telefon sayesinde. Bataryası 4 yıl geçmesine rağmen Wifi ile kullandığımda 10 saat gidiyor hâlâ. Donanım kısmına gelirsek bir adet ön flaş ve 5 MP bir ön kamerası var. Ekran gövde oranı %69 ve çerçeveleri günümüz telefonlarına göre hâliyle çok kalın. Ortada bir adet ana ekran tuşu, sağında son uygulamalar, solunda geri dokunmatik tuşu bulunuyor ki bunları pek kullanmıyorum genellikle kaydırma kontrollerini kullanıyorum yüklediğim Android 10 rom ile. Arka kamerası 13 MP ve gece çekimleri kötü diyemem çünkü karanlıkta hiç çekmiyor. Ama gündüz çekimlerinde yine iş görüyor. Gündelik kullanıma uygun bir telefon. Bir gün hiç açılmayana kadar kullanırım gibime geliyor. Eğer diğer eksiklerimi tamamladıktan sonra param kalırsa değiştiririm. Okuduğunuz için teşekkür ederim iyi forumlar dilerim... :)

(kim napsın 4 sene önceki telefonun incelemesini demedim üşenmeden yazdım :d)
 

ouzz

80+ Bronze
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
852
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
Yaş
21
Konum
C:\Windows\System32
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3

ouzz

80+ Bronze
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
852
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
Yaş
21
Konum
C:\Windows\System32
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İstersen açabilirsin sana kalmış ama burdan kısaca anlatabilirsen sevinirim.
Telefonun için Android 11 rom varmış az önce baktım. Öncelikle telefonun ayarlarından geliştirici seçeneklerine girip OEM Kilidini devre dışı bırak. Bilgisayarına Samsung USB Driver'ı indirip kurduktan sonra Odin indirip zip'ten çıkar. Sonra J7 Pro için olan TWRP'yi indir. XDA Developers'ta beğendiğin bir rom'u zip olarak indirip hafıza kartına at. Telefonunu kapatıp Güç + Ses kısma + Orta tuşa basarak download modda aç. Önüne gelen ekranda devam etmek için ses tuşlarını kullan. Sol üst köşede yazılar geldiğinde bilgisayarında Odin'i çalıştırıp seçenekler kısmından Auto Restart'ı kapat. AP kısmına indirdiğin TWRP'yi kur. Sonra işlemi başlat 4 5 saniye sonra PASS diye yeşil bir yazı çıkacak bilgisayarında. Sonra telefonunu yeniden başlat ve tekrar kapatıp Ses açma + Güç tuşu + Orta tuşa basılı tut karşına TWRP ekranı gelecek. Wipe kısmına girip Advanced Wipe yazan yere tıkla ordan dalvik, data, system, cache işaretle ve temizle. Ardından Format Data'ya girip yes yazıp telefonu fabrika ayarlarına çevir. Ana ekrana dönüp Install bölümüne gir sd kartına tıkla ve XDA Developers'dan indirip içerisine attığın rom'u seç ve flashla. Detaylı bilgi zaten XDA'daki konuda yazar ordan da yardım alabilirsin bu kısımda. İşlem bu kadar telefonun açıldığında rom yüklenmiş olacak. Hayırlı uğurlu olsun :)
 
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
907,096
Mesajlar
8,305,151
Üyeler
140,767
Son üye
estqxopXl
Top Bottom