2025'te iPhone XS kullanmak (deneyimlerimi paylaşıyorum)

dolaroldu8tl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,669
Geçen konudaki X'i 7000'e elimden çıkarıp bu sefer 8000'e XS aldım. Cihazımın ekranı, bataryası değişmiş fakat true tone ve face id aktif ve geçen seferki X'e göre çok çok daha temiz herhangi bir kırığı veya kasada yarası yok.

Ekran : Orijinal değil fakat önceki cihazımdan daha iyi bir ekran var cihazda şu an. Ekranı orijinal bir XS'miş gibi değerlendirirsek yılına göre çok çok iyi bir ekran çözünürlük, panel, görüntülenebilir oran hiçbiri 7 yıllık bir cihaz kullanıyorum gibi hissettirmiyor keyifle kullanıyorum gerçekten. 5.8" ekran gerçekten büyük artı ben büyük telefonlar sevmeyen bir insan olarak çok seviyorum bu boyutu tam altın oran gibi geliyor bana.

Batarya : Arka planda yenileme ve ekran süresini kapalı olarak kullanıyorum aldığım her Apple cihazda. Pil ömrüm %100 olmasına karşın pil devrim 240 ve pilim çok da iyi değil açıkçası. Önceki X'teki pil ömrüm biraz daha iyiydi. Çok batarya sorunu yaşamıyorum evden çıkarken her an bataryam bitecek hissiyle yaşamıyorum fakat pil ömrü çok iyi değil. Günde en az 2 defa şarj edilmek istiyor cihaz. IOS 18 pil ömründe azalmalar getirmiştir eminim ki.

Kamera : Bu kadar fark olacağını düşünmemiştim ama özellikle ön kamerada X'e göre çok çok iyi. Kameraları çok yeterli ve yeterli ışık olduğu zaman gerçekten eski bir cihaz olduğunu hissettirmiyor. Düşük ışıkta tabi daha kötü fakat 8000 bandında alacağınız çoğu cihazdan çok daha iyidir.

Şarj Hızı : İdare eder yani hakkında konuşacak bir şey yok. 15W şarj geçen konuda da belirttiğim gibi 7.5w kablosuz şarj çok kötü.

Güncellik ve sürüm : Cihaz güncel.

Face ID : 2. Nesil Face ID çok performanslı çok memnunum. Yeni cihazların gerisinde kalmıyor.

Performans: Oyun oynamıyorum halen. A12 performansı iyi. A11 kadar ısınmıyor. IOS 18'in kasılmalarını yaşıyor bazen ama öyle aşırı rahatsız eden bir deneyim yaşamadım hiç. Kablosuz şarjda çok ısınıyor. Şarjda X kadar ısınmıyor. Takılan bataryanın kalitesine bağlı biraz da.

Tasarım : X ile aynı gerçekten çok beğeniyorum. Form faktörü olsun tasarımı olsun gerçekten çok güzel bence. Çelik kasadan sonra 11 falan tutunca elimde sanki taş tablet tutuyormuş gibi hissediyorum.

Güncellemeyi bir bakıma da 'yararlı mı' diye düşünmek gerekiyor, getirdiği zaman bellidir ancak ne kadar fark edeceği de önemli.

Ben S20 Ultra önermiştim dinlemediniz. G.O

Geri