Neler Yeni

2021'de Zincirleri kırmak.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret

Mehmet Anıl

80+ Silver

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Aga hiç sevmiyorum bu maaş konusunu ama size bilgi amaçlı işimden de bahsedeyim. Ben İTÜ makine bitirdikten sonra 1 yıl boşta kaldım. Daha doğrusu kalmak istedim. O konular ayrı. Bu sırada da iş teklifleri vs. geldi ama çok kabul etmedim. En sonda yabancı bir şirketten teklif geldi. Benim ev arkadaşım ve aynı bölümden mezun olan aynı arkadaşım da orada çalışıyordu. Görüşmeye gittim. Kabul ettim. İşim şuan gemi makine mühendisliği ve gemiye çıkıyorum. Maaşım da başlangıç olarak 5 bin dolar. Şuan 3. Mühendisim. 2. ve başmühendis maaşları daha yüksek. 2.mühendis 8-9 bin civarı alıyor. Başmühendis 12-13 bin civarı alıyor. Tabii bunlar minimum maaşlar. Arttırmak size bağlı. Yurtdışı şirketi olduğu için de dolar üzerinden maaş alıyorum ki çoğu gemicilik şirketi dolar üzerinden maaş verir. Çünkü ülke ülke geziyorum. Türkiyede masa başında bir işim yok. Daha da detay isterseniz yazabilirsiniz.
Geçen bir hocam ile konuşmamda Makine Mühendisi olacaklar.
Buraya dikkat etsin dediler.
Ders Almanca idi.
Almanca o kadar gerekli mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir sorum daha var.
Bende Makine Mühendisliği okumak istiyordum.
Sen orada tam olarak ne yapıyorsun?

Mehmet Anıl

80+ Silver
Ders Almanca idi.

Bir sorum daha var.
hyr almanca çok boş ve zor bir dil ***** kuralları insani ilk başta soğutuyor

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Kültür, Arel, Esenyurt, Nişantaşı vs. üniversiteler ülkedeki en kötü üniversitelerdendir. İstinye hakkında çok bilgim yok. Ama özel üniversiteye gitmek yerine devlete gitmeni tavsiye ederim.
Anladım, benim aklımdaki üniversiteler belli fakat bunlarıda merak ettim. Bahçeşehir, Hacettepe veya İTÜ’ye gitmek istiyorum. İTÜ ağır basıyor fakat girmekte zor :D

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Ders Almanca idi.

Bir sorum daha var.
Almanca bilmiyorum ben. İngilizce gördüm dersleri de. Almanya'da mühendislik alanı biraz daha gelişmiş olduğu için örnek vermiş olabilir. Yoksa bir zorunluluğu yok.

Ben geminin makine dairesinde ana makinelere, yağ pompalarına, kompresörlere vs. bakıyorum. Onlardan sorumluyum.

Anladım, benim aklımdaki üniversiteler belli fakat bunlarıda merak ettim. Bahçeşehir, Hacettepe veya İTÜ’ye gitmek istiyorum. İTÜ ağır basıyor fakat girmekte zor :D
En iyisi İTÜ.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Almanca bilmiyorum ben. İngilizce gördüm dersleri de. Almanya'da mühendislik alanı biraz daha gelişmiş olduğu için örnek vermiş olabilir. Yoksa bir zorunluluğu yok.

Ben geminin makine dairesinde ana makinelere, yağ pompalarına, kompresörlere vs. bakıyorum. Onlardan sorumluyum.
Peki İngilizce seviyeniz nedir?
Hazırlık okudunuz mu?
Burslu olarak mı okudunuz?
Puanınız ve sıralamanız neydi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Ali arda
Ya okul para vereceti proje için sonra malzemeleri adam alacak dediler sonra Çin'den gelecek dediler sonra korona var dediler şimdi de yönetim değişti benim iş yaş biraz :)

Dilini geliştirmek önemli. Hitabet belki kullanabileceğin en güzel güç bakınız: Recep Tayyip Erdoğan

Ben bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Saygı'yı asla bırakma. Değerlerimizi unutma unutturma. Sürekli çalış elbet sonucunu alırsın

Ne demişler: "İnanmak başarmaktır" her zaman büyük koy hedefini ki düştüğün yer çoğu insanın ulaşmaya çalıştıkları yer olsun

Üniversiteye çalışmak gerek. Seneye ben de başlayacağım büyük ihtimal :(

@Krabb yanlış bir şey mi söyledim :)
Dil konusunda Fatih Sultan Mehmet ya da Barış Manço gibi bi adamı değilde Sayın Erdoğan bakanımızı mı örnek gösterdiniz?
Sadece dil değil bu adamların hitabetide kat kat iyiydi.

Son düzenleme:
Top Bottom