Neler Yeni

2022 Toyota Corolla nasıldır?

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Öncelikle merhaba. Toyota Corolla 1.5 Vision Multidrive S almayı düşünüyoruz. 1.5 Atmosferik motor ve CVT şanzıman beni bayağı bir endişelendiriyor. Büyük ihtimalle performans olarak yerlerde olan bir araç. Az yakması ve fiyatı cazip ancak aldığımızda gitmemesi ailem için sorun olmayabilir ancak ben hızı seven biri olduğum için beni üzecek gibi geliyor. Bu araç sizce nasıldır? Daha önceden hiç atmosferik bir araba ve CVT şanzıman kullanmadım. Deneyimlemiş arkadaşlar beni biraz aydınlatabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Valla çok güzel tam bir aile arabası.Motoru şanzımanı falan hiç masraf çıkartmaz.Eğer illa performans istiyorsan civic alabilirsin.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Performans olarak üzeceğini düşünmüyorum ama tabi ki size de bağlı. 200+ hız yapacağım diyorsanız almanızı önermem. Ara hızlanma olarak çok sıkıntı çekmezsiniz bence gidipte 1.6 , 1.8 turbo motorlu araçlarla da karşılaştırmayın.
Top Speed'e fazla bakmıyorum. Ara hızlanmalar önemli benim için. Birde yokuşta falan da baymazsa araba daha güzel olur. Bu yüzden Corolla'dan korkuyorum biraz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu araba sana yaramaz. Yokuş aşağı denemek için yine frene asılırsın mazallah.

Şaka bir yana çok sevdiğim bir araç kendisi. Oldukça şık bir görünümü var her şeyden önce.
Bu araç genel itibariyle hız yapmak için değil de tam aile için üretilmiş.
Buna bineceksiniz ve 2500 deviri geçmeden yol alacaksınız. Sessiz, sakin, yavaş..
Günümüzde araç almak bu kadar zorlaşmışken yeni aldığınız arabayı zorlamazsın diye düşünüyorum.
Büyük ihtimalle zorlarım. 1.3, 140 HP Megane'ı da soktum akıllarına. Corolla'dan birden Megane'a dönerlerse bayağı güzel olur. :D

Valla çok güzel tam bir aile arabası.Motoru şanzımanı falan hiç masraf çıkartmaz.Eğer illa performans istiyorsan civic alabilirsin.
Fiyat farkı çok fazla aralarında.

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Top Speed'e fazla bakmıyorum. Ara hızlanmalar önemli benim için. Birde yokuşta falan da baymazsa araba daha güzel olur. Bu yüzden Corolla'dan korkuyorum biraz.

Büyük ihtimalle zorlarım. 1.3, 140 HP Megane'ı da soktum akıllarına. Corolla'dan birden Megane'a dönerlerse bayağı güzel olur. :D

Fiyat farkı çok fazla aralarında.
50 bin oynuyor

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
İki araç arasından Toyota'yı tercih ederdim.
Performans açısından çok fark oluyor aralarında. Şanzıman olarak falanda CVT'ye aşırı ön yargım var. Vallaha bilmiyorum bakalım belki gaaayyyııışşşş gibi connectle yola devam ederiz.

Pardon pardon 50k oynamıyor 200k oynuyor ahahahahhshs.Ama 21-20 modellerine bakabilirsn şahsen corolla yerine onu tercih ederim
Valla hocam bir an bende şaşırdım. Ulan 50K oynuyorsa biz neden Civic almıyoruz diye sordum kendime. :D

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Şanzıman olarak falanda CVT'ye aşırı ön yargım var.
Tam tersi olarak CVT şanzımanı çok severim. Özellikle Toyota ve Honda'larda bulunan CVT şanzıman oldukça sorunsuz ve dayanıklı oluyorlar. DSG gibi sürekli sıkıntı çıkaranlardan değil yani.

nurettinsevinc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Nurettin Sevinç
Öncelikle hayırlı olsun. Bana göre güzel bir tercih ama bir en azından Dream donanım seviyesi olsa daha güzel olabilirdi. Yakıt olarak benim kısa kullanımlarımda 9.5 - 10 litre civarını görüyordu. Şanzıman olarak bence şu zamanda en sorunsuz şanzımanlardan diyebilirim vites geçişleri olsun 9 ileri olması bence iyi. Geçen sene 180.000TL den Corolla Dream Multidrive almadığıma çok pişmanım.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Yalnız connectin tutuş hissiyatını o iki arabadan da bekleme
Tutuşu çok güzel ancak tutuşun güzel olmasının nedeni arkada makas, önde de beton gibi süspansiyon olmasından dolayı. Asfaltta komfor olarak sıkıntı çıkarmıyor ancak biraz bozuk yollarda sallana sallana gidiyoruz. Konfordan baya düşüyor ancak tutuş olarak yüksek olmasına rağmen benide hayrete düşürmüştü.

Tam tersi olarak CVT şanzımanı çok severim. Özellikle Toyota ve Honda'larda bulunan CVT şanzıman oldukça sorunsuz ve dayanıklı oluyorlar. DSG gibi sürekli sıkıntı çıkaranlardan değil yani.
Sıkıntı çıkarmıyorlar ancak benim endişem performans ve ses konusunda.

Top Bottom