Neler Yeni

2022 Toyota Corolla nasıldır?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Öncelikle merhaba. Toyota Corolla 1.5 Vision Multidrive S almayı düşünüyoruz. 1.5 Atmosferik motor ve CVT şanzıman beni bayağı bir endişelendiriyor. Büyük ihtimalle performans olarak yerlerde olan bir araç. Az yakması ve fiyatı cazip ancak aldığımızda gitmemesi ailem için sorun olmayabilir ancak ben hızı seven biri olduğum için beni üzecek gibi geliyor. Bu araç sizce nasıldır? Daha önceden hiç atmosferik bir araba ve CVT şanzıman kullanmadım. Deneyimlemiş arkadaşlar beni biraz aydınlatabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Güzel araba.
1.5 motor 3 silindire sahip ve Corolla'lar da daha evvelde kullanılan 1.6 VVTI motorlardan daha yeni teknoloji bir motor.

Performansı üzmez, rampalarda illa ki dizel araba gibi performans beklememek lazım.
Dizelin yüksek torku varsa, burada da atmosferiğin devirlendikçe artan performansı var.
Sport Mod seçeneğide var bunlarda, o zaman vitesleri daha geç atıyor, bu da daha yüksek performans sağlıyor.

1.6 VVTI biraz daha iyi performans olarak bu da aklınızda olsun.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güzel araba.
1.5 motor 3 silindire sahip ve Corolla'lar da daha evvelde kullanılan 1.6 VVTI motorlardan daha yeni teknoloji bir motor.

Performansı üzmez, rampalarda illa ki dizel araba gibi performans beklememek lazım.
Dizelin yüksek torku varsa, burada da atmosferiğin devirlendikçe artan performansı var.
Sport Mod seçeneğide var bunlarda, o zaman vitesleri daha geç atıyor, bu da daha yüksek performans sağlıyor.

1.6 VVTI biraz daha iyi performans olarak bu da aklınızda olsun.
Hızlanma olarak falan nasıldır? Performans olarak atmosferiğe karşı çok fazla ön yargım var.

0-100 fabrika verilerine göre 12 SN.
Bu da fena bir değer değil, bizde daha önce 2015 Dizel Corolla vardı.
Onun 0-100 değerleride hemen hemen bu değerlerdeydi zaten, 3 yıl kullandık ve performans konusunda hiç tatminsizlik yaşamadık.

Ama tekrar belirtmek istiyorum, bu araç atmosferik ve bahsettiğim 1.4 dizel motor ona göre daha eski teknoloji bir motor dahi olsa tork ve turbo avantajı o aracı alt devirlerde daha performanslı yapabiliyordu.

Sizde 1.5 motorlu bu aracı devirli kullanırsanız 1.4 dizeli hiç aratmaz diye düşünüyorum.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
0-100 fabrika verilerine göre 12 SN.
Bu da fena bir değer değil, bizde daha önce 2015 Dizel Corolla vardı.
Onun 0-100 değerleride hemen hemen bu değerlerdeydi zaten, 3 yıl kullandık ve performans konusunda hiç tatminsizlik yaşamadık.

Ama tekrar belirtmek istiyorum, bu araç atmosferik ve bahsettiğim 1.4 dizel motor ona göre daha eski teknoloji bir motor dahi olsa tork ve turbo avantajı o aracı alt devirlerde daha performanslı yapabiliyordu.

Sizde 1.5 motorlu bu aracı devirli kullanırsanız 1.4 dizeli hiç aratmaz diye düşünüyorum.
1.8, 110 PS Ford Tourneo Connect aracım var şuan. Ona göre bir farkı var mıdır?

OnurCiftci26

80+ Bronze
Öncelikle merhaba. Toyota Corolla 1.5 Vision Multidrive S almayı düşünüyoruz. 1.5 Atmosferik motor ve CVT şanzıman beni bayağı bir endişelendiriyor. Büyük ihtimalle performans olarak yerlerde olan bir araç. Az yakması ve fiyatı cazip ancak aldığımızda gitmemesi ailem için sorun olmayabilir ancak ben hızı seven biri olduğum için beni üzecek gibi geliyor. Bu araç sizce nasıldır? Daha önceden hiç atmosferik bir araba ve CVT şanzıman kullanmadım. Deneyimlemiş arkadaşlar beni biraz aydınlatabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bu devirde atmosferik araç almazdım şahsen tabii bu sizin isteklerinize de bağlı az yaksın sorunsuz olsun gibi detaylar önemliyse özellikle. Atmosferikler rampalarda düşer daha çok onun haricinde ara hızlanmalarda pek istediğini alamazsın. 1.0 turbolu araçlar 1.5 atmosferik araçlardan daha iyi gidiyor.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Türkiye de ne kadar hız yapabileceğini sanıyorsun ki

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Türkiye de ne kadar hız yapabileceğini sanıyorsun ki
Sorumla ne alakası var bunun? Hızlanma konusunda Top Speed'den bahsetmiyorum. Ara hızlanmalardan bahsediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1.8 Connect sanırım Benzinli idi.
Ona göre daha performanslı olacaktır Corolla 1.5.
1.8 Connect Turbo Dizel hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Denizgezen

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ahmet
Performans olarak üzeceğini düşünmüyorum ama tabi ki size de bağlı. 200+ hız yapacağım diyorsanız almanızı önermem. Ara hızlanma olarak çok sıkıntı çekmezsiniz bence gidipte 1.6 , 1.8 turbo motorlu araçlarla da karşılaştırmayın.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bu araba sana yaramaz. Yokuş aşağı denemek için yine frene asılırsın mazallah.

Şaka bir yana çok sevdiğim bir araç kendisi. Oldukça şık bir görünümü var her şeyden önce.
Bu araç genel itibariyle hız yapmak için değil de tam aile için üretilmiş.
Buna bineceksiniz ve 2500 deviri geçmeden yol alacaksınız. Sessiz, sakin, yavaş..
Günümüzde araç almak bu kadar zorlaşmışken yeni aldığınız arabayı zorlamazsın diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,822
Üyeler
166,838
Son üye
selamel
Top Bottom